Ahojte, dali by ste meno začínajúce na H, keď máte priezvisko taktiež na H? V mojom okolí si mnohí myslia, že to je úplne v pohode, ja s tým stotožnená úplne nie som, ale veľmi sa nám páči meno Hanka 🙂 Ďakujem za názory
Dala by som v pohode. Tiež sme na H. A Hanka je krásne meno.
Ano mame dieta, ktore ma meno a priezvisko na rovnake zaciatocne pismeno a aj tak to spolu dobre znie... ziaden problem...
Prečo by to mal byť problém?
Úplne v pohode. Hanka je krásne meno.
Máš problém s akoukoľvek dvojicou písmen, či konkrétne len s H? Ako často sa ty podpisuješ len iniciálami? Lebo inak ako pri iniciálach tam tú súvislosť nik neuvidí, a ako vidíš na diskusii tu, väčšina v tom nevidí problém ani keď priamo napíšeš H.H.
A ak s tým máš napriek tomu problém a meno Hanka sa ti páči, zapíšte jej ešte druhé meno a rozbijete to na H.X.H.
@annm81 ano, som prekvapena, ze to nikto nevidi 😀 ine dvojice pismen su menej osemetna zalezitost 🙂 potom je to asi v poriadku, ked vacsina diskutujucich reaguje ako moji znami, dakujem vsetkym za nazor!
Na SK je to podla mna ok, skor v At alebo De mozu mat ludia asociacie, ale skor starsi.
Ja to tam vidim😀 ale ja som poznačená rokom narodenia 88 a tiež som si nemohla dávať v nicku tieto číslice a pritom každý si tam uvádzal rok narodenia, preto ho teda vypisujem radšej cely aj s 1 a 9
Tak už mi došlo čo tým myslíš. Ale aj tak neviem kedy a kde sa bude podpisovať len iniciálami. Všade sa píše celé meno alebo Hanka H. Nie HH.
Vobec by som sa tym netrapila. Ak to tvoje dietko nebude neskor hailovat na ulici, tak pochybujem, ze toto bude niekto riesit.
Hanka H... Hanka Horackova, Hanka Horvatova, Hanka Hornakova... mne to znie pekne 🙂
Ošemetný dvojosmičkový ročník narodenia ti rozumie hneď... A nerobila by som to. Ak to má byť Hanka, pridajte jej ešte druhé meno, ako píše už kočka nadomnou...
Ja som ročník 1988 a mám dcéru. Hanku H. Toto som ja teda úplne vytesnila a keď sme vyberali meno pre malú, tak tento aspekt som teda nie, že nevzala do úvahy ale ani mi nenapadol.
Neviem či záleží od spoločnosti ľudí, v akej sa človek pohybuje ale teda s touto spojitosťou, či už jednou alebo druhou som sa v živote nestretla. Nikto nikdy nemal poznámky k môjmu roku narodenia (neviem ako ostatní ale ja som si ho sama nevybrala...). Keby k nemu niekto takéto poznámky mal a teda vzťahoval by ich k mojej osobe, tak ho budem mať za primitíva a úplne rovnako je to aj s Hanku H.
Blbec si tieto spojitosti vie vyrobiť z takmer čohokoľvek.
@jankalukasova dakujem 🙂
Ahoj
Sorry ale ja v tom nič zlé nevidím.
tvoja voľba. Môj syn má iniciály HH a to sa ešte vola Henrich. A nemá s tým vôbec problém
A ja mam teraz iniciály KK..
Pozor, aby do porodnice nedosla NAKA 😃 a medzi nami, doba ide takym smerom, ze o 10 rokov uz tato skratka nebude tema
Myslis Hitler a to? Ale, prosim ta. Uplne v pohode daj H.H. 🙂
Ja som H.H.
@mimka1402 Skratka HH je zaužívaný symbol pravicových extrémistov v celej Európe odvodený od "Heil, Hitler" (rovnako ako 88, keďže H je v poradí 8. písmeno abedcedy). Ako vidieť, väčšine ľudí to veľa nehovorí, ale zas ten kto do danej scény patrí a ten, kto intenzívnejšie sleduje politiku a celospoločenské dianie to hneď spozná.
@annm81 Vidíš, až teraz mi to došlo, jasné.😀 Ja som stále to čítala ako H.H. a táto pointa mi unikla. 🤣 Ďakujem za vysvetlenie. Ja som to chápala čisto to, že to sú daného Heindricha inicialy🙂 A áno je mi to známe, ale vidíš. Na prvý krát mi to nedoplo. 🙂
@beata_k No myslela si správne, to len mne napadla iba spojitosť s Himmlerom.😀
Dala by som meno, ktoré sa mi páči, bez ohľadu na iniciály. Čiže pokojne aj K.O., O.K., P.S., S.S., L.V., J.J., prípadne aj P.M.S. atď atp. 🙂 Kto v tom chce hľadať nejaký skrytý zmysel, nech si hľadá. Ak by sa nám páčila Hanka, tak by to bola Hanka 😉.
Vôbec by som to neriešila.
@autorka vobec by som sa tym netrapila, ja som to tiez nevidela a keby si to neriesila, absolutne mi to nepride a to viem po nemecky, skratka H.H. je aj his/her Highness, aj mikiny su HH, mala som ziacku a ta mala sestru Hannah H. a absolutne som si na tuto asociaciu nespomenula nikdy
Hanka Hulejová - veď to je krása.
Joj, vôbec by som to neriešila...Hanka je krásne meno. Ale pri iniciálach si stále spomeniem na spolužiačku, keď riaditeľ školy v rozhlase hovoril len iniciály žiakov, čo dostali pokarhanie na konci šk.roka a ona sa volala Janka B. (Odvtedy ju všetci volali jébé. ) 🤦♀️ H.H.je v pohode..
Mne prvé čo napadlo bolo Helly Hansen, to je znacka tusim zimných bund, tam tiež bývajú tie iniciály dost jasno zobrazené. Uplne vpohode, nič iné by som za tym nehľadala
Bolo by mi to úplne jedno. Keď niekto bude hľadať symboliku, nájde ju aj v inicialkach XY. Celý Hamburg lieta na značkách HH a nikto ich za hitlerovcov nevyhlasuje. Ani som nepočula, ze by tam prívrženci tejto scény húfne a dobrovoľne auta prihlasovali.
Prečo nie, neviem aký s tým má byť problém.