Ahojte, nevieme sa rozhodnúť medzi týmito dvomi menami… tak mi napadlo, že by bolo fajn si prečítať nestranne názory na ne… Ktoré je podľa vás krajšie, ktoré by ste vybrali a prečo? Ďakujem.🙂
Eliška je také zriedkavé 🙂, mala som spolužiačku s týmto menom. Tých na ihrisku asi veľa nebude. Mne sa Eliška páči viac.
Záleží podľa priezviska. Eliška má tri slabiky, čiže k nej sa hodí dlhšie priezvisko. Karolína má štyri slabiky, takže k nej pasuje kratšie priezvisko.
Vybrala by som Karolinu. Nedala by som meno s makcenom, ale take co sa lahko vyslovuje aj cudzinom. A okrem toho sa mi Eliska vobec nepaci. Meno ako pre vecne dieta...
Určite Karolína 🌸 nádherne meno 🙏
Karolína je krásne meno...
Eliška nikdy...poznala som jednu - jednak ju v škole volali Eliša - robili jej naprotiveň a potom bola neskutočne falošná...
keď počujem toto meno vždy si spomeniem na ňu.
Mne sa nepáčia mená, ktoré mi evokujú slabú povahu u osoby s tým menom a to je aj Eliška. Takže Karolína.
Mame susedu Elišku,venuje sa najstarsiemu remeslu🙈
Eliska je dost rozsirene, aspon u nas.
Mne sa viac paci Karolinka
Za mna Eliška...Karolína je otrepane, za mna skarede
Ja mam Karolinku, a poviem ti ze meno Eliška bolo 2 v poradí nad ktorým som premýšľala ak by som mala ešte jednu dcérku to meno jej dám bez ohľadu na Názor iných
Nepomozem. Mne sa velmi pacia obe mena.
Mne sa viac páči Eliška, ale obe sú pekne. Elišiek do cca 6 rokov je teraz však v mojom okoli dosť
@svetlonos Eliška sa už pár rokov drží na Slovensku v top 10 mien pre dievča 🙂
Ani jedno. Ozaj sa mi nepáčia, i keď sú teraz obľúbené a moderne je ich dávať detom. Ak si musím vybrať, tak Karolína.
Ja som kedysi chcela Elišku a máme Karolínku ♥ Je to krásne meno, také nežné, milé ♥
Elisabeth, Eliška
Obe sa mi pacia, krajsia je Karolina ako cele meno, ale z pohladu ze vsade a kazdy mena skracuje tak Elisku budu volat Eli, Ela a Karolinu vacinou volaju Kaja co sa mi strasne nepaci, tak by som si volila asi radaej Elisku.
@michellemary
aha 🙂
Karolina...je krajsie, Eliska sa mi vobec nepaci a posledne 2roky mam pocit, ze kazde druhe dievca je Eliska...nejaky boom nastal ako kedysi Ema, Viktoria, Nina, Sofia...
Za mňa Karolína,
Eliška je pekne, mne sa nepáči keď je meno v tvare zdrobneniny.
V základnej verzii sa mi páčia obe. Ale, Karolína sa mi páči viac než Eliška, naopak Eli sa mi páči viac než Kaja. Vybrala by som asi Karolínu, s tým, že by som ju volala Kerol, keby som to chcela silno skrátiť
Elišiek je za poslednu dobu akosi moc.... pre mna je to desné meno, ta koncovka -iška sa mi protiví, ani neviem preco. Ospravedlnujem sa ak som dakoho urazila... Karolína je krásne meno, volat ju vies roznymi sposobmi (napr Lina, Kaji, Kerol...)
Eliška, Kajka mi vadí keď počujem
Karolína- pre mňa veľmi pekné, vznešené meno.👆 Ale Karolína, žiadna Kaja, Kajka 😵💫
Elisiek je teraz strasne vela. Aspon u nas. Za mna Karolína.
Eliška je hrozne tuctové meno v poslednej dobe a znie za mňa trochu infantilne.... Vôbec sa mi nepáči...
Neviem,ktoré je krajšie,obe sú bežné,nie sú zabudnuté,ani prehnane používané Takže asi to s ktorým suznies😉
Ja by som si vybrala Karolínu. Znie mi to krajšie. Eliška mi príde trochu detinské, ale tiež pekne meno 🙂