Dve krstné mená pre bábätko

24. okt 2024

Myslite, že je to otras dať dve krstné mena ? Ján Mário ? Čakáme bábätko, a ak by to bol chlapec, tak môj priateľ chce, aby sa volal po ňom - Ján
Ale ja som vždy chcela meno po mojom otcovi - Mário ..
Aký máte na to úprimný názor ? Keby sa tak vola? Je to Moc podla vás? Kľudne napíšte názory neurazim sa 😁 ale buď jedno alebo druhé určite.

maranco
24. okt 2024

Na priezvisku ste sa už zhodli?

queen_mary
24. okt 2024

Pidla mna v pohode. V dnesnej dobe uz bezne

svokrinjazykmonika
24. okt 2024

Ako píšeš na začiatku, podľa mňa otras.

autor
24. okt 2024

@svokrinjazykmonika ďakujem za názor.🙂

@maranco Áno, zhodli. Obaja mame iste priezvisko 🙂

mimusha3
24. okt 2024

Moja dcéra (má už 16 rokov) má dve mená. S odstupom času by som dieťaťu dve mená nedala, pretože aj tak ju voláme prvým menom..

januska12323
24. okt 2024

Mne sa to nepáči a považujem to za zbytočnú komplikáciu.

veronikam33
24. okt 2024

Moja dcéra má 12 a má dve mená, pokiaľ by som mala ďalšiu dcéru, mala by tiež dve mená. Chlapcom dávam po jednom 🙂, tam som mala problém vybrať jedno čo sa mi páči.

kiki68
24. okt 2024

My takto mame Alexander Martin, ma to druhe po mojom tatovi. Zijeme v Rakusku a otec je Rakusan, takze ma aj take priezvisko. Ma to ofiko v RL, vo vsetkych dokladoch. Keby mame druhe a je dievca, tak druhe dame zas po babicke muzovej.

h2
24. okt 2024

Dajte Marián. 😁
Ale nie, dve mená sú úplne v pohode, v dnešnej dobe nič nezvyčajné.

akvi
24. okt 2024

Mne sa dve mena pacia, nerozumiem, preco by to malo byt "otrasne". Historicky sa ludia volali dvoma menami, kedze priezviska neboli "povinne", vacsinou sa davalo druhe meno po otcovi, resp. prezyvka a pod. a mne sa to paci. Na SK mas caste priezviska prave po tych menach (Adamec, Adamcik, Michalcak, Petrovic, Baláž a pod.. ). Ak sa ti to paci a bude to komrpomis, aby ste boli obaja spokojni, tak preco nie.. Inak ja zase poznam troch ludi, ktorych kazdy vola inym menom, ako maju v rodnom liste. A uvidis aj potom, ze ktore meno viac sadne dietatu, ked sa narodi..

autor
24. okt 2024

@kiki68 to je pekná kombinácia. Len tá moja kombinácia neviem :/ Ján Mário, to som ešte snad nevidela :D

@h2 Marián vážne nie hahaha

autor
24. okt 2024

@akvi ja nemám nič proti dvom menám, ja som Anna Mária 😁 len tá moja kombinácia je taká nezvyčajná si myslím, a fakt neviem či to bude v poriadku. Áno, máš pravdu ❤️

h2
24. okt 2024

Veď to som zo srandy napísala, akože Mário+Ján.

autor
24. okt 2024

@h2 ja som to pochopila

zuzanita1609
24. okt 2024

@h2 tiež mi hneď napadnú Marián . Funkčné, pekné a skoro 2 v 1 😄

biglovemom
24. okt 2024

JanMario znie Zamna hrozne 😳
Aj vseobecne 2 mena
Aj tak ho budu len 1 nym oslovovat

muchotrafka298
24. okt 2024

Skus si to povedat s priezviskom, ako to bude zniet a ci to bude lahko vyslovitelne pre dieta. Moj kolega ma napriklad syna, ktoreho meno a priezvisko je plne sikaviek a pribuznych pismen a priserne tazko sa to vyslovuje aj dospelym. Takze dieta nevie riadne povedat svoje meno ani vo veku 10 rokov.

evkamotka
24. okt 2024

Mena sa k sebe nehodia. Vam to sice bude davat hlbsi zmysel, no dietatu uz nemusi a okoliu uz vobec. Tak dieta zial skonci s divnym menom zial.
Co mam v okolí ľudí s dvoma menami tak nie, nikto sa nad tým ze su dve nepozastavuje. Akurat ze ich ani nikto nepouziva, len to prve. Pozastavovali by sa len nad vasim vyberom eh. Proste to neladi.
Jeden z vas nech ustupi

zuzka102
24. okt 2024

Jedno meno je praktickejsie, aj tak budu dieta vsetci volat len jednym menom, nie dvoma, i ked zaroven nic proti dvom menam zapisanym v RL, no zrovna ta tvoja kombinacia Ján Mário znie fakt hrozne, sorry 😅

lucia13022023
24. okt 2024

Mne sa to nepáči. Ani váš výber mien, ani dve mená, ani kombinácia tých mien.
Ale pri dnešných menách je to asi jedno, deti sa volajú už kadejak 🤣

tiezjedna
24. okt 2024

Poznám pomerne veľa dospelých aj detí, ktoré majú dve krstné mená, ale nikoho, kto by používal oboje. Aj moja mamina má dve, ale nikdy sme ju tým druhým neoslovovali. Za mňa v pohode, ak máte v pláne používať iba jedno. Ak by ste mu chceli každý hovoriť tým "svojim", tak mu akurát zavaríte na chaos a posmešky.

autor
24. okt 2024

Úprimne ženy, mne sa nepáči meno Ján .. ale priateľ trvá na tom. Povodne som chcela dať úplne iné. Ani Mário som nechcela dať vždy. Neviem čo ma napadla taká kombinácia. Asi preto, že nie som spokojná s priatelovm menom 🤣

muchotrafka298
24. okt 2024

Dohodnite sa na inom mene/menach, ktore bude prijatelne pre obidvoch. Nedavaj dietatu silou mocou mena, ktore sa Ti nepacia a uz vobec nie takto odlisne a neladiace mena k sebe.

autor
24. okt 2024

@muchotrafka298 no môj priateľ neustúpi :( som z toho na nervy … ja som chcela povodne - Matteo, Noel, Lucas

zuzka102
24. okt 2024

Ved Ján (Janko) je take krasne meno... 😍

muchotrafka298
24. okt 2024

Je to priatel, nie manzel. Mozes si dieta pomenovat ako chces. A kludne mu dat aj svoje priezvisko. To chces meno s tym Mariom ako druhym menom ? Lebo nehodi sa zahranicne meno takehoto charakteru ako pises k menu Mário pisanemu po slovensky.

zuzanita1609
24. okt 2024

@zuzka102 tiež si myslím. Aj tak ho budú jeho rovesníci volať Johny (Džony) 😁

martinkatinka
24. okt 2024

Tak priatel, ci manzel? Lebo hore pises, ze mate rovnake priezvisko a potom pises o priatelovi.
A ako ho budete volat? Prvym, ci druhym menom?

janetinka27
24. okt 2024

Marian je kompromis mario a jan, podla mna dobry napad 🙂 ale dajte ako vy chcete, aj keby mario jan, tak bude mariojan, cize marian 🙂
Jan mario, osobne neviem, ale hlavne je, aby sa vam pacilo a aby bol aj on s tym raz spokojny.

nyusika
24. okt 2024

ked chce frajer o niecom rozhodovat, nech si ta vezme.
kym nie ste manzelia, o dietati rozhodujes ty 😀
Jan Mario sa mne teda absolutne nepaci, evokuje to vo mne Super Mario hru 😀
ale tvpja vec, ako pomenujes syna.