Ženy viete poradiť?
S mužom sme sa nevedeli dlhšie dohodnúť na mene dieťaťa. Naše názory boli stále odlišné. Chcela som zachrániť náš vzťah tak som napokon súhlasila s jeho voľbou. Nevýšlo to.
Ja ho stále volám tým menom čo sa ex nepáčilo. Môžem teraz pred nástupom do škôlky dať dodatočne dopísať druhé krstné meno dieťaťu? Ak áno ako mám postupovať?
Druhe meno sa da dopisat kedykolvek, zajdete na matriku a ona ho dopise... ono celkovo je "sila", ze volas dieta menom, ake ste mu nedali uprimne :( Je to len meno, to si chcela exovi ja neviem co dokazovat. Kazdopadne bez suhlasu otca sa zmeny v rodnom liste nedaju spravit. A to ani co sa tyka prveho mena/mien.
Poznám dve ženy.ktore voláme iným menom ako sa volajú..ale rozhodli sa ony samé..a pokiaľ viem.nikde oficiálne to nemajú zapísané.Takze ešte nech si dieťa samo pridá tretie meno a vymaľované....v záujme dieťaťa si dobre rozmysli.co chces urobiť.niektore chyby minulosti sa nedajú a ani nemajú " opravovať"
@andrea_82
@anjelicek26
@janinah dieťa je výhradne so mnou prakticky od 1.mes., otca nepozná. Otec už nemôže dať súhlas s ničím.
ak je otec zapísaný v rodnom liste, tak je úplne jedno, či ho dieťa pozná alebo nepozná. Na matrike to bez jeho súhlasu nezmenia.
To je matrikarke jedno, ake mate vztahy, bohuzial. Potrebujes suhlas jeho, alebo sa obratit na sud. Ale na sude to musis dobre zdovodnit, nie, ze sa to tebe nepaci, to neprejde.
@andrea_82
@anjelicek26
Ženy tak to napíšem inak.
Otec dieťaťa žil každý svoj deň ako by bol posledný, ráď rizkoval a doplatil na to, asi. Nevydržal na jednom mieste viac ako pol roka. Keď som neplánovane otehotnela vrátila som sa na Slovensko, on vydržal na oko dva mes. Ale za mojím chrbtom to aj tak robil. Vrátil sa do UK, údajne jeden jeho adrenalínový kúsok nedopadol dobre, predvepodne zomrel. Miloval adrenalín viac ako nás. Dva roky není na sociálnych sieťach, nedvíha mobil, neodpovedá má maily, preberá poštu.
Jeho rodinu nepoznám, od jedného jeho kamoša viem o vážnom úraze.
Blbe je, ze to dieta vobec nebude reagovat na svoje oficialne meno, ak ty ho nim neoslovujes. Okolie, baby ho ako volaju?
Ak si s tym menom raz suhlasila uz z akychkolvek dovodov, tak mi pride scestne toto dokazovanie si, ze ked to s chlapom nevyslo, aj meno dietatu zmenim.
@tahomi volajú ha tak ako ja, ani nemajú skadiaľ vedieť aké meno má v RL čo má mimochodom po otcovi.
Este som nepocula o tom,ze by meno dietata zachranilo vztah.Zaujimave.
Kontaktuj jeho rodinu, potrebujes mat istotu. Minimalne sirotske potom dietatu patri, ale na to potrebujes umrtny list otca. Keby mas umrtny list, nepotrebujes suhlas na zmenu mena. Takze to skus dotiahnut, doriesit.
pozri, ja ti rozumiem, že nie ste v kontakte. Ale pochop aj ty nás - ak prídeš na matriku, že chceš doplniť/zmeniť meno a predložíš rodný list. Pani naň pozrie, uvidí, že tam má zapísané meno otca, tak od teba vypýta papier, na ktorom je napísané, že on osobne súhlasí so zmenou. Ty povieš, že on pravdepodobne umrel - ona od teba vypýta úmrtný list. Takže to nie je, že my si myslíme, že z nejakého morálneho hľadiska to treba. Proste ju nepustia služobné postupy a nezmení ti to. Takže pôjdeš na súd, kde od teba tiež budú pýtať nejaký dôkaz, že otec nekomunikuje.
Kontaktovanim rodiny moze tvoje dieta ziskat aspon starych rodicov, tety, ujov, bratrancov, sesternice... syn im umrel mlady, maju ale vnuca...vedia o nom vobec? ... ale to je na tebe vsetko.
Kďe hľadať bol občanom SR, ale mimo EU. Zomrel mimo eu, nikdy som jeho rodinu nestretla.
@maminkadeticiek bola to krátka známosť, bola som šialene zamilovaná
Zobrat stare socialne siete a pozriet priatelov, rodinu, napisat kazdemu, ze potrebujes nutne kontaktovat, niekto bude vediet.
Dediť, možno dlhy. Mohol mať kariéru, oveľa lepší plat. Ale nie. Jeho adrenalínový život zhltol celý jeho zárobok.
Býval v nájme, aj motorku mal na splátky.
@anjelicek26 čo znamenajú staré sociálne siete? Písala som X ľudom anglicky na fcb, aj takým ktorých som nepoznala, len mali rovnaké priezvisko,jeho rodnú reč neovládam.
Dedit bude po starych rodicoch jedneho dna. Skus im napisat zasa, mozno sa veci pohli... ze sa nutne potrebujes posunut dalej, kedze mate spolocne dieta.
V takomto pridade o to poziadaj cez sud alebo cez miestnosti matriku. Nakolko uz asi nezije, neprebera ani postu, tak to pojde cez sud. Mozno zaplatis 100 eur , ale budes mat pokoj. Tam sa pise komplet ziadost a dovod.
@anjelicek26 ale ona nepozna rodinu, vyzera, ze oni nie su zo Slovenska podla opisu.
@kiki68 len to dieta potrebuje aspon sirotske, neviem, podla mna prezistit je jednoduchsie, ako 25 rokov na tieto peniaze "kaslat", kym je dieta male, ta sa to, ale ked bude starsie, tie naklady stupaju... nejako to ist musi...
Iné meno je posledne co tvoje dieta teraz potrebuje...to fakt neriesis sirotský ani nehladas starých rodičov..? Nie kvôli majetku,ale tvoje dieta raz bude chciet vedieť kde ma korene..
@janinah veď píšem,že som snažila, ver mi, ale keď môj otec, a ďalší ľudia toho veku nemajú soc, siete tak s prečo by oni mali? Tisíce km od tiaľto, iná kultúra, iný jazyk, iná viera. Mám odložené celú korešpondenciu, listy ktoré sa mi zo zahraničia vratili. A nič! Je možné že už nežijú alebo odišli s toho mesta dakam inam.
@kiki68 ďakujem
@anjelicek26 to je skoro nerealne, ked nepozna rodinu a tam treba xy dokumentov, umrtny list, ak zo zahranicia, overit notarom ten preklad a to je neiste, ze co zisti vobec. Osobne ak nevie kde sa spojit s rodinou a kamaratmi po nom, tak je to skoro nemozne. Mozes to ziadat cez policiu a sudy, to moze trvat aj roky. Nez ho akoze najdu v systeme. Ja zijem v Rakusku a ked som raz nieco vybavovala medzi uradmi, to bola taka natahovacka. Pani na Slovensku mi riesila 20 minut, ci Hauptwohnsitz je nazov ulice. Ako nie je to nemozne, ale ked si predstavim ten proces , kedze nema ani tie dokumenty ( ja som mala vsetko nachystane)
Aj som myslela, ze to bude tak nejak. Tam nic nespravis, len to sudne vyziadat a dolozit to, ze nie je moznost ich kontaktovat. Riesila by som to ziadostou cez sud. Bud sa este oni pokusia o kontakt alebo vobec .
Teraz ti napišem taku strelrnu vec, ale zver to detektivovi, možno niečo vypatra
Ale nie kvôli menu, ale celkovo dedičstvu atď
zmeniť meno môžeš, ale budeš k tomu potrebovať aj súhlas otca.
https://tehotenstvo.rodinka.sk/sestonedelie/sta...