Dospelé Viktórie, ste spokojné so svojím menom?

31. aug 2023

Ahojte, tie čo sa voláte Viktória, ste spokojné ? Boli ste aj v detstve a aj teraz v dospelosti? Ako vás v dospelosti volá rodina, okolie, kamaráti, cudzí ľudia ?

huxy
31. aug 2023

Áno, som spokojná. Väčšinou ma volajú Viki alebo Viktoria. Ako dieťa rôzne: Viktorka, Vikinka, ale čo sa mi nepáčilo, bolo oslovenie Vika a najhoršie Viťa-tak má volala jedine triedna na základke, z duše som to neznášala.

autor
31. aug 2023

@huxy Vika a Viťa by mi ani nenapadlo, ani som to veru ešte nepočula, chápem že sa ti to nepáčilo, veď to sa na to meno ani nepodobá 🤷🏻‍♀️ a ďakujem za odpoveď🙂

viky173
31. aug 2023

Nie ze by sa mi velmi pacilo, ale stale som sa mohla volat aj horsie :D takze som ako tak spokojna, vlastnemu dietatu by som ho ale nedala. Cuzdi ma volaju Viktoria, blizky Viki, Vika.

vikusjk
31. aug 2023

Ha, mna celu strednu volali Viťa :D ale v pohode, zvykla som si. Volaju ma vacsinou Viki, i ked zensky tvar by mal byt asi Viky, ale to sa mi nepaci - v hovorenej reci je to samozrejme jedno. Mamka ma vola Viktorka dodnes a v praci v anglictine Viktoria. V slovencine neznasam, ked ma nazvu Viktoria, je to take strasne neformalne, nemam to rada.

katuskacicuska
31. aug 2023

Ja by som dala jednoznačne viktóriu, keby sa tak nevolala moja sestra. Pre mňa je to veľmi krásne meno. Inú viktóriu ani nepoznam

queen_mary
31. aug 2023

Ja mam jednu, ktoru nemusim. Volam ju Vikina - to je jak na psa. Alebo Viktora, to je tiez hrozne 😀

maisynka
1. sep 2023

@queen_mary odveci komentar???

dobromila
2. sep 2023

Poznám 2 dospelé, jednu volajú Vika, druhá si praje oslovenie Via.

alina765
2. sep 2023

Volajú ma Viktorka alebo Viki a som stým spokojná, ale Viktória proste neznášam..🤬