Zdravím žienky 😊😊 Mám takú menšiu dilemku. 😁 Čakáme dievčatko a neviem sa rozhodnúť pre meno. Manžel sa volá Ľubomír a chce aby sa malička volala po ňom. Páči sa mu meno Ľubica. No ja neviem ja som chcela dať dievčatku meno Isabel😕😕😕 Tak ja už neviem že ako....Manžel trvá na svojom a ja zas na svojom😁😕
@mata1001 On stále vraví, že to bol jeho sen ak bude mať dcérku, že sa bude volať po ňom. No ja sa s tým akosi neviem stotožniť a zase nechcem mu ublížiť😕
Povedz mu ze aj tvoj sen bol ze tvoja dcera sa bude volat Isabel...
Neviete sa dohodnut...vyberte spolu ine meno...
My máme syna, mne sa páčilo meno Filip, no manzelovi sa nepacilo.Vybral meno Adam...ok ustupila som -tiez pekne meno...ale viem, ze keby som mala dalsieho syna, tak za vola Filip.
Ak sa vám vyslovene nepáči meno Ľubica a manželovi Isabel, tak skúste nájsť nejaké iné meno. Ak si myslíte, že by ste si na meno Ľubka dokázali zvyknúť, tak dajte🙂 Ja som urobila manželovi radosť a dala som meno, ktoré si pre dcéru želal, keďže synovi som vyberala ja. Na dcerkine meno som si nejaký čas musela zvyknúť, ale nedá sa povedať že by sa mi nepáčilo, len som s ním nebola úplne stotožnená. Teraz neľutujem že som počúvala manžela, pretože meno jej neskutočne pasuje a navyše je krásne. Som vďačná manželovi za výber. Meno, ktoré som mala vybraté ja sa mi už veľmi nepáči. Tak si porozmýšľajte a uvidíte, no ak sa vám Ľubica vyslovene nepáči, tak trvajte na inom🙂
Ked planujete este dalsie deticky,tak by som tuto dcerku pomenovala Lubica,nech ma radost a nabuduce vyberies meno ty.Alebo dajte obidve mena....🤔
Ja už nechcem ďalšie dieťa. Manžel stále trvá na svojom. Kvôli tomu menu sa neustále hádame. Keby som aj pristúpila na to meno tak ani neviem ako by som ju nazývala. To meno mi príde také chladné, tvrdé😁😕😕😕
úplne normálne meno Ľubica. Ak je to jeho sen, tak by som dala. Pre mňa osobne vždy krajšie Ľubica ako Izabel, ktorých už je pomerne dosť
no Lubica je Lubka skratene. Horsie je ak ju zacnu co mozno zacnu v puberte volat Luba. U chalana je to ine a Lubo je v pohode ale Luba je velmi chladne. Izabel vacsinou neskor volaju Iza alebo Bela a je pravda, ze je to take velice moderne meno teraz a je ich dost. Nuz jedine mat druhe dieta a to pomenovat podla druheho rodica. Alebo teda skuste napisat zoznam mien. Muz svoj a ty svoj a urcite sa niekde stretnete a obaja sa svojho top vzdate ak sa neviete dohodnut inak.
@zuzikak Veď práve to. Ľuba. Je to naozaj také chladné. Čítala som význam toho mena a je naozaj krásny, ale tá Ľuba😁...no ja neviem
a co verzia Lubomira? Podla mna krajsie ako Lubica a mozes ju volat aj Mirka 🙂
@nelca84 tak to mi príde ešte horšie😀
Mám sestru Ľubicu a hovoríme jej Buba, alebo potom dať rovno meno Ľubomíra a môžeš ju volať Mirka, Mimi.
@bejustek Buba??? A to prečo?
tak musis pocitat s tym, ze ako ju budu volat ini neovplyvnis. Sama doma ju mozes volat Lubka
Tak to by potom mala byť Ľubomíra, nie Ľubica
Lubica sa mi nepaci, aj sa to pre cudzincov zle vyslovuje. Kamoska sa vola Luboslava, volame ju Lubka. Isabel je pekne, ale ked tvoj muz nechce, skuste sa dohodnut na nejakom tretom mene, alebo si hodte peniaz
No mne sa ne paci ani jedno... Doteraz som si myslela ze je to Lubomir/Lubomira a Lubos/Lubica. Ja by som nedala meno s akym nie som stotoznena ani kvoli muzovi urcite to bude dievcca?
Nie sú tu nejaké Ľubice?😀 Ako vás oslovujú?
Lebo nevedela povedať Ľ a slová na b-baba tak to jej išlo,ani neviem ako a začala si hovoriť Buba a už jej to zostalo.
naozaj? mne sa napr. velmi pacie tieto dlhe slovenske mena typu Lubomira, Stanislava, Slavomira... Isabel je take telenovelove, vobec sa mi nepaci, take davaju v osadach
Ak sa ti Lubica nepaci, nedavala by som to. Tak ako ty chapes, ze manzel nechce Isabel, aj on by mal chapat, ze ty nechces Lubicu. Preco musis ustupit ty jeho prianiu, ale on tvojmu nie ? Takze vyberte meno, ktore sa bude pozdavat obom. Je kopa krasnych mien, isto na cosi pridete😊
Prečo je Ľuba chladné? Veď to je ako lúbiť. Izabela mi príde viac chladné...
Su aj horsie pubertalne prezyvky ako Luba bez ohladu na meno danej slecny. Poznam niekolko Lubic,vsetky sme volali Lubka,mne osobne sa paci viac ako Izabela (Iza znie divne a Bela je ako pre psika).Ale dohodnut sa musis ty s manzelom.Niekto tu dal argument s vyslovovanim cudzincami-to ako fakt toto niekto riesi,ak nezije natrvalo v zahranici?
Ľuba? Fakt chce dať tvoj muž dieťaťu meno Ľuba???? Dajte dve mená. Isabel Ľubica (je to hrozna kombinácia, ale navadi). Ty jej budeš hovoriť Isabel alebo Bella,Izy a on Ľuba. Problém vyriešený
@elementissa a co je take zle na mene Ľuba ? Nie je to sice moj "sialok kavy" , ale je to pekne slovenske meno. A aspon nie je otrepane a nie je ich 5 v kazdej triede. Za mna urcite lepsie ako Mia, Ema ci Sofia.. ci Isabel...
Ale tu nejde o to, co sa paci nam ostatnym, ale o to, aby sa oni dvaja dohodli a boli obaja spokojni.
Ani jeden by nemal pretlacat to svoje, ak sa to druhemu nepaci.
Obe mená katastrofa, Isabel (Izabela) tá väčšia. Keď počujem to meno, hneď si predstavím starú, šedivú ženu s vražedným pohľadom. Vyberte tretie. My sme tak urobili. Mužovi sa nepáčil môj návrh, mne jeho, vybrali sme tretie, ktoré sa páčilo nám obom.
Tebe sa nepaci Ľubica, jemu Isabel, tak spolu vyberte tretie meno...