Ahojte, zaujima ma nazor nestrannych ludi, ako na vas posobi toto meno pre dievcatko?
Zabudla si dať dĺžeň a napísať "r". To jej budú opakovať počas 10 ročnej povinnej školskej dochádzky. Potom ju budú považovať za dysgrafičku, alebo neschopnú napísať svoje meno bezchybne.
Naša suseda sa volá Maya, vyslovuje sa “Maja”.
Mne sa páči meno Maya. Keby čakám dievča, rozhodujem sa aj nad týmto menom.
Kavaschová má dcéru s týmto menom. Bude s tým mať len problémy, určite sa ti poďakuje. Nikto to nebude vedieť napísať, bude treba hlasovať. Aj tak bude pre všetkých Maja.
Hláskovať nie hlasovať
Krásne meno. Mne sa páči.❤
Pride mi to ako meno pre psa alebo macku nie cloveka. Ako skratka Marie ok ale v rodnom liste Maia nie.
Poznam psa, co sa presne tak vola.
No podla mna ju kazdy bude volat alebo pisat Maria, prinajlepsom Maja a nik to nebude vediet napisat. Skus dat meno, ktore sa realne pouziva aj u nas a nebude mat pri jeho hlaskovani nik problemy (napriklad aj s tym, ake i/y tam ma byt). Ja zakazdym hlaskujem svoje priezvisko a je to dost otravne, hlavne preto, ze rackujem a v telefone je to dost blbe...
Vola sa tak nasa maltezka, ja by som dietatu take meno nedala
Dajte meno Mária- Maja, Mia,...❤️
Videla som toto meno pisane aj s meya, maya- a mne osobne sa paci, ale na sk by som urcite nedala variant maia.
Boze niektore komentáre 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ja mam priezvisko co musim stale hlaskovat a je to otrava cize to vidim ako jedine negativum toho mena. Inak ak nemate priezvisko napr. Halušková tak podla mna je to na tuto dobu uplne ok. Nebude jedina s ojedinelym menom 😊
Nemastné, neslané🤷
Herečka Dominika Kavaschova má dcérku a volá sa Maia
Jedna známa má dcéru Mayu. Keďže jej všetci hovoria iba Maya, tak som si pri prvom počutí myslela, že je Mária (a hovoria jej Maja). Tak som sa na to spýtala rodičov, tí mi vysvetlili, že nie, ona je Maya s "y" vnútri. Nič zložité, nič nepredstaviteľne prekvapivé... Dievča chodí do školy a nemá žiadny problém. Ja som možno mimo klasickú slovenskú realitu, lebo žijem v BA a nie na nejakej zabudnutej dedine, ale tu fakt nemá nikto žiadny problém so žiadnym menom. Možno dakde na Orave či Liptove sú také hlúpe deti a hlúpi dospelí, čo by sa išli niekomu vysmievať z mena alebo mu ho zosmiešňovať, ale tu nie. Tu je meno ako meno. Meno Maia existuje. Daj, keď sa ti páči. Čo je koho do toho ;) za mňa osobne je také meh- neurazí, nenadchne, ale ty daj svojmu dieťaťu meno, aké je tvojmu srdcu blízke a keď sa ti páči Maia, tak nie je dôvod také meno nedať
@elementissa esteze ste v tom velkomeste taki svetovi a ohladuplni 🤣🙈 🤮
Volať ju budete aj tak iba Maja, čo je nudné a neoriginálne. To, že sa to inak píše, by som brala ako zbytočnú komplikáciu, nie ako originálnosť 🙂
Včielka Maja. Tak si z nej budú uťahovať. 🤷
@elementissa Och, ty si naozaj obmedzená.
@heni79 ja som obmedzená za to, že žijem medzi ľuďmi a sama patrím k ludom, ktorí sa ostatným nevysmievaju z mena? 😅 No dobre, tak to som teda rada, že som obmedzená 😇 lepšie byť obmedzená= nevysmievat sa ľuďom za to, ako sa volajú ako byť primitív, čo potrebuje každého nejako zhovadit. Lebo niekto, kto je schopný komolit narocky druhému menu a vysmievať sa mu z mena, nie je nič iné iba hlúpy primitív. Inteligentný človek nikomu meno nezosmiešňuje. Meno je výber rodiča a môže sa mi páčiť na úrovni, že ja by som nad ním uvažovala alebo sa mi nepáčiť (nejde mi do ucha s priezviskom alebo samotné meno môže v mojom vnímaní znieť tvrdo či nepekne. To ale neznamená, že budem jeho rodičovi hovoriť trápne komenty ako Včielka Maja a podobne ;) ) to, že niekto poukáže na primitivizmus spoločnosti z neho ešte obmedzenca nerobí.
@elementissa 😂
@nelusiatko Ake problemy. kolkorat za zivot uz ken hlaskujes svoje meno. Problemy z toho bude robit len problemovy clovek a taky by sa pozastavil nad akymkolvek menom.
Hm, bude musieť stále hláskovať ako sa to píše, za mna zbytočná komplikácia