Ahojte dievcata, zakladám takú oddychovú tému.
Vyberame meno pre dievčatko a rozhodujeme sa z dvoch mien. Prvé, Kristina, to by som ja veľmi chcela len neviem ci to nie je až príliš časté co myslite? Paci sa vam? To druhe je zahraničné, Leonore alebo Eleanor, lenže sa bojím ako to budú brať tu na Sk ak tu náhodou zostaneme. Prosím poraďte 🙂 ďakujem za názory
Na Eleanor a Leonore som si skoro jazyk zlomila.
Radsej Kristína.
Dala by som určite Kristínku, je to krásne meno a poznajú ho v rôznych formách aj zahraničí. Určite by s tým problém nemala
Kristina, Kika, ...Eleonor... Len aby ju nevolali Mojsejka 🙊
Leonore....to je logopedicke cvičenie?
Kristína je fajn, môžete ju volat Kika, Tina, Kris, Kikus ;)
Ak rozmýšľate nad odchodom do zahraničia tak dajte Christine ,neviem ako sa to presne píše 😉
@naanaa Kristina je pekne meno, relativne caste. Leonor je tiez krasne, no pre vela ludi jazykolam. Kamoska ma dceru Leoni - to by bol taky kompromis k Leonor a nikto to nekomoli. Inak za sociku bola televizna hlasatelka, volala sa Eleonora neviem aka, tak az take zahranicne meno Eleonor nie je...
@naanaa Leonore by aj tak nakoniec (aj v zahranici) vyslovovali skor ako Lenor(a). Ludia vseobecne maju tendeciu si vyslovnost ulahcit a zjednodusit.
Nad tym, ze Kristina je teraz take pouzivanejsie, sa netrap. Dieta bude beztak vynimocne svojou povahou, nie menom. Ak sa ti najviac paci Kristina, daj take.
O patdesiat rokov bude aj tak "posledna svojho druhu" 🙂 a teda zvlastna (pre mladsie generacie, v ktorych poletia ine mena).
Tak ako su teraz pre nas Bozidary, Bozeny, Ludmily, Jarmily, Augustiny, ... A kedysi uplne bezne mena.
Ja čítam tie dve zahraničné mená už asi po 7my raz a furt to komolim. Ja som zástanca slovenských mien keď žijeme na Slovensku ale to je len môj názor. No práve tieto dve zahraničné mená by som nedávala fakt je to také krkolomné a neviem ako by ju volali deti, starí rodičia . Kristínka je krásne meno. Možno by som pozrela zoznam najčastejších mien na Slovensku a keď je na vysokej priečke tak by som porozmyslala 🙂
Ja som Kristiána
Dakujem vám veľmi pekne, dáme asi tu Kristinku 🙂
máme Kristínu...voláme Kristy, Kristína, Kikilík....susedia Kika
Aj my máme Kristínku a sme veľmi spokojní 😊
Tiez som Kristína a casto sa mi stáva ze mi ľudia pochvália meno, že sa im veľmi páči .Ďakujem rodicom za dobrú voľbu 😘 lebo sa nevedeli rozhodnúť medzi Kristinou a Erikou 😅
@naanaa mame Kristinku. v triede je jedina, v celej skolke je jedna dalsia. Celkom fajn statistika. Hlavne, ked si spomeniem na 4 Ninky v triede, ktore su zrejme dozivotne odsudene na oslovovanie ich menom aj priezviskom, aby sa nemylili :D
mne sa meno Kristína páči, ale nepáči sa mi keď niekto oslovuje Kika, ale tak s týmto mám problém pri viacerých menách 🙂
@naanaa Moja sestra sa volá Kristína...a kebyže sa rozhodujem medzi týmito menami,tak učíte Kristína...
Prezívky:Kiki,Kika,Kikuš,Kristínka,Kriky (my ju tak niekedy voláme zo srandy) :D ... Určite by som Eleonor nedávala,tvrdé meno,ktoré veľmi pekne nevyslovíš,iba Eleonórka,Nora... Už by som dala radšej Norberta alebo Eleonóra...takto.
@naanaa Uz sa davaju vselijake zahranicne mena, takze si nemyslim, ze by sa niekto pozastavoval. S menami je to velmi subjektivne, mne sa napriklad Kristina strasne nepaci. Pre mna je to asi najhorsie meno pre dievca. Znie mi tvrdo a ma ho kazda tretia. No a Kika to je nieco strasne. Este Tina a Kristy ako tak. Ale vidis, ostatnym sa paci. Cize meno daj podla toho ake sa vam paci, nazor ostatnych je nepodstatny. Na kazde meno sa da najst nejaka hlupost.
@kristiii ja mam dvojrocnu Kristinku hovorime jej celym menom pripadne ked hneva tak skriknem TINA! Alebo este aj Tinulka ked sa mojkame za Kiku by som strielala ved to je jak na skrecka alebo na papagaja..otrasne.. Pokazde na to upozornim ked jej tak niekto povie.. A pochopia. A tiez ked sa neznami pytaju ako sa vola malinka tak kazdy povie ze Kristinka je krasne meno pre dievcatko.
@naanaa obe su krasne. Kolegynu som mala Eleanor.