Aký názor máte na toto dievčenské meno? Dlho som rozmýšľala a veľmi sa mi páči, iba mám strach, že ako by zareagovalo okolie a že by ju niekto volal Esmeralda...😶 Rozhodujeme medzi Ela a Esmé, ale zdá sa mi, že je Ela už veľmi otrepané, tak možno nakoniec dáme naozaj toto meno. V tvare Esma sa mi nepáči, ale ešte som rozmýšľala nad verziou Esmeé.
Pozná niekto niekoho s týmto menom? 😅
Pekne 🙂 Ine netypicke na tieto konciny ale paci sa mi 🙂
V twilighte bola myslim Esme 😀 inu nepoznam
Esme vyslovovane po anglicky sa mi velmi paci. Ale ako to budu vyslovovat u nas, neviem.
Meno pekné velmi 😊 ale zaleží od priezviska
Ak by to mala byť Esme Kováčová (priklad prve slovenske priezvisko čo ma napadlo) tak nie to vyzera divne ak je aj priezvisko k tomu nejake zahraničné tak kludne do toho 🙂
Je speváčka Esme Denters. Tiež sa prikláňam k tomu priezvisku, že či to bude spolu ladiť. 😉
@nika_val Maďarské 😅
@simsalabim Esmii
S maďarskym by to asi mohlo fungovať 😀 neviem to je tažko povedať
ku slov. priezvisku isto nie, ale k zahraničnému celkom OK
@nika_val áno más pravdu, no deti keď sa chcú vysmievať tak si nájdu 1000 iných dôvodov ako meno alebo priezvisko. S tým nechanim pôvodného a volať sa inak ako vlastne deti a zvyšok rodiny by som to tak idealisticky nevidela. Z mojich známych má tak 70% horšie priezvisko po svadbe, no kvôli deťom si povodne nenechal nikto. Ešte alternatíva je nechať si obe, ja to mam tak.
Prosím ťa, hlavne nie tú alternatívu s tým eé na konci. To bude stále len vysvetľovať a aj tak jej to veľa ľudí domotá, tým jej len skomplikuješ život.
@astrid_ Áno, zrejme sa vydá a väčšiu časť života bude mať iné priezvisko. Ale veľmi veľkú časť života prežije aj s rodným priezviskom. A práve tú časť, keď by s tým mohla mať problémy. Ja keď niekde vidím, že u dievčatka nezáleží, či sa hodí meno k priezvisku, lebo sa možno niekedy o 30 rokov vydá, tak sa mi rozum zastavuje.
Krasne
👎
Mam koleginu s tymto menom. Pise sa Esme, cita sa Esmii. Pekne Meno.