Aky mate nazor na meno Henrieta vy? Nepride vam prilis uletene? Mne sa paci, ale neviem, ci nie je lepsia volba Daniela, lebo je castejsie a nebudu sa nad nim mozno tolko ini cudovat…
Kamaratka ma Herminu, velmi sa jej to hodi... Henrieta - pekne - ale ked to budu skracovat na "Hena", tak ta bude vypinat, nie je to pekne, znie to tvrdo... Daniela nemas velmi ako pokazit... Danka, Dana, Daniela, v kazdom tvare to znie fajn.
Daniela
Daniela je krasne meno, ale nevadila by mi ani Heňa 🙂
Henrieta je bežné meno, ale viac sa mi páči Daniela, to je nádherné
Henrieta ,budú všetci volať hena a Daniela Danka. Ja by som bola za henrietu
Mne sa pači a nie je az take časté
Ja poznam 3 su to take tvrde, sebavedome ženy.Maju to aj vo vyzname Henrieta " vladca domu"
Mala som kamarátku Henrietu a je fakt, že ju všetci volali Heňa, ale inak sa mi toto meno tiež veľmi páči. Ja som Daniela a keď mi niekto povie Dana, tak sa mi nožík vo vačku otvára 😅
Ja sa volám Henrieta🙂A mám ho už 46 rokov….Heňa,Henika,Heni
Daniela sa mi tak viacej. Henrieta je pekné, ale páči sa mi akurát tak v celom tvare, nepáči sa mi keď to niekto mení, skracuje a tak.
Najlepsie, keby si mala dvojiçky Daniela- Henrieta..Bolo by to fajn
Pekné obidve, ja Daniela 🤗, dcéru nemám, ale určite by bola Danielka 😁😁😁👱♀️
Daniela... pekné meno
Dana (Dada) alebo Heňa….. no neviem ktoré krajšie, skus to takto:
Zober si do dlane mincu. Jedna strana prve meno a druha strana mince druhe meno. Vyhod ju do vzduchu.
Nemusis vidiet co padlo. Staci vediet, co si si priala, ked bola minca vo vzduchu. A uz vies.
@opica_skorica fuha este pred tym než hodiš, vieš čo ma padnut.Ja hlasujem za Henrietu ale bude papula.Fakt, nežnu kvetinku submisivnu Henrietu ja nepoznam
@karolinakr mne sa paci Hortenzia, Cecilia, Amalia, Lesia,….
@aniele fíha to je ako možné, že až tak neskoro si to zistila? Mňa doma vždy oslovovali Danka, Danielka, takže to bolo ok, ale samozrejme v škole mi deti inak ako Dana nepovedali. Čím som bola staršia, tým viac som ľudí opravovala, že sa volám Daniela, takže Dana mi už dlho nikto nepovedal, a súhlasím, je to krásne meno
Obe su pekne, ale Danka je take uchu neznejsie nez Heni.
Teraz je oblubene chlapcenske meno Daniel, ale stretla som aj par Danieliek mladsich ako ja, volaju ma od Danky cez Danielku az po Danuska, Dani, myslim, ze aj toto meno sa vracia po troske, inu Danielu v mojom veku nepoznam
A ked uz sme pri tej Danielke , kniha Božena Mačingová - Danuška.Kto ma žiačku na 1.stupni, nadherná knižka
Ja som Henrieta už 52 rokov.Som spokojná,nie je nas veľa.Vzdy som bola jediná aj v škole aj v zamestnaní.Na Heňa som alergická.Volaju ma Heni.
Mala som kamarátku Henrietu, volali ju Heňa, nemala to rada.... my máme Danielu, voláme ju Danielka, Dada, Danuška, Danka a v škôlke ju volajú Dany (jej meno sme vyberali aby bolo aj v Anglictine ľahko vyslovitelné)
Henrieta. Aj ja som, som s menom nadmieru spokojná, a áno familiárne a medzi kamarátmi som Heňa, Heňuša, nevadí mi to 🙂. Hlavne nás nie je veľa, čo mi vyhovuje, nie je to tuctove meno.
@sigma510 aj ja som Henrieta a som rada že mi rodičia vybrali také netradičné meno.Henika Henriet Henuska to tak pekne znie ak mi mama povie Henrieta viem že sa niečo deje😆
Mne sa paci Henrieta, ale nelubi sa mi, ked ju volaju Heňa
Henrieta ale zas sa mi nepaci Heňa ale Heni je celkom pekne 😊 mna meno Daniela nudi 😅 neviem preco
@karolinakr A skrátená verzia Sienkiewiczových Križiakov má názov Jagienka a Danuška. Tiež pekný príbeh.
@dame2 No, nejako som sa tedy nehrabala v rodinných dokumentoch 😀. A vtedy sa asi až tak nešpekulovalo nad menami (moja mama je Pavlína len preto, že sa jej nepáčila podoba s "u", ktorú mala dovtedy, tak si raz pri vybavovaní dokladov napísala "v" a bolo, tak to má doposiaľ). Inak, raz mama povedala, že som vraj mala byť Dana. Ale na matriku ma šli zapísať stará mama (r. 1959) a rodičia boli v šoku, keď prišla pozvánka rodičom Daniely. Mama, ako ste to? No, povedala som, že Danka... tak za to asi môže nejaká úradníčka 😀. Som jej vďačná. Pri sesternici (r. 1953) to bolo ešte lepšie. Zapísať vraj šla krstná. Ale (od radosti?) mala lupnuté a zabudla meno. Vedela len, že nejaké "čudné" (chceli Tatianu). Tak nahlásila Evu 😀😃🙂. Potom to šli opraviť. Milujem a zbieram takéto rodinné historky.
Ak sa ti páči Henrieta, pokojne daj. 🙂