Ahojte🙂Rozmýšľam nad týmito dvoma menami pre syna. Neviem sa rozhodnuť, ktoré je krajsie. Mate niektora doma Dalibora alebo Teodora? Ako ich doma oslovujete?😉
Teodorov je neskutočne veľa posledné roky. Fakt, v lete som odležala pár mesiacov na šestonedelí a každý druhý tam bol Teo. V škole, škôlke, už ani nespočítam koľko sme ich mali. Meno je to krásne len či ti nevadí že sa tak volá každý druhý teraz
@beatrixx1525 naozaj?nevedela som, ze je teraz take v oblube😀
Dali, Dalo, Dajko, Dajo. jeden z nich vela hulil tak aj Dalibrcko. 😅
Ja cakam prve, manzel je z 5 bratov ja mam 4, nechceme davat rovnake “po surodencoch” tak vyberame take, ktore sa este v rodine nenachadza a to je teda doooost tazke😀
Áno áno strašne veľa ich je, vo všelijakých prevedeniach - Teodor, Theodor, Theodore, Teo, Theo, prípadne ešte Mateo aj keď to už je iné trochu...inak aj môj havko je Theodor ale ten už má 9 rokov my sme predbehli dobu :D
Inak Dalibora poznám tiež, volajú ho Dali
@basulaak dalibrcko 😂😂😂
@beatrixx1525 omg dalibrcko😂😂😂😂tak aj ja mam psa co je Oliver😀
Chcela som Richarda ale manzelov brat sa tak vola aj jeho syn, Tobiasa ma moj brat Peter, Oliver zas manzelov brat Jozef, obsadene je aj Alex, Pavol, Radko, Lukas 🤦🏻♀️
Takze tieto nechceme davat 😀
Mne sa paci Dalibor, Teodor a manzel by dal po sebe Tibor, ale to sa zas mne nepozdava, davanie mien po rodicoch 😀
Dajte Zoran to isto nemá hocikto 😂
Poznám Dalibora aj Libora. Oboch volajú Libor / Liborko 😄, Teodora nepoznám , ale skratka Teo sa mi až tak nepozdáva, tých je veru dnes dosť. Dalibora by som v pohode dala. My sme mali vybraté Branko alebo Vratko
Máme doma Teodorka a voláme ho Teodor/ko, Tejko, Tejo keď neposlúcha.. teo ho nevolame skoro vôbec.. ešte máme doma meno Timon.. to je tiež zatiaľ skôr nepoužívané 😇
My máme Teodora. Dalibor sa mne nejak nepáči. Doma ho voláme Teo, Teuško, Tejo 😁 a u nás v meste toto meno nie je nejak v kurze nakoľko poznám len jedného a ten už chodí na ZŠ 🤷♀️
Čo tak Leonard a mohli by ste ho volať Leo 🙂
dcera ma spoluziaka Teodora, nikto ho ani inak nevola a to od malicka, maminka jeho ano, ale to su uz take laskyplne domace skratky...inak ten teodor je z trojciat 🙂 ma brata Tadeaša a sestru Sarlotu...
Tadeáš sa ti nepaci? mne sa trosku viac zda ako ten Teodor...
@kati301 mne sa velmi nepacia tie kratke mena ako Leo, Max, vlastne ani Tadeáš. Skor také čo majú v sebe R 😄
@petronela10149
inak poznam aj dalibora aj libora, obe pekne mena...kazdy ich vola tak ako sa volaju, ziadne skratky, zdrobneniny... ved zas, vy ho mozte volat doma hocakou skratkou alebo aj prezyvkou 🙂 ... a ak uz mam napisat ktore z tych, ktore sa vam pacia, tak istotne Dalibor 😉
Poznám Dalibora, volajú ho Dajo
Dalibor je pekne meno a neviem preco by sa malo skracovat. A babatko tiez nebude 20 rokov. Teodorov je po milu onu...
@beata_k nechcem nejak skracovat meno, len sa chcem vyhnut nejakym nepeknym zdrobneninam. Preto sa len informujem, kedze ja ziadneho Dalibora nepoznam🙂ani nemam v okoli
Kazde meno sa da zhovadit. Tomu sa velmi nevyhnes.
Jednoznacne Dalibor. Podla mna krasne meno, neokukane, osobne poznam len jedneho jedineho - volaju ho Dalibor, Dali, Dako dokonca :D ale vacsinou ho nikto nevola prezyvkami, ale celym menom.
Teodor mi pride vhodne len pre maleho chlapca, osobne keby som dospely chlap, Teodor by som sa nechcela volat.🙈
Dalibor je pekné meno, mne sa páči aj Marek, Erik, Dominik.
Moj kocur sa volal Oliver. Teraz mame psa a vola sa Mišo. My by sme si rozumeli pozeram. 😅😃
@basulaak asi heeej, napr moj predosly pes bol Stano😀
Môj sa vola Theo ale nikoho kto sa vola teo v okolí nemáme
@ariannazara ani v mojom okolo nepoznam Tea, Thea, Teodora. Ale mozno je az teraz vacsi boom s tymto menom🙂 ako ked sa skoro kazdy volal Jakub, Adam, Samko
Ja som chcela Dalibora, paci sa mi to meno, nie je take tuctove, ale nepreslo to cez manzela 😁. Teodor sa mne osobne nepaci, mame v okoli niekolko Teodorov, Dalibora ani jedneho a ani nijakeho nepoznam.
Pre chlapca som mala vybraté meno Teodor , v okoli teda žiadneho nepoznám a sestrine deti čo už chodia do školy ,tak ani oni žiadneho nepoznajú ani nemajú na škole, takze myslím si , že to nie je až tak rozšírené meno , teda aspoň u nás nie ;) okrem Teodora som mala na zozname Eduard a Leonard , tiež sa mi páčia mena s R 🙂
Mne sa páči Teodor, ja teda nepoznám v širokom okolí žiadneho, ani dcéry v triede nemajú jediného, dokonca ani na strednej.
Nemám Teodora ale znama ma syna a volaju ho Teo,... vobet netusim ako by som volala Dalibora, Dali?