Obidve sa hodia k priezvisku, aj sa mi obe pacia. Co na ne vravite?
za mňa Eduard 👍
Eduard
Dalibor je krasne...Eduard tiez, ale bohuzial ked si predstavim ako s toho v skolke/skole spravia - Edko, Edusko... to sa mi uz az tak nezda.
Eduard
Dalibor
@anjelicek26 však aj ty používaš zdrobneniny tak prečo zrazu tak nepriateľsky postoj k zdrobneninam
Často tu píšeš o svojej dcére Alexandre a bežne o nej hovoríš Saska
Dalibor☺️
Eduard
@pribinak mne sa nepaci zdrobnenina Edko, Edusko, preco hned "whataboutism"... toto konkretne mi neprijde pekne, pritom povodny tvar mena je krasny a vhodny aj pre dospeleho silneho muza...
Dalibor a môžete ho volať : Dalko alebo Liborko.
@pribinak My napr. vobec nepouzivame zdrobneniny (a ano, zvykla si aj rodina na SK). Vsetkych 5 deti volame ako sa naozaj volaju. Mne sa napr. Edko paci. Moja mama ma kolegu (su uz davno na dochodku) a zaroven kamosa a on je Eduard. Chlap ako hora, ma cez 70, a je stale Edko, ale to je u neho tak krasne. sasa alebo Saska je u mna napr. no go. Ak to ma byt Alexandra, tak alexandra je uplne ine meno ako Saska. Jednoducho to moj mozog neprijima. Ja mam naj kamosku a ona je Sandra. Ked sme sa pres 15timi rokmi spoznali, hned som sa jej pytala, ci Alexandra. Nie ona sa vola oficialne Sandra.
Dalibor
@anjelicek26 ja mám Edka. Keď ma nahnevá, hovorím mu Edward. Keďže zistil, že je to aristokratické, tak to často uvíta..inak, ono nie je zlé mať mení, ktoré nemá veľa detí..
Jej moj ocino je dalibor a poznam dvoch ďalších za mne pekne meno, pre mna velmi take akoby ,,nepraktické,,
Volaju ho kadejako dalíča dano aj ľubo 😂😂😂😂😂😂 podla mna eduard je ľahšie meno.... 🤷♀️
@miskafilipkovab aj libor ako pani hore píše. 😂
Dalibor. Zdrobnelina Dalko. Ale aj Edko je pekné.
Daliard a Edibor
Eduard je krasne, bol v nasom vybere...nakoniec bol Emanuel
Dalibor je podla mna asi najnepeknejsie chlapcenske meno, az odpor mam k nemu. Spaja sa mi s konkretnym clovekom a takeho syna by nechcel nikto
Obe sú fakt krásne, ale o niečo viac sa mi páči Eduard.
Eduard
obe su pekne, ale malokto ho bude volat eduard alebo dalibor. toto su mena, ktore naozaj malokto vyslovuje v zakladnom tvare. edko, edo sa este da, ale daľo je pre mna niečo ako miľa, miťo... zial :(
@janetinka27 vsak prave to. Mne sa velmi paci ich zakladny tvar. Viac Dalibor, maleho by som volala daliborko. Nie tie skratene verzie.
Ale manzel sa vyjadril, ze ani jedno sa mu nelubi, tak musim vymyslat dalej🙈
K tým skratkám: poznala som dvoch Daliborov, oboch všetci volali vždy len Dalibor. (jeden bol spolužiak na ZŠ, takže aj ako deti sme ho volali takto, žiadne skratky). Eduarda poznám jedného, toho síce volajú Edo, alebo Eduardo, ale pri tomto mene mi nejako žiadne skratky nevadia, páči sa mi aj Ed, Edy...
Och, fakt škoda, že mužovi sa nepáčia. Veľmi pekné mená. On by aké chcel?
Dalibor moje vysnívané ❤️