Dali ste svojmu dieťatku dve mená?

10. feb 2022

Dali ste svojmu dieťatku dve mená? Ak áno, tak aké?
Nám sa páči kombinácia Zlatka (Zlatica) Zita...🥰

zitaje
10. feb 2022

Môj syn má dve mená, lebo ja som chcela jedno, ale to meno muž nechcel. Tak som dala dve - prvé to čo chcel muž (a páčilo sa aj mne) a druhé, ktoré som chcela ja a staršie dcéry. Výsledok je taký, že syn má 8r. a tým prvým menom ho nazvali len neznámi ľudia - úradníčky (na pasovom), dr.na vyšetreniach... všetci AJ MUŽ ho voláme tým druhým menom 😎 😝

karhu
10. feb 2022

nie, je s tym len ostara a tie kreativne kombinacie s ktorymi sa stretavam teda nic moc

kiki68
10. feb 2022

Nas ma dve mena ofiko v RL Alexander Martin

cyberk
10. feb 2022

Nie, je to otrasne a nepochopim rodicov, co sa nevedia rozhodnut a dat jedno... chuda dieta

cimage
10. feb 2022

Nedala, aj tak sa pouziva len jedno meno. Mame v rodine dievca s 2menami a aj tak ju kazdy vola prvym menom a vela ludi asi ani netusi, ze ma 2mena.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babulkomale
10. feb 2022

Ano dali sme, jedno co som vzdy chcela a druhe po rodinnom prislusnikovi na pamiatku.
Vzdy v historii sa davalo viacero mien aj vo svete je to bezne, len za sociku kedy boli vsetci sudruhovia, to vymizlo.
Je to fajn ked sa pamatne mena z rodiny nesu dalej generaciami.

thereisabear
10. feb 2022

Nedala, pre mňa je to zbytočná komplikácia. A ešte horšie je, keď z oboch mien robia naraz zdrobneniny.

anjelicek26
10. feb 2022

Nasa ma dve mena... Rosalie Isabelle... hodi sa to k priezvisku, nijako ju to neobmedzuje, kedze tam nema pomlcku...

abbey1
10. feb 2022

Áno, a absolútne nechápem, aké kompilácie sa tu spomínajú.

zitaje
10. feb 2022

@anjelicek26 a používa obidve mená? Lebo môj syn sa v tom stále hľadá, jeden čas sa podpisoval konplet, dve mená + priezvisko, aktuálne si píše len to druhé, ktoré používame, ale asi si nakoniec bude písať iniciálu prvého mena, pre úplnosť...

mamina1419
10. feb 2022

Mne to príde ako keby sa rodičia nedokážu dohodnut ani na mene dieťaťa

kacena4
10. feb 2022

moje deti maju pridane meno Maria (su jej zasvateny)

nikyy
10. feb 2022

Moja sestra sa volá Miroslava Lea 🙂 podľa mna je to v pohode 2 mená ak sa to vám páči prečo nie 🙂

autor
10. feb 2022

@bambulienka25 Aké? 😅

dusankomoj
10. feb 2022

@babulkomale zatiaľ si uviedla jediný rozumný dôvod👍 na dve mená. Ja som doteraz počula iba,že mne sa páči také- mužovi onaké...

eriksonka1234
10. feb 2022

Moja dcéra, keby bola syn, by mala dve mená. A to len z toho dôvodu, že môj otec veľmi túžil po synovi, ktorý by niesol jeho meno.

deedol
10. feb 2022

mozno aj ano, ale nie dve na z, tazko sa to cita 🙂 mozno by ju volali ziza 🙂

balkica
10. feb 2022

Ja som dala dcére dve. Obidve deti sa volajú po nás, po rodičoch..A aby som ju odlíšila, kvôli úradom, aj kvôli pošte, tak som dcére pridala ešte Emka 🙂 Syn má na odlíšenie od svojho otca navyše "h" 🙂

babulkomale
10. feb 2022

@dusankomoj nie, my sme to takto nemali ze ja a muz ze by sme sa nevedeli dohodnut. A aj ludia co poznam vacsina ma tak ze po milovanej babicke, ktora sa nedozila vnucatka alebo po dedkovi ktory sa dozil prveho vnuka tak mu dali druhe meno na pocest dedka.
Ludia co nemaju fantaziu davaju mena detom po sebe.

babulkomale
10. feb 2022

@anjelicek26 pomlcka by ju ako obmedzovala? 🤔

macekovam
10. feb 2022

Juraj Mário

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yanni
10. feb 2022

@babulkomale keď je s pomlčkou, tak je to ako jedno meno a musí sa predstavovať oboma. Viac krstných mien bez pomlcky, si všetky osobitne. V DE je “volacie” meno jedno ktoré v poradí. V oficiálnych dokumentoch sa musia uviesť všetky a to volacie sa podčiarkuje. Naše deti majú tri mena. Je to tradícia. Má to presnú postupnosť. Ja s bratom mame dve. A áno. Už za Sociku. Tiež nie len tak z brucha, lebo rodičia sa nevedia dohodnut.

babulkomale
10. feb 2022

@yanni zaujimave 🙂

sonnenshein
10. feb 2022

Nasa ma tiez dve mena.
Dovod: priezvisko jej dal manzel, druhe krstne ma moje, a prve krstne svoje, aby mala kusok z nas, ale ostala sama sebou.

pink_lady
10. feb 2022

Viliam Michael 🙂

nicole003
10. feb 2022

Zoe Natália

babulkomale
10. feb 2022

@mamina1419 to je riadna hlupost. Uz len preto, ze dohodnut sa na dvoch menach, ked sa nevies zhodnut na jednom, je narocnejsie, nie?
Ci to myslis ze si kazdy rodic presadi to jedno svoje bez ohladu na to ako spolu mena ladia? Plus bez ohladu na to ci pasuju k priezvisku? Akoze ja dam jedno a manzel druhe? 😃😃😃 Tak tento nazor ma pobavil.

mariaveronikag
10. feb 2022

@sonnenshein toto mi príde logické a milé 🙂 a aké sú tie 2 krstné mená?