Ahojte. Mam taku otazocku. Budem rada za kazdy nazor.
Dali by ste synovi meno Filip, v pripade, ze priezvisko zacina na P? Mne pride, ze tym, ze sa meno konci na „p” a priezvisko zacina na „P” tiez, bude sa to tazko vyslovovat. Ale vraj to nemam riesit, ze je to blbost… tak ma zaujimaju aj ine nazory… dakujem.
ja nie. jedine ze by som to meno velmi chcela. ale vyhla by som sa tomu. zle sa to vyslovuje
Poznám takého, a je to úplne OK. Pri vyslovení celeho mena jedno P akoby zanikne a preto sa to vyslovuje bez problémov... ja by som to meno dala 😊
Nepride mi, že by sa to zle vyslovovalo
Moja vnučka bude Cristina Na....
Nikomu to nevadí.
Nedala, presne rovnaku dilemu sme mali len s pismenom “š” a vybrali sme vhodnejsie meno, bude sa to zle vyslovovat
ked som si povedala napriklad Filip Pekarcik alebo Filip Polakovic vobec mi to nepride tazke. podla mna v pohode. celym menom sa aj tak zas nepredstavuje clovek casto a keby to mal byt brutus problem povie prve priezvisko druhe meno. v dospelosti sa predstavuje najcastejsie len priezviskom. neviem za mna nepodstatne
Ak mate aj ine meno v zalohe priklonila by som sa k druhemu. Ak sa neviete na nicom lepsom zhodnut tak asi ok. Neni to az take krkolomne.
@janinah toto vyslovis v pohode, ale spoluhlasky sa budu trochu “bit”
Dala určite.Filip krásne meno
Este mame mena Boris a Daniel… no Filip mi z nich pride najkrajsie..
Ja som chcela Alex Sa... Odradilo ma to. Ale dnes by som to už asi tak neriešila, kľudne daj, vyslovuje sa to v poriadku.
Nie nedala,je to krkolomne.
susedia tak majú a nikdy mi nenapadlo, že by s tým mal byť problém
Mala som spoluziaka s rovnakými pismenami
uplne normalne sa mi to vyslovuje 🙂
Podla mna tiez v pohode.
Mala som takého spolužiaka. V pohode to je 🙂
dala
A ked si sadnes na zachod a utries sa pravou rukou vies potom splachnut tou istou?
Akoze naozaj sa ides riadit tym ze niekto(asi s poruchou lebo normalne rozpravajuci clovek s tym nema problem) to bude tazko vyslovovat? Ved ked sa ti paci daj ho…
Manžel má kolegu ktorý sa vola Filip a priezvisko mu začína na P a príde mi to úplne normálne
Nie nedala. Ale kazdy mame ine kriteria. Vzdy mam pocit, ze sa clovek zakokta.
Zavisi od konkretneho priezvika. Mame tiez Filipa ale priezvisko zacina na M
Akoze skusam si to povedat s roznymi priezviskami na P a nezakoktavam sa
Za mna pekne meno, dala by som. Nevidim problem
Ak sa vam paci Filip, daj Filip. Moj mladsi ma este horsi jazykolam nez p-p. Ale vykaslali sme sa na to. Aj tak nebude cele meno a priezvisko vyslovovat kazdy den. Kolko tak asi? 4x do roka?
To je ešte v pohode, horšie sú mená s množstvom "r" ak sa jeho majiteľ nevie r naučiť.
Ja urcite nie...meno filip sa mi vobec nepaci...z tvojho vyberu je daniel podla mna najkrajsie...
Uplne v pohode by som dala...riesis malichernosti...ak sa ti to meno paci, tak ho pokojne daj
až doteraz som nevedela, že by to mohol byť problém 😀 takže áno, dala bez problémov
a co tak zmenit manzela? aby nebolo priezvisko na P
😀
boze, z coho vsetkeho su uz ludia schopni vyrobit si problem 🙄
Môj syn Tadeáš a priezvisko na Š a v pohode 🙂
V pohode. Dala by som.