Dali by ste synovi meno ako má váš švagor?

28. apr 2023

Ahojte , čakáme druhého syna a už aj pri prvom sme chceli dat meno, ktoré som vždy chcela pre chlapca, ale zmenili sme to, lebo sme si neboli istý kvôli švagrovi. Keď som sa vzedy pýtala manželovej sestry, tak jej to vôbec nevadilo, oni majú dcéru a vtedy tvrdila, že vlastne asi ani nechcú mat druhé dieťa. Teraz som opäť tehotná, opäť to bude chlapec a nevieme sa na ničom dohodnúť, stále mi ale beha toto meno po rozume. Teraz nám povedali, že už by chceli predsa druhé dieťa, ale ešte na tom len “pracujú”, a aj to ktovie či by to bol chlapec takze len polemizujeme …. Nemáme ktovie aké vzťahy s celou manželovou rodinou, stretávame sa 2-3x do rok na sviatky …. Spomenula som to švagrinej, v podstate mi nič nepovedala, len že zakázať nám to nemôžu a keď tak budú dvaja … v podstate by mali aj iné priezvisko …

mareka49
28. apr 2023

Odpoveď je NIE, nedala.

nelca84
28. apr 2023

Ja by som nedala, ved je tolko mien na vyber...

lauriik
28. apr 2023

Ja by som nedala. Hlavne ak aj oni to meno chcu mozno v buducnosti pouzit a plus teda ked nemate boh vie ake vztahy. Ved mas tolko peknych mien.

e1i
28. apr 2023

Nedala. Ja som detom vyberala take mena ktore nikto v najblizsej rodine a kamosoch nema

mirkava
28. apr 2023

Asi by som nedala, ale je to tvoje vysnívané. Nepríjemná situácia. A nemôže si meno zmeniť švagor? 😁 to by bolo ideálne 😊, ale nie nedala by som. Ja som chcela Adamka a brat mal už Adamka tak máme Samka 😊

glorikarebeka
28. apr 2023

Ja by som ani po otcovi,nieto ešte po švagrovi 😀

mira0611
28. apr 2023

Ahoj, ked s tym svagrina nema problem ani manzel, a to meno sa ti paci, tak ho daj.
Mne sa paci meno mojho stryka, Kristian, a nedala som synovi toto meno, lebo uz v rodine je a vtedy otehotnela aj jeho manzelka, a este nevedeli pohlavie.
Moj syn dostal napokon meno po otcovi, ako takym vysmechom osudu, kazdy hovori, ze je cely stryko 😁😊

mirkava
28. apr 2023

@mira0611 no a to keby mal ešte aj jeho meno... 😁 to by bolo vysvetľovania 😁

luliu
28. apr 2023

Dala by som meno aké sa mi páči a bolo by mi úplne jedno, či sa tak volá švagor

zenulkaaa
28. apr 2023

Jedine ak by sa mi fakt velmi pacilo.

jamimo
28. apr 2023

Mne sa páči meno Teodor. Ak by sa švagor volal Teodor, vôbec by som to tak nevnímala, že má náš syn po ňom meno, alebo, že už jeden Teodor v rodine existuje. Predsa by som nehľadala náhradu mena. Zvlášť, ak by som ich stretla 3x za rok, alebo aj 100x neriešila by som.
..

syslik81
28. apr 2023

dala by som meno ake sa mi paci .. to zr sa tak vola svagor je len nahodoa.. nepomenujes dieta po nom ale po sebe - po tvojom vybere to je rozdiel a nebrala by som ohlad ..

zuzanockamt
28. apr 2023

Áno, dali sme iný variant toho mena. Mali sme na to špeciálny dôvod.

muchotrafka298
28. apr 2023

Pokial by to bolo bezne meno, ktore by sa mi pacilo a hodilo sa k mojmu priezvisku, tak to meno by som dala. Ak by to vsak bolo menej zvycajne meno, tak by som ho nedavala. Lebo kazdy by si to potom spajal s tym, ze to je po nom a preco to tak je. Lebo niektorym ludom nevysvetlis. ja som poznala chlapika, kde v rodine mali iste meno,ktore sa tam dedilo, vzdy ho mal najstarsi syn. Bolo dost netradicne a on sam ma dcery, takze mozno oni potom daju to meno vnukom.

autor
28. apr 2023

To ze oni ešte len plánujú a keď sa to podarí a keď to bude chlapec , to je take celé na teoretickej úrovni ….. aj to nám povedali keď sme to spomenuli v 1.tehotenstve že by nedávali meno pre syna po otcovi, potom už zrazu áno …. neviem ozaj, keby sme sa vedeli na inom mene dohodnúť tak nepoviem 🙈 viem, ze je veľa pekných mien, ale tak keď sa niekomu niečo páči … ozaj sa neviem rozhodnúť

muchotrafka298
28. apr 2023

Pises, ze by mali rozdielne priezvisko, ja v tom problem nevidim. Pokial je to teda bezne meno, nie nejake raritne, ktore ma skutocne malokto. Podla mna sa kludne mozu volat bratranci rovnako.

autor
28. apr 2023

@muchotrafka298 je to v podstate obyčajne slovenské meno, len mi to prišlo vždy pekne lebo moja mamina má narodeniny práve na toto meno … a oni to nemajú dedične , jeho otec sa vola inak

autor
28. apr 2023

@mirkava najlepšie by bolo keby sa cely švagor zmenil 😀😀

muchotrafka298
28. apr 2023

Ked sa Ti paci a ma pre teba symbolicky vyznam (mamine narodky), tak vobec by som ja neriesila svagra, ze sa tak vola. Proste chcem to meno, muz je s nim OK, tak ho dam a hotovo. Lebo nikde nie je napisane, ze svagrina bude mat dalsie dieta a este chlapca a da to meno tiez. A potom by si mozno lutovala, ze si tak chcela svojho syna pomenovat a neurobila si to, lebo si brala ohlad na niekoho ineho a bolo to zbytocne.

mirkava
28. apr 2023

😁

colsami
28. apr 2023

Mam meno rovnake ako moja mama. Take iste meno dali svojim dceram aj dve mamine sestry. Takze sme 3 sesternice s rovnakym menom. Nikdy to nikto neriesil a ani nam to neprislo nijak zvlastne. Proste sa meno pacilo. Klasicke, slovenske.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
camulka
28. apr 2023

Dala by som meno, ake sa paci mne. Kedze sa vobec nestretavate, tak ani nevidim dovod sa tym nejak zaoberat. 😊Vase dieta, Vase rozhodnutie.

maryetta
28. apr 2023

Ja som sice tuto dilemu nemala. Mena som ale mala vybrate skor nez muza 😂 ale tak dufala som ze take mena nenajdem siroko-daleko. Nieto este v rodine.
Nechcela som v ziadnom pripade po predkoch. Ani po nikom pribuznom. Ak by uz ale v rodine take meno bolo. Hadala by som ine.

Zase mam kmotru. Ktorej brat a muz sa volaju rovnako. A este aj obaja maju synov s rovnakym menom. Im to vyhovuje takto.

lentak1223
28. apr 2023

Môj brat dal meno synovi také ako má môj muž. Jednoducho preto,že sa im páčilo. A mne to nepríde divné. Tiež majú iné priezviská. Keby to bolo moje vysnívané šla by som do toho.

andrea78
28. apr 2023

Dala by som meno ake sa paci mne. Je to moje dieta, ja ho tym menom budem oslovovat cely zivot. Jediny, koho nazor by som brala do uvahy a mohol by ma ovplyvnit by bol nazor mojho manzela. Ini by ma nezaujimali, nech si mysli (aj hovori) kazdy co chce.

brezza
28. apr 2023

Aj Sajfa s bratom maju tusim dcery s rovnakym menom. Ono je to potom asi najviac matuce pre starych rodicov ked sa vnucata volaju rovnako, ale tak zvyknu si.

lelelienka
28. apr 2023

Ak sa moze otec a syn volat rovnako, preco by sa nemohol synovec a ujo…ak je to vysnivane meno, asi by som dala.

euka210
28. apr 2023

v dobe Petkov, Katiek a Leniek sa stalo v sirsej manzelovej rodine, ze baba mala tusim 3 vnukov Petkov...nikto to neriesil.
...len trochu nechapem, ze ci po svagrovi meno, ci po ich chlapcovi, ktoreho by mozno mali.
My sme so svagrinou riesili mena, aby sme nedali rovnake...boli sme spolu 2x tehu, ale vztahy mame dobre. KEd sa vidite 2x do roka, tak to je asi jedno. Ked sa Ti velmi paci, ze nevies najst ine, tak daj, svet sa nezruti.

zorkahorka
28. apr 2023

Mne sa pacilo meno pre dceru, ktore ma aj svagrina. Byvame blizko seba, vidame sa casto, asi by sa to mylilo.
Ale vy ak sa nestretavate, vobec by som to neriesila. Je to len nahoda,ze sa tak vola svagor. V mojom okoli nikto nedal meno po rodicovi, preco si myslite, ze by ho dali oni? A ze tak nejednoznacne reagovala tvoja svagrina, je len odraz vasich vztahov. Podla mna ti vobec tym nechcela pivedat, aby si take meno nedavala