Dali by ste dieťaťu meno, ktoré ste predtým dali psovi?

27. jan 2022

Zdravím
Ide o to, že sa mi už od malička páči meno Sidónia, lenze toto meno som pred tým dala aj svojmu psíkovi. Teraz, keď čakám bábätko tak si skrátka neviem predstaviť dať iné meno, iba neviem ako by reagovala rodina na to že by sa dieťa volalo ako náš psík z môjho detstva...

tanyan
27. jan 2022

Môže ti byť úplne jedno ako budú reagovať ostatní, podstatné je ako to cítiš ty a čo dávaš dieťaťu s týmto menom. Pre teba je to asi symbol lásky a úprimného a čistého vzťahu. Podľa mňa to bude silná osobnosť s výnimočným menom.
Keď som mojej mame povedala, že sme dali meno Sofia, tak jej reakcia tiež nebola štandardná ani povzbudivá, hoci je to bežné meno. Znechuteným hlasom povedala: Hmmm, tak snáď si nejako zvykneme. A všetci si zvykli. 😉

ivetta1234
27. jan 2022

Mne sa paci meno Luka a zhodou okolnosti sa tak vola manzelov terajsi pes xD za mna v pohode, pre mna pes je clen rodiny ako hocikto iny a nebrala by som to ako dehonestaciu dietata, skor ako poklonu

83lenka83
27. jan 2022

Ja som dala psikovi meno Kubko a páči sa mi meno Jakub ale nedala som ho synovi.

h2
27. jan 2022

Ja osobne by som nedala. Nemám síce psa, ale máme mačky a už sme ich mali fakt veľa, ale ani im nedávam mená, ktoré už predtým mala iná naša mačka. To je však len odpoveď na Tvoju otázku, či by sme to tak my urobili. Ty si urob po svojom.

taga
27. jan 2022

Ja fakt neverim, ze toto su tu dnes realne temy 🙈

ajka0207
27. jan 2022

Naša dcéra sa volá ako ovca môjho otca. :D prvá bola ovca

barbora0308
27. jan 2022

Ja osobne by som si nevedela predstavit dat rovnake meno mojmu dietatu ako mojmu psovi. Ja mam velmi rada zvieratka a mozno to vyznie morbidne, ale mne by to prislo, ako keby som dala meno mojho uz nezijuceho "rodinneho clena" mojmu babatku. Proste mi to pride divne...ale ak to ty tak necitis, tak ti to moze byt jedno 🙂

dskjhfdlkdjhl
27. jan 2022

@ajka0207 Ty si mi zlepsila naladu, vdaka😀

nikayla
27. jan 2022

Dala. Mala som psíka Ivu a keď sme čakali babo, bolo v hre aj Ivana.

kataina
27. jan 2022

pre mna je faux pax dať psovi ľudské meno. priam neprípustné

tata1401
27. jan 2022

Mne sa stále páčilo meno Nina,susedka ma predbehla a dala také meno svojmu psovi,tak dcérka sa tak nevolá,práve kôli tomu😃

tamvtme
27. jan 2022

Nedala by som, ked sme vyberali meno pre dieta, automaticky vypadavali.mena, ktore maju/mali psy v nasom okoli, aj ked su normalne ludske (Teo, Hugo, Eli, Lily a podobne)

vikes
27. jan 2022

Sidónia je predovšetkým (ľudské) ženské meno. To , že sa vám tak páči, že ste to dali aj vášmu psovi, je vaša osobná vec. A kľudne ho dajte aj dcére, kto vás pozná, vás bude chápať a ostatných do toho nič. Dôležitá je vaša a partnerova spokojnosť s výberom mena.

ivetta1234
27. jan 2022

@kataina mala som jednu fenku v docaske ktora sa volala Zuzka....a tiez som bola ze wtf to co je meno pre psa xD ale proti gustu ziaden disputat

kataina
27. jan 2022

išla som so synom zo školy a pani tam venčila psa. Zavolala na psa menom môjho syna. Otočili sme sa .... no čo na to povedať? Radšej som ticho.... svedčí to o jej mentalnej urovni

travelllerka
27. jan 2022

Ja som dala prvorodenej dcérke meno podľa psíka, ktorého som v detstve milovala 🙂 ale trošku v inej verzii je to meno a teraz ľutujeme mohla som dať rovno pôvodne 🙂

simsalabim
27. jan 2022

Sidonia je uplne normalne zenske meno. Problem by bol, keby si syna chcela nazvat Dunčo. Dcere by som dala meno Sidonia a neriesila.

simsalabim
27. jan 2022

@kataina jeden nas sused ma psa menom Ferino. Nas druhy sused je... Fero.

annm81
27. jan 2022

Narodí sa ti dieťa. Bude mať rodičov, starých rodičov, tety, ujov, bratrancov a sesternice. Bude sa stretávať so susedmi, tvojimi kamarátkami, spolužiakmi v škôlke, v škole, kamarátmi na krúžkoch, pôjde na strednú, vysokú, do zamestnania, nájde si muža a zoznámi sa s jeho rodinou - za život stretne stovky ľudí. Koľko z nich si jej meno spojí s tvojim psom? Ty, tvoji rodičia a súrodenci? To je koľko? 3-5 ľudí? Ak sa ti meno páči, nie je dôvod sa mu v tomto prípade vyhýbať.

prvosienka88
27. jan 2022

My máme Hanu psa a keby máme dcéru páčilo by sa mi Hana aj pre ňu 🤷🏻‍♀️

ivkazba
27. jan 2022

@nikayla konečne nejaký pes, ktorý sa volá ako ja 😉

lujza123
27. jan 2022

Rozmýšľala som chvíľu nad tým dat dcére meno Zora ako sa volala moja prvá fenka.
Keby som úplne presvedčená že je to to prave meno pre moju dcéru tak ho isto dám, aj keď teda je to trosku zvlástne že sa tak volal aj pes.

diewcatqoo
27. jan 2022

Pes je v pohode, ale sused mojich rodicov mal kozu Zuzu. Pamatam si, ked som bola decko, vzdy, ked ma stretol (co bolo velmi casto, kedze byval vedla), tak si neodpustil: "Zuzko, Zuzko, znaš po kym maš meno?" Alebo: "Zuzko, Zuzko, taka ši šumna jak moja koza." 🙄

duracellko
27. jan 2022

takéto problémy by som chcela mať, v okolí máme psa Irenku, čivaviakov Artúrka a Filipka - majú aj svoj kočík a riflové súpravičky, náš pes sa volá presne ako kamoškin muž Nemec - Max, tak sa na tom obe bavíme

simsalabim
27. jan 2022

@diewcatqoo to bol ale pako 🤐

ivetta1234
27. jan 2022

@simsalabim "Problem by bol, keby si syna chcela nazvat Dunčo." hahahaahah :D to ma naramne pobavilo

mamina0078
27. jan 2022

Sidonia psovi by som dala dieťaťu nie. Aj keď pôvodne je to určite ľudské meno ale ja by som ho nedala

duracellko
27. jan 2022

a ešte som poznala prasa Borisa /Beckera/ podobali sa

tosomja
27. jan 2022

Ja mam dcéru Žofiu a minule mi muž poslal psa, že aha, Žofka 😃🤣🤣 celkom pekný pes

mondolina
27. jan 2022

Náš prvý pes sa volal Kubo, ja som dala meno synovi Jakub.
Svet sa nezrútil.