Ahojte. Co si myslite o mene Ján? Mne sa paci, zdrobeniny aj meno celkovo. Pripadne iny podobny navrh?
Ja som ho zvazovala. Nakoniec dom dala radsej Peter. Maličkého volame Petrik, velky bude Peto a aj v praci ho lahko normalne oslovia.
Jána mi vyhovorila kamarátka, lebo ma v praci Jana (velky 2m chlap) a nevie ako ho volat :D. Jan a Jano je jej cudne, Janko sa na veľkého chlapa nehodi. Inak moj dedko bol Jan. Je to pekne univerzalne meno, medzinarodne aj slovenske.
Doma mam okrem Petra este Mareka. Tiez pekne meno, slovenske aj medzinarodne, nadcasove
Pekné slovenské meno, mám brata Jána 🙂
v podstate je to pekne meno,ale tak isto,ako je vyssie spominane..mam svagra Jána...a oslovujem ho priezviskom( 😀 u nas sa ,tak oslovujeme viaceri)..lebo Jano pride tvrde a Janko sa mu nehodi..to skor malemu chlapcovi...
aj mne sa to meno paci 🙂 moj dedko je tiez Ján
(ked som bola mala, presvedcil ma ze ked bol malicky, on bol Janko Hraško a ta rozpravka je oňom😂)
Aj mne sa veľmi páči...
Volajú ho jany😄 dospeleho chlapa lebo Jano je škaredé a Janko je detske
Januš, Jánuš, Jani, Džono, Janíčko, Janíček, Janík, .... Slovenské aj medzinárodné meno, u nás spojené s čarom svätojánskej noci, vatry, hľadania pokladov, bylinkami. Máme v rodine a nášmu synovi sme tiež zvolili meno Ján.
uprimne-mne sa nepaci, je az velmi tradicne a vsedne, osobne by som svojmu dietatu to meno nedala
A čo tak Jozef? Za mňa je to pekné meno ktoré nieje ani za vodou a ani príliš populárne, taká klasika 😉
urcite ano, mne u manzela nepreslo, ale velmi sa mi paci, zahranicna verzia je tiez pekna (pre tie co potrebuju zavan cudziny😈)
ano aj ja poznam dospeloho vysokeho Jana co ho oslovuju Jany
ale aj Jančiho poznam
ak sa ti paci tak kludne daj. je to jasne kratke vystizne a medzinarodne. u nas uz deti s tymto menom je pomenej i ked v minulosti to bolo mega oblubene.
Krásne meno môj dedko bol Ján..
V Dobšinského rozprávkach je málo rozprávok bez mena Ján, Janko. Pár slovenských riekaniek, prísloví a porekadiel, prirovnaní je tiež spojených s týmto menom. Údajne krátke meno je pre väčšinu ľudí autoritatívne, viac spojené so symbolom vodcu, motivátora, šéfa, pre jednoduchosť, zapamätatelnosť aj pre tých menej chápavých. Spĺňa tradičnosť, výdrž, nemení sa módou, ktorá je jeden rok módna a druhý rok už prešlá.
Mne sa kedysi nepáčilo, ale čím som staršia, tým viac sa mi páči - aj janko, Jano.. kamarátka ma muža Jána a volaho Jany, to je podľa mňa veľmi pekne oslovenie..
Dakujem za nazory 🙂 mne sa meno paci, lebo uz ho nedavaju tak bezne ako kedysi, teda aspon ja ho tak casto nepocujem 🙂
meno je to pekné, ale vo mne osobne to evokuje nejake uja po 40 :D ale to bude asu len mnou
mne sa velmi paci 🙂
my mame kopu Jánov v rodine.. a uplne v pohode 🙂 malych, velkych, starých, mladých 🙂
Od Janíka, cez Janka, Jána až po Janyho. Pekné meno. 😊
Krásne. Mne veľmi blízke meno. Mizes ho volať janko, Janík, aj Jano keď bude neposlucha.
Konečne výnimočne meno lebo teraz je každý chlapec Viktora Hugo, simon alebo Oliver
Keby som mala dalsie dieta chlapca bol by to Janko 🙂
Mam velmi dobre skusenosti s tym menom.mudri a uspesni chlapi.
Paci sa mi. Tiez som premyslala,ze da tak bude maly volat. Mame to meno v rodine uz dlho. A aj svokor sa tak vola... by sme pokr v tradicii.
Ján ? U nás pol rodiny... druhá polovica Jozef...😉
Samozrejme staré pekné meno ...
Mne sa veľmi páči a tiež Jana 🙂👍
Pekné slovenské meno. Konečne.
@evkamotka náš malý je Peter Ján 💙 v pôrodnici sestričky híkali, že aké meno, že doteraz len samý Alex, Leo, Teo.. aj mi ho nosili so slovami 'Petríček Janíček ide k na večeru' ☺️ meno dostal po dedkoch a mám aj uja, už bude mať 70 a odjakživa ho volám ujo Janko, jeho manželka mu nepovie inak než Janík a mne sa to veľmi páči..
Ja mam janka... Volame ho janko, janik... Mne sa velmi paci to meno...
Velmi sa paci aj mne