Chlapčenské meno Peter

26. dec 2022

Čo poviete na meno Peter pre bábätko? Dávajú ho ešte rodičia? Poznáte nejakého malého Peťka vo svojom okolí?

thereisabear
26. dec 2022

Ja mám v okolí veľa malých Peťkov, väčšinou majú meno po otcovi, ale nie všetci.

marianarem
26. dec 2022

Davaju, Peter je stalica, hoci uz to dnes nie je tak caste ako kedysi.

riskoh
26. dec 2022

Tiež poznám v okolí malých Petkov

pribinak
26. dec 2022

Dávajú, je to úplne bežne meno. Pre veriacich aj so silným príbehom a svätcom

petamich
26. dec 2022

uz tu bola taka tema nedavno 🙂 mne sa toto meno paci, nase dieta je ale Misko, kedze ja som Petra a manzel je Peter 😵‍💫🤷‍♀️

autor
26. dec 2022

@petamich neviete kde by som našla tu tému? Pozrela by som

nikaeli
26. dec 2022

jedného mám doma a v pôrodnici bol personál udivený výberom mena.. že žiadny Noel, Leo, Lino a pod.. ako rastie (bude mať 5), má v okolí zopár kamarátov s menom Peter, takže nie je až také 'netradičné' 😋

euka210
26. dec 2022

Ano, poznam asi 3 co maju spoluziaci nasich deti.
Ja som z generacie ked boli v skole sami Petkovia, Katky a Lenky, teraz je ojedinele, skor po rodicoch, ale mne sa napr.paci. moj brat je tiez Peter.

zuzzzka18
26. dec 2022

za mna krasne meno, ak by nase priezvisko nezacinalo na R (vadia mi 2 "r" za sebou), mali by sme Petka

daniela2202
26. dec 2022

😊👍👍👍

stanka_s
26. dec 2022

Mám krstniatko Peťka, bude mať 3 roky 😊. Malý má meno po otcovi.

sonia1712
29. dec 2022

Môj najstarší synček sa volá Peter a vôbec a tým nemá problém 😀je to silné, mužské meno s príbehom, tradičné (v okolí mame ďalších 4,v škole je ich len zopár)

michellemary
4. jan 2023

Poznám dvoch, jeden má 5 rokov, druhý 6, obaja majú meno po dedovi. 🙂

margetakuska
4. jan 2023

Aj ja mám v okolí malých Peťkov...aj Paľkov, Jurkov a môj syn sa volá Števko sestričky boli udivené v pôrodnici, tak si ho obľúbili, že keď sme odchadzali všetci sa s ním prišli rozlúčiť 😁