Chlapčenské meno Nino

takajedna
7. mar 2022

Ahojte, ako sa vám pozdáva toto meno? Ako malý by mohol byť oslovovaný Ninko, Ninuško...

irusa
7. mar 2022

v kalendári máme krásne mená.... Nino, tak pre kocúra

marci77
7. mar 2022

ja poznam jednu rodinku, kde ich syn sa vola Nino ....aj ho tak volaju
z talianciny to je tusim skratka pre Antonia (nasho Antona)
ja osobne by som tiez vybrala asi ine meno

kikka95
7. mar 2022

Moja rodina má psa Nina 🙂 veľmi pekné pre psíka :D

ariesi
7. mar 2022

@takajedna keď sa paci Tebe, nerieš ostatných. Nino sa nedá volať škaredo, asi je aj v rozšírenom Slovenskom kalendári
Je to samostatne meno, nie len skratka.

marcellka32
7. mar 2022

To je talianske meno

kormino
7. mar 2022

Pekné meno,čítala som ságu Moja geniálna priateľka,tam bol jeden z hlavných hrdinov Nino

karhu
7. mar 2022

znama ma syna nina, uspesny sportovec, podnikatel

michellemary
8. mar 2022

Máme rodinného priateľa, volá sa Ján, synčeka nechcel dať úplne po sebe, tak dali Nino, keďže v taliančine je Giovanni (Ján), Giovanninno (Janko) a z toho Nino. 🙂

dadula_15
8. mar 2022

Mne sa to meno páči, ale už viaceré deti poznám s tým menom, tak asi by som do neho nešla. Veď je kvantum krásnych mien.

rebekamarcusko
8. mar 2022

Ja som velmi chcela toto meno dat syncekovi,ale manzel bol skor za Davida,ale ak by som mala este v buducnosti chlapca;bude Nino😍

drimonna
9. mar 2022

Pekné meno ❤️ Mužská verzia mena Nina, čo psom určite nedávajú. Dokonca je meno Nina medzi najčastejšími... Mne sa meno Nino páči 💙

michellemary
9. mar 2022

@drimonna Rozdiel je v tom, že Nina sa číta mäkko, a Nino vraj tvrdo, lebo viď môj skorší komentár.

elementissa
13. mar 2022

Nino sa číta tvrdo a inak je to v zhranici bežné meno 🙂 why not

drimonna
13. mar 2022

@michellemary Nechápem 😅Nina sa vyslovuje Ňina a Nino sa vyslovuje Níno, nie? Takže Ňina je podľa mňa tvrdšie...

srferreira
13. mar 2022

@drimonna ja som si vygooglila name meaning a hned mi vyhodilo pet form of Antonio a Giovanni 😂😂 cize hej spaja sa so zvieratami.

huginko
13. mar 2022

@takajedna prosím vás, kde chodíte na tieto mená?? Véd ich mame na SK veľa pekných, prečo byť za každú cenu iný.... Často sa tie mena ani nehodia k priezvisku... 🙄

thoughtfulweirdo
13. mar 2022

@srferreira Pet form ale neznamená zvieracie 🙂 doslova preložené síce áno, ale významovo to je niečo ako zdrobnenina, také domácke milé oslovenie.

thoughtfulweirdo
13. mar 2022

Mne sa toto meno páči, poznám s ním dvoch už dospelých mužov, vôbec mi neznie zvláštne, ak sa hodí k priezvisku 🙂

janocka
13. mar 2022

@huginko meno Nino je vo vacsine kalendarov - ma meniny 24. 06.

janocka
13. mar 2022

Mne sa to meno paci. Mladsi syn sa tak vola. Ma sice 2 mena - Jan Nino ale vsetci ho volaju iba druhym menom alebo kombinaciou oboch - JaNino. To prve meno je kvoli tradicii, lebo neviem kolko generacii malo meno Jan.

gabrielkaa
13. mar 2022

Nechapem prečo by to malo byť zvieracie meno… Mame známeho, muž v rokoch a volá sa Nino.. podľa mna pekne meno 🙂

huginko
13. mar 2022

@janocka áno, ale ako sa tam dostalo. URČITE ide o slovenské meno.... V kalendári už dnes nájdeme mena, ktoré tam neboli, len preto, že už nevieme aké mena vybrať deťom.... Hlavne nech je jediné... 😔

janocka
13. mar 2022

@huginko ake je slovenske meno? Kolko je slovenskych mien v kalendari? Napr. Lukas, Tomas, Hugo, Bruno, Matej, David, Karol, Michal, Roman, Pavol, Denis, Juraj, Ferdinand, Vaclav….. Julia, Dasa, Dagmar, Lucia, Martina, Karolina, Nikola, Livia, Elena, Alena, Linda, Dominika, Gabriela, Kamila, Katarina…… a desiatky dalsich su slovenske? Nie su. Kolko ludi poznas, kt. sa volaju napr. Pravoslav, Dobromira, Drahoslava, Slavomir?

huginko
13. mar 2022

@janocka vieme obe, o com som hovorila. Snáď nejdeme porovnávat Martina s Ninom....

janocka
13. mar 2022

@huginko u mna to nebolo preto, aby bol jediny. Hladali sme kompromis, pretoze som nechcela aby sa volal Jan.
Pred koronou som chodila na plavecke treningy a bol tam aj pan, kt. da vola Nino. Takze novinka to nebude.

Martin mohlo byt tiez kedysi divne meno. Doba sa meni. V sucasnosti je divne meno pre vacsinu ludi napr. taky Pravoslav, ale kedysi to bolo normalne meno.

Ani meno napr. Hugo nebolo vzdy v kalendari

rebekamarcusko
14. mar 2022

@huginko podla mna aj nazor na meno sa moze lisit. Ved ty daj svojim detom slovenske,ked sa niekomu slovenske(tradicne) nepaci,tak snad nedaju meno Lubko,Martin,Ferko....., aby boli ostatni spokojni a nepohorsovali sa.

huginko
14. mar 2022

@rebekamarcusko vôbec sa nepohorsujem 😊len som vyjadrila svoj názor. To je všetko. Bola to poznámka na margo niektorých diskusii ohľadne mien, pretože co už dokážu niektoré maminky vymyslieť, len aby zaujali....

rebekamarcusko
14. mar 2022

@huginko tak jasne taka chanelle jasmine je iny hrot 😂

srferreira
14. mar 2022

@huginko este vymyslia zdrobneninu a skratku, to je uz ina palka 🙈

zenazaba
14. mar 2022

@takajedna pre 5 rocneho ok. Ale ten 5-rocny vyrastie a bude to vyzerat takto...