Chlapčenské meno k Alexandrovi

9. sep 2023

Dobrý deň Maminy, asi je tu veľa o menách i napriek tomu by som vás poprosila aké chlapčenské meno staršieho brata menom Alexander, viem že druhý syn bude jedinečná osobnosť, ako všetci , ale chcela by som aby ich mena nejako pasovali .Sebastián sa mi nepaci a iné má nenapadá , teda okresom Maximiliána ešte .

abdn16
9. sep 2023

Co znamena, aby k sebe pasovali? Poprosím vysvetlit, ako meno Sebastian a Maximilian pasuju k menu Alexander?

vevesh
9. sep 2023

Podla mna je super aj kratke meno ako napriklad Filip, Kamil ci Viktor k Alexandrovi, teda ak pasuje k tomu aj priezvizsko.

martyzpp
9. sep 2023

@abdn16 u nas napr., my mame prveho syna Mateja a moj muz chcel aby sa druhy syn volal Oliver. Ale mne to akosi nepasovalo, predsa Matej je take tradicne, lubozvucne meno a Oliver je take modernejsie skor. Asi tak to autorka mysli.
@autorka asi by som ku Alexandrovi vybrala nieco ako Marko, Miloš, Viktor..

abdn16
9. sep 2023

Maximilian beriem, maju spolocne X, Alex a Max ... skratene ale Sebastian? Nerozumiem. Okrem toho, ze maju rovnaky pocet pismen.
K menu Alexander mi tak akurat pasuju mena konciace na "er" - Oliver, Dezider ....potom uz len tie zahranicne.
Ale napr. co je zle napr. na Erik/Alexander, Adam/alexander, Viktor/Alexander, Samuel/Alexander...
Stale nerozumiem co znamena "pasovat"

abdn16
9. sep 2023

Kolegyna ma Benjamina a Alexandra, ak to pomoze.

dskjhfdlkdjhl
9. sep 2023

Albert

autor
9. sep 2023

@martyzpp áno Dakujem pekne za vysvetlenie 🙏

joesvk
9. sep 2023

Nejaké spoločné písmeno.by mohli mať naor.
Andrej,Félix,Waldemar...

martamasarova
9. sep 2023

Napadlo ma Viliam

aniele
9. sep 2023

No, môj muž je Alexander. Má staršieho brata Ladislava. Ale tam sa riadili menami, používanými v predchádzajúcich generáciách, nie tým, či k sebe "pasujú". Takže som rada, že z hry vypadlo meno Imrich, aj to tam mali 😀.

ivka225
9. sep 2023

Lexaurin?

belllinka
9. sep 2023

@martyzpp ved Alexander je take tradicne ruske meno a Sebastian je moderne. Tak ako jej k sebe pasovali? Ked ti uz dava za pravdu tvoje vysvetlenie?

nwnw
9. sep 2023

Maximilian

janickacrazy
9. sep 2023

Alexander/Samuel podľa mňa super kombinácia.

popoluskaxy
10. sep 2023

Nikolaj a Alexander sa hodí.

popoluskaxy
10. sep 2023

Alebo Juraj, Gregor, Gabriel, Julián, Igor…

autor
10. sep 2023

Dievčatá Dakujem pekne každej jednej !

mnamko
11. sep 2023

Alexander je skor ruske meno a tak by som tiez rozmyšlala teraz ,možno Oleg
Mne sa páčia chlapčenské mená Miloš a Lukáš

aniele
11. sep 2023

@belllinka
@mnamko
Ruské? Pôvod grécky (znamená ochranca mužov, spomeňme si na Alexandra Veľkého), rozšírené v celej Európe. Dokonca je aj turecká verzia.
Mimochodom, Oleg (Oľga) sú ruské verzie škandinávskeho (vraciame sa až k Vikingom) Helge/Helga.

aminka2325
18. nov 2023

Teodor top

mimibb
1. dec 2023

Za mňa úplná topka-moje najobľúbenejšie mená - Alexander a Marko