Sú tu maminky, ktoré majú doma Branka? Nie Branislava... Kedy oslavuje meniny? Nemali ste problém so zapísaním na matrike?
@hradnapani áno, v chorvátskom som našla. V našom sa mi nepodarilo. Tak dúfam to bude stačiť.
A aky je problem nazvat ho Branislavom a volat Branko?
@ivangeline Branislav sa mi nepáči.
malo by stacit. Niekde som v clanku citala, ze staci priniest na matriku dokaz, ze take meno oficialne existuje 🙂
Ja som poznala jedného Branka, aj priezvisko mal také chorvátske (s "vič" na konci), ale bol Slovák, narodený na Slovensku, takže určite sa to dá. Myslím, že ani nemusíš nosiť dôkaz na matriku, toto meno v tejto podobe uznajú určite.
@h2 tak my máme také fajné slovenské priezvisko, ale dokopy mi to celkom ide 😃, hrozne sa mi páči, aj chlapa som ukecala, len som mala obavy či s tým nebude problém.
Som si takmer istá, že problém nebude.
Mala som spolužiaka Branka. Chlap ako hora a Branko mi k nemu neslo. Kazdy ho volal Braňo. Nemali sme ho v laske a sranda velika, prisla raz moja spolusediaca do školy a vraví” hadaj ake meno dala sestra” jasne Branislav. O polroka sa mojej sestre narodil tiež Branislav. Smiali sme sa na tom velmi dlho, že to nam sestry naschvál urobili. Dnes uz je to jedno, ale chlapci su Braňovia.
My máme Branislava a voláme ho Braňo Branko no rôzne ale keď už je zle tak najlepšie reaguje na Branislav 😂😂😂
Branko 😂 sa vam podakuje, tomu verte 😂
Ako keby rodičia občas nemysleli na to, že z Braňuška môže vyrásť obrovský Braniak a potom sa to meno nehodí ani náhodou...
@maisynka aj Vám Vaša Viktória, ak od vás pochytí takéto hlúpe chovanie.
@laurita285 muž je Zlatko. Dva metre vysoký, chlap ako hora. Lepšie meno si pre neho neviem predstaviť. Pasuje mu dokonale. Máloktoré meno pristane aj dieťaťu aj dospelému aj dôchodcovi. O pár rokov sa v domovoch dôchodcov budú striedať v slovenských Noelovia, Mie, Christianovia.. A to tiež nie je veľmi meno pre dôchodcu, že áno?
My tak isto Branko super , Branislav sa mi nepáči, veď nemusí to znieť hneď ako zdrobnenina.. Marko je tiež meno, Vratko , Zdenko ... To len Slováci vkuse musia mať s niečím problém a vŕtať sa v tom v čom ani nemusia.. je to krásne slovanské meno 🙂 a hlavne neokukane 👍👍👍
Máme doma Branka a oslavujeme 10.3., čiže práve dnes 😁
meniny asi vtedy, kedy Branislav, 10.marca. Na matrike to budu akceptovat, ked to je bud v nasom kalendari (skus pohladat, taky, kde to je uvedene, je vela verzii kalendarov) alebo najdes v cudzojazycnom (hladala by som v chorvatskom). Nevidim problem, preco by toto meno nezapisali.