Dali by ste niektore z tychto dvoch mien? Ak ano, ktore? Podla mna su pekne, len neviem, ci nie prilis „vystredne” na dnesny vkus. Dakujem za reakcie k veci.
Ja by som si vybrala Rasťa. Tiež ho plánujem ak sa pošťastí chlapec.
U mojich známych sa v priebehu posledných 3 rokov narodil aj malý Branko aj Rastík. Podľa mňa obe mena sú veľmi pekné, aj pre dieťa, aj v dospelosti. Mne možno Braňo sa paci viac ako Rasťo (predpokladám, že väčšina by ich volala takto).
Ja moc nemusím tieto mená typu slav/mír na konci, ale tieto sú zrovna z tých krajších. A z nich sa mi Braňo/Branko páči viac.
mam manzela Rastislava, v cudzine je s tym menom problem, nevedia to napisat, vyslovit a povazuju to za priezvisko
Branislav.
Kedysi som chcela Branko, podľa Branka Radivojeviča🙈🙊
@masinka inak áno, ono veľa žien tu zvykne mať pripomienku, keď sa niekto pýta na názor na nejakú "zahraničnú" verziu nášho meno alebo vyslovene zahraničné meno, že prečo nemôžete dať proste nejaké "naše slovenské" krásne meno z kalendára, ale s takými našimi krásnymi menami to veru v zahraničí nie je jednoduché. Bola som kedysi v Anglicku s bývalým menom Ľubomír a veru asi nikto okrem našich ho tam nevedel osloviť, napísať jeho meno ani nehovorím. Väčšinou ho volali Lubimor 😆😆😆
Brano je sper,ja som chcela tiez dat. Ale prave verzia Branislav sa mi uz k priezvisku zdala velmi dlha. Verzia Branko je sice krajsia,ale znie mi ako pre 5-rocneho.
Branko
Brano za mna strasne, dala by som Rastislav
pacia sa mi obe👍🙂
Braňo👌
Urcite nie su vystredne. Su krasne, slovenske. obidve ❤
Obe mena su krasne, ale mne je Branislav blizsie, Branko, Brano, je to take pekne 🙂
V detstve som mala susedov 3 chlapcov Vratislav, Rastislav a Branislav.
Mám manžela Rastika a je to nádherné a impozantné meno
Branislav 🙂 Braňo, Branko 🙂
Rasťo je pekne
Rastislav, je také menej tradičné, Brankov je v poslednom čase veľa, aspoň v mojom okolí...
Pardon za názor,ale meno Rasťo sa mi spája so slovom chrasta,lebo v škole tak jedného volali,že Rasťo Chrasťo 😅
Za mňa Braňo ❤️❤️
Obe sú pekné. Ja by som si vybrala Branko. 🙂