Aurélia

marfiana
4. feb 2023

Ahojte, dali ste niekto dcérke meno Aurélia? Ja chcem to meno dať dcére po prapraprastarej mame, veľmi sa mi páči, len ma zaujíma, ak niekto má dcérku s takým menom, že ako ju voláte doma? Napadá mi len Auri, Aurinka. 🙂

zmrzlinka2021
4. feb 2023

@marfiana
Mam divnu otazku, ale preco ju nemoete volat normalne Aurelia?

deti95060810
4. feb 2023

Aurélia - nie, ale Auri je celkom fajn...
záleží ako ju vy budete volať... tak potom ju budú volať aj v škole

zitaje
4. feb 2023

My sme mali na gympli Auréliu, všetci ju volali Rela. Bola to taká elegantná dáma už ako stredoškoláčka - presne sa jej to vznešené meno hodilo. Za mňa skvelá voľba!

ankare
4. feb 2023

@marfiana čo ja viem... Hľadaj iné meno.

daniela2202
4. feb 2023

@marfiana prekrásné 😊👍

blanblan
4. feb 2023

Je zvláštne ale mne sa páči. Také medzinárodné...aspon tu vo FR dosť bežné...v rodine tiež máme jednu a volajú ju Rela.

marfiana
autor
4. feb 2023

@zmrzlinka2021 tak, keď jej budem chcieť povedať nejak pekne milo kým bude malinká hlavne, tak asi jej nebudem hovoriť stále len Aurélia :D keď máte Lauru, Dianu, Ninu, atď tiež ich voláte pekne Lauri, Didka, Ninka atď. 🙂 Len ma zaujíma, ak má niekto dcérku s tým menom, či má nejakú "zdrobneninu" pre ňu.

marfiana
autor
4. feb 2023

@ankare nechcem iné meno, mne sa páči toto, dotaz bol jasne zadaný, myslím. 🙂

januska12323
4. feb 2023

Daj keď sa ti páči, prezývku domyslite /dostane časom.

mandmsm
4. feb 2023

poznám jednu Auréliu a všetci ju voláme Zlatka (zlato=aurum)

marfiana
autor
4. feb 2023

žienky, takto, neurazte sa, ale ja sa nepýtam, či sa vám to meno páči, alebo ako ju máme volať. Len ma zaujímalo, či tu je niekto, kto má dcéru alebo sa stretol s takým menom a ako ju volali skratkou, resp. tak milšie, domáckejšie, alebo ako to povedať. Vám, ktoré ste odpovedali k mojmu dotazu ďakujem pekne. 🙂

marfiana
autor
4. feb 2023

@mandmsm tak to mi teda nenapadlo takéto prepojenie, to je milé 😄

queeninthenorth
4. feb 2023

@marfiana mala som kedysi kamarátku Aureliu a volali sme ju Lia 😊

thereisabear
4. feb 2023

Volala by som ju asi Reli, Relinka.

brrrrrciatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dudika11
4. feb 2023

My máme v rodine Auréliu a hovoríme jej Rela alebo Relka

darkswan
4. feb 2023

@marfiana tak zas v inych krajinach zdrobneliny nepouzivaju🙂 ale pekne meno

darkswan
4. feb 2023

@marfiana este mi napadlo, ze itak potom pocujes maminy hovorit milacik, laska, mysicka a co Ja viem co, tak len podla zdrobnelin nevyberaj

marfiana
autor
4. feb 2023

@darkswan ja to meno už mám vybraté, že ho určite chcem, keď bude dospelá, bude to Aurélia, ale keď bude maličká, tak proste ju budeme volať určite nejakou milou skratkou. Mňa napr. od mala volajú doma Maňa alebo Maňka, proste keď prídem ku starkej som vždy Manka a páci sa mi, že mi nehovoria doma len mojim menom, proste z toho cítim lásku, keď má niekto doma milú zdrobneninu, to je všetko. 🙂 Ale zatiaľ sa najviac prikláňam k Auri. 🙂

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marfiana
autor
4. feb 2023

@marietaaaa11 Aurika je tiež veľmi milé, ďakujem 😍

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
queen_mary
4. feb 2023

Aj mne sa to meno velmi paci! A presne ze by sim volala Auri, alebo mozno Eli, Ari. Ale u mna by to bolo urcite Auri. Aj TheSikls maju dcerku a pomenovali ju priamo Auri. Urcite milionkrat krajsie ako vsetky eminky, elinky, stelinky a ninky. 😊

marfiana
autor
4. feb 2023

@queen_mary ďakujem ❤️ áno, aj mne sa veľmi páči aj preto, že je výnimočné a pritom tradičné, len sa už nepoužíva. Tiež mám v okolí samé Elišky, Emmky, Natálky atď., dokonca v triede kde učím mám až 3 Nikolky, všetko sú to pekné menáz len také ohraté dookola. To isté chlapčenské mená, stále dookola Jakubko, Samko, Riško, Janko.. a mne sa veľmi páči keď počujem také nezvyčajné meno, aj si skôr toho človeka vždy zapamätám. 😄

simsalabim
4. feb 2023

@marfiana krasne meno ❤️ Moja teta sa tak volala, v rodine ju volali Relka.

aniele
4. feb 2023

Aurélia je pre mňa krásne, hoci u nás menej obvyklé meno. Caesarova matka bola z rodu Aureliovcov, teda Aurelia. Bola považovaná za jednu z najkrajších Rimaniek jej doby. Zároveň bola osobnosťou. Múdra, vzdelaná, samostatná, dokonca aj svoj majetok spravovala, a veľmi úspešne, sama. A nebola zákerná, neklebetila. Takže jej s menom dáš do vienka samé plusy. Viem, že to nie je odpoveď na tvoju otázku, lebo ju nevolali žiadnou zdrobnelinou, ale nedalo mi 😉.

soleil_
4. feb 2023

Krásne meno, poznám jednu malú Auréliu - volajú ju Rory. 🥰

kessinka
4. feb 2023

Poznám jednu a voláme ju Aurelka 🙂

puupava15
4. feb 2023

@marfiana m8je kamoska sa tak volá je to veľmi zaujímavé meno, rodina ju vola Aurélia, jej manžel aurelka a my kamošky Relka. Ja by som veru také meno dala, je neokukane a pekne.

marfiana
autor
4. feb 2023

@aniele wau to som nevedela, ďakujem za info, o dôvod viac jej ho dať. 😍