Anastázia a Nastassja

19. aug 2022

Čaute nevedela som sa k tomu dopatrat iba taka otazocka ze tieto 2 mena znamenaju to iste alebo su zvlast pretoze mne sa paci meno Nasťa- Nastenka a teraz neviem ci to su Anastazie alebo Nastassje ? Pritom som to uz vsade hladala na nete pretoze Stazka sa mi nepaci a ked si to dam do googla vsade mi to pise ze Nasta odvodene od Anastazie a naopak tak neviete niektora ? 😅

kacena4
19. aug 2022

neviem nastassja ake je meno ale anastazia a nastasia je to iste len v inom jazyku (rusky)

filipka250
19. aug 2022

Ja poznam jednu zenu, od narodenia ju volaju Nasta, zapisana je ako Natasa.

zuzanka.zuzu
19. aug 2022

nastassja? waw takto dokurv*t tak krásne meno 🙈🙊

autor
19. aug 2022

@zuzanka.zuzu v kalendari to tak je tiez som otom nevedela 😅

autor
19. aug 2022

@kacena4 dakujem toto som chcela vediet

zuzanka.zuzu
19. aug 2022

do kalendára môžeš dať zapísať hocičo, ľudia o tom našťastie nevedia... teda okrem premotivovanej maminky nastassje 🙊

autor
19. aug 2022

@zuzanka.zuzu Anastazia bude dcera nie Nastassja 😀

autor
19. aug 2022

@zuzanka.zuzu len som chcela vediet ci tie 2 mena su rovnake lebo Stazka odvodene od Anastazie sa mi nepaci ale nepaci sa mi ani Nasstja ci jak to je

aniele
19. aug 2022

Nastasja (aj Nastenka z Mrázika) je ruská verzia Anastázie. S dvomi -s- bude asi nejaká západná transkripcia (napr. ako Anouchka, čo je naša Anuška, teda zdrobnelina). Mnohé mená majú rôzne jazykové verzie: Paulína - Pavlína - Pelageja - Pelagia..., Alžbeta - Eliška - Elisabeth - Erzsébet - Jelizaveta..., Igor - Gregor - Jerguš..., Margaréta - Margita - Markéta...

autor
19. aug 2022

@aniele napisala si aj druhe meno co sa mi velmi paci Paula ❤

jaskolka
19. aug 2022

Anastázia - Nasta,Nastasja(v ruštine). Anastázia je slovenská verzia, tak ako je napríklad v angličtine John a tu máme Jána. A podobne.

basska_b
20. aug 2022

My sme mali babu na rustine, co mala otca Rusa. Neviem, ake meno mala presne v dokladoch, ale rustinarka ju volala Nastasija 😃 v podstate po rusky ani nevedela, chodila k zaciatocnikom.

autor
20. aug 2022

Je to vlastne to iste meno ako Anastazia 😀