Ahojte, nájde sa tu niekto, kto má dcérku alebo niekoho vo svojom okolí s menom Amélia?
Vraj po správnosti by mala mať meniny na meno Emília (24.11.), podľa ktorého je odvodená, ale ak by som sa to nedočítala na nete, v živote by ma to nenapadlo.
Viac mi pasuje na Amáliu (10.7.) a si myslím, že aj ostatní ľudia to tak budú brať.
Áno viem, mám si spraviť podľa seba, ale zaujímajú ma ostatní ako to majú v praktickom živote.
Pozerala som aj rozšírený slovenský kalendár, ale toto meno tam ešte nie je zapísané.
@karhu 12.7. ma Nina
neviem si predstaviť zdrobnelinu od toho mena..či aj bábätko oslovujú Amélia?
@pondelok01 a aj amélia, uz neplati ze na jeden den jedno meno, v den ked ma meniny nas ma meniny dlasich 5mien
@karhu ved ja viem., ale ked si to na jednej jedinej stranke vymyslia, ze ma vtedy Amelia, a nikde inde to neuvadzaju, tak je cudne, ze tu mudrujes s ujom googlom
@pondelok01 ak chce autorka diskusie oslavit meniny na améliu, nie amáliu, ci emíliu, moze aj 12.7., hoci to uvadza len jedna stranka
@karhu nechcem osláviť Amáliu ale Améliu a v SK kalendári Amélia nie je. Tá stránka to má 12.7. pravdepodobne zle, nikde inde som taký dátum nenašla. Gúgliť samozrejme viem a gúglila som dlho, zaujímajú ma reálne osoby na Slovensku ako to oslavujú.
http://mobil.mojslovnik.sk/krstne-meno/Amelia
a ešte meniny neoslavujeme nikdy
@1angelika amelia je krásne meno keby sme mali dievčatko bola by amelka
@miette my mame Ameliu ..tiez som hladala a teda ak som spravne pochopila 12.7. je Amelia podla britskeho kalendara (u nas Nina). Amelia je vraj obdoba Emilie,cize niektori oslavuju na Emiliu ,myslim ze niekedy v oktobri alebo tak. A ja som dokonca Ameliu nasla v slovenskom kalendari ako Amalia/Amelia a to 10.7. My osobne oslavujeme meniny teda na Amaliu,lebo je to najviac zapamatatelne pre ostatnych...babku,tetky a tak 😁. Inak ja som bojovala proti tomuto menu,nie preto zeby nebolo pekne...ale tiez nemam rada,ked nieco nieje jednoznacne...aj ked to zasa nieje ziadna tragedia. 😁 No teda za nas... 10.7.
@danielaaa212 jej super, dakujem! 😊
mne sa tiez viac pozdava 10.7.
@miette aj my mame Améliu a oslavujeme 10.7. Je to podobne Amálii a nasla som aj v ceskom kalendari Amálie 10.7, tak oslavujeme v lete, kedze narodeniny mame v zime, vyhovuje nam to. A aj vsetci naokolo nam tak gratuluju a nikto k tomu nikdy nemal komentare. Dokonca ju babky obcas volaju Amalka. Inak je to krasne meno, bala som sa ze jej to budeme komolit, ale nakoniec nie. Volame ju normalne Amélia, alebo Amelka, Ameli.
hľa ujo gógl - amélia meniny 12.7. http://www.krstnemena.sk/amelia.html