Ahojte akou zdrobneninou skratkou by ste oslovovali meno matus?
@lenuliatko84 ale to nie je skratka, skor predlzenie mena🙈
no predsa Matus , naco skracovat meno a potom clovek nevie ako sa vlastne vola to dieta
No my na nášho občas zavoláme, že Tušo, Tuško 😉Ale nemá to rád, takže mu ho nijak nekomolíme 🙂
normalne, bud tak ako sa presne vola Matus, alebo ked tak Matusko.
Skratku si k tomuto akosi neviem predstavit, resp. by som aj vedela, ale vsetko to zneje, slusne povedane cudne.
Filip
Neviem tiez by som neskracovala. Proste matus. A potom krajsie matusko.
Mne vadi ak niekto vola napr Mateja Maťko.
Tiez som chcela Matusa
Teraz vážne, mame v rodine Matúša. Voláme ho normálne matusko, Matúš.
Ja volám svojho krstného syna Matúša Maty 🙂
@majka4555
Matúško, Matúš.
Maty
Mat,ako Pat a Mat, alebo len M 😂 Fakt sa tu zakladajú diskusie už za samé hlúposti 🙊 Nijako neskracovať 🙈
@dzulli1980 maty je fajn 🙂
@majka4555 matúško nikdy.... nemôžem si pomôcť, stále mám v hlave to, ako tak prezývali kedysi jedného školníka. matuško. vzniklo to skrátením slov: MAlý TUčný Sprostý KO.... 😀 😀 pardon, ale fakt slovo "matuško" vo mne vždy vyvolá túto spomienku
Matúško/Matúšik je náš♥
Matúš, Matúško, Maty alebo Mates....tak voláme my nášho fešáka.
Matúš je samo o sebe veľmi pekné meno, ja by som ho volala normálne Matúš. Ja nie som moc na prezývky, ak “nie je treba”. Jedine čo sa mi ešte zdá ok, je Maty, ale no napríklad “Tušo”, som nikdy nepočula a teda za mňa určite nie a Maťo je každý druhý a človek nevie, či je Matej, Martin, Matúš a neviem čo ešte. Mne sa nepáči ani verzia “Matúško” ale no chápem, kym je maly, aj tak sa mi nepáči ta pripona na konci mien.
Podľa mňa skrátenie mena Matúš neexistuje, jedine zdrobnenina Matúško. Matúš je pekne meno, netreba vymýšľať. 🙂
Matúš - Matúško a dosť. K čomu je dobré toto večné komolenie mien, nechápem.
Tušo???
@0silvia0 pardon.skratku som si nevšimla .
mojho Matuska volam Maty
Bratranec je matusko