Ahooojte, hladame inšpirácie na mená pre chlapčeka aj dievčatko. Nechceme nič otrepané, časté a ani slovenské mená. Poprosím skôr typy na zvláštne a menej frekventované mená 🙂 Ďakujem.
Pozerám Rapunzel - to máš meno pre dievča a Eugen pre chlapca
Tereza
Ja som Tereza a až do 16 rokov som žiadnu inú Terezu nestretla.
Bola som jediná Tereza aj na základnej škole aj v mojej dedine.
My máme Eliánu 🙂
Ja som nedala sice zvlastne meno, ale najnezvycajnejsie, ktore som stretla bolo Titus pre chlapca
Keď som bola so synom na pohotovosti, tak tam mali malého Juana (Chuana) 😁
Môžeš sa ísť inšpirovať do nejakej osady, tam je tých nezvyčajných mien až až.
Dakujeem ale nemala som na mysly až take exoticke mena 😂😂😂 skor ako ta Tereza, alebo nieco co sa uz dnes nedava. Dakujem
Bernadeta
@domiklik to je tiez velmi pekne meno 🙂
Ja som Juliana, dcéra je Tereza.
Ja mám dievčatá Sindy a Riana
Dievča som chcela Hanu, ale mám chlapca, Martina. Ale chcela som veľmi Jonáša. Páči sa mi aj Jonatan alebo Matiáš. Ani jedno mi ale neprešlo 🥲
Pre chlapca Tadeáš ❤
Tak ja som fanusik mojho mena Mariana 🙂 Nejako extra casto sa nedava a je aj medzinarodne.
@pribinak to je z : Na vlásku však 🤭♥️
Mojej známej vnuk sa vola Egídius
tak za mňa veľmi pekne meno je napr. Lydia(Lydka, Lydunka), Julia(Julinka), Tatiana(Tánička), Malvína, Juditka, Violka.. Síce slovenské ale pekne a podľa mňa nie tak používané. A čo sa týka chlapčenských tak fakt neviem. My sme mali velky probelm vybrať meno pre chlapca a teda mame Tadeáša
Najzvlastnejsie meno ake som pocula bolo dievca Fatima (r.1989 na SS) a chlapec Ruben, stretavala som ho na zastavke s mamou.
U nás na sídlisku pobehuje dievčatko s menom Salome 🙂
Najmenej bežné ktoré mám v okolí sú Kirsten, Chantal nikoho iného s týmito menami nepoznám na Slovensku. V zahraničí je Kirsten asi bežnejšie.
Dcéra je Tereza a syn Jozef (a voláme ho Jozef), sestra má Žofiiu Noemi, Žijú Máriu a Zuzanu Ester. Švagriná Timeu a Tamaru
Tadeáš, Samuel, Sara, Ema...tieto mená sú už teraz všade...kazde tretie babo
Poznam chlapčeka s menom Rodan
Mala som spolužiaka na základnej a volal sa Roderik, naša spolužiačka bola Orchidea. A v živote som stretla aj Gerarda (svokrin brat), Loranta, Beatricu, Glóriu - všetci boli Slováci narodení tu. Svokra bola Bernadetta.
nie veľmi časté, s ktorými som sa stretla: Jordán, Kajetán, Prosper, Jonáš, Jonatán, Jerguš, Efram, Eftemis, Timur, Leon, Noel, Eduard, Albert, Julián, Gregor, Oskar, Boris, Vincent, Benedikt...
Rozália, Antónia, Zina, Zita, Zora, Valentína, Aurora, Melánia, Klaudia, Klementína, Iris, Milica...
Moje top: Aurélia, Eugénia, Ester, Teodor, Teodora, Luna, Vytalij, Jasmin, Olívia, Gréta, Tereza..
Za mňa sú viac menej všetky mená krásne, ak sa dieťa volá tak, ako sú písané v kalendári. Ale to som ja. Vám šťastný výber 😉
Zaujímavé že všetci píšu že Tereza je nezvyčajné meno ja poznám tri Terezy takže mi to príde ako úplne bežné meno.
Rania, Tamia, Elis, Maris to sú také pre mňa nezvyčajné z môjho okolia.
Keď nechceš slovenské meno, tak horsa do telenoviel u nás v osade je kopec Rosalind, Šeherezád, Onurov, Juanov... taký Romualdo či Tarabas 😁
Dievcatko Sofia a chlapec Burgas
Mam dvoch chalanov,starší hugo a mladší Oskar … tiež sme hľadali nefrrkventovane ale zároveň slovenské my… ale čo som veľmi túžila bolo cyprian a nepreslo🤷♀️😃teda už ho dostal papagáj aspoň😃
Mam vnúčatá Santiago a Cristina.