Ahojte, chcelil by sme slovanské, ale také zriedkavé. Čo by ste odporučili? Napr. Miluška, Milada, Jaromíra?
prečo to tým deťom robíte? Luna, Mína, Míla a podobné mená
Miluška??
z tejto ponuky jedine Milada.
Veď sú to pekné mená, ktoré používali predchádzajúce generácie. Mená sa menia, to čo bolo bežné,je dnes zriedkavejšie. Veď kto sa predtým volal Sofia alebo Vanessa? Mama sa volá Veronika, nechala sa v škole oslovovať Viera, dnes je to zriedkavé a Veronika dlhé roky jedno z najčastejších. Tie mená sú častejšie v Česku, napr. Miluška Voborníková, na Slovensku Jaromíra Jánošková, Miladu mám kolegyňu a tiež susedu.
Ešte aj Milica je pekné, ak chceš staroslovanské...
moj sef ma Marínu
Miluška...len neviem aký je originál.
Ľudmila, Milica, Jarmila.
@lucka_ke určite príjemnejšie ako Kubo, Samo, Sebo, MatiAS!, TobiAS! sekané, tvrdé, ako na nástupe SS a predsa také obľúbené 🤔
Emília, Milota.
https://www.ved.sk/casnik13.mena.htm
ak ste ešte neprešli môžte sa inšpirovať aj tu.
Je veľa pekných slovanských mien a nemusia byť stále tie okukané VeĎ aj podľa otca napr. Ladislava, Jaromíra, Vladimíra - teda Laďka, Jarka, Vlaďka
Myslite prosím na to že tie mena možno chcete vy, ale čo na to povie dievčatko ked začne chápať to ako sa volá? Poznám baby s tymito menami, ale vždy ma napadne aké má hrozné meno. Dokonca mám kamoša ktorému sa páčilo jedno dievča a ani si s ňou nezačal lebo sa mu nepačilo jej meno. Aby vás to nemrzelo. Doba bude len modernejšia a za 15r sa bude vaše dievčatko trápiť. Verte mi, nijako inak ich nebudu nazyvat len Milusa, Jarina.. velmi dobre to poznám. Ozaj nieje ani jedno pekne ani vhodné do budúcna, ale je to môj názor.
@katarinas1986 to vážne toto? Ako vies prosim ta ovplyvnit ako bude vnimat dieta svoje meno v puberte? Myslis ze tie Cynthie, Vanesssssssy, Natálky, nekonecne Emmmmmmky, Ninky a Sofinky na tom budu inak?
Alebo teraz davane Elišky a Hanky? Tiez sa s tym nemusia stotoznit.
Čiže každá musí byť Kača alebo Zuza? Mna prave pri tychto menach napadne ake hrozne meno bez fantazie a navyse su to vacsinou neuveritelne panovacne generalky a odbornicky na vsetko.
Len taka skusenost potvrdena desatrociami stretavania sa s nimi. Cest vynimkam.
@cajomila Miluška je od českého mena Miluše...
@katarinas1986 no dievcatu sa dobre stalo, ze vcas vyselektovalo trapneho, co si nezacne s dievcatom pre meno.
lepšie Vanessa ako Miluša z roku pána 1730
@lucka_ke Tak Vanessa tiež nie je výhra, susedka má vnučku, ktorú kamarátky volajú Vana... To už radšej tá Miluša/Miluše...
Pri vybere mena myslí na dospelú ženu. Jaroslava je ok, Milada dajme tomu... ale nejaká Milusa.
Detto napr dcéra má teraz 12, rieši ze prečo jej všade píšu meno so š a nie so s, prečo keď to diktuje. Rovno to vyslovujem so s a nie š... toto čaká všetky vanessky a exotické mena, budú pekne hlasovať. Taka Janka Katka Zuzka Miska nemusia.
Keď mi meno spĺňa praktickú stránku života, potom vyberiem to ktoré sa mi páči, hodí k dieťaťu 🙂
Dobromila 🙂 poznám jednu, krásne meno
Miluška originál Emília
Som Emília,ale keď som bola malá nikto ma neoslovoval Miluška. V dospelosti má veľa ľudí oslovuje Miluška
Danica, Ivica, Ivana
Jarmila, Svetlana.