Aké nezvyčajné mená ste dali svojim ratolestiam a prečo?

eliniatko
14. apr 2018
lilyianka
14. apr 2018

@eliniatko svagrinej sestra dala dcere meno Lota...preco neviem....len viem, ze keby to bol chlapec mal sa volat Pascal

deti95060810
14. apr 2018

@lilyianka 🙄

eliniatko
autor
15. apr 2018

@lilyianka Lota... Krásne. 😍

lilyianka
15. apr 2018

Este ma napadlo, jeden znamy dal synovi meno Fedor...tiez neviem dovod, ja sa na to nejak nepytam...len myslim, ze je to takisto malo frekventovane meno
Kolegov brat ma zase dceru Melindu

eliniatko
autor
15. apr 2018

@lilyianka Fedor je určite veľmi nezvyčajné, u nás aj Melinda, aj keď ja osobne poznám jednu 🙂

jance333
15. apr 2018

skôr mi to príde smiešne a nepochopiteľné, ale tradičné slovanské meno na ľudí pôsobí netradične :D dosť divne reagovali, kým som bola tehotná a povedala, že dcérka sa bude volať Ľudmila. teraz sa už nečuduje nikto, lebo ona proste taká Ľudmilka na prvý pohľad je a iné meno si pre ňu neviem predstaviť 😉

vanesanova
15. apr 2018

@lilyianka moja znama sa vola charlota a volaju ju lota.

natalkahe
15. apr 2018

My sme dali tiez stare slovanske meno Bohumir, ma silny vyznam, volame ho Bohusko alebo Usko, nechceli sme aby sa volal rovnako ako x dalsich deti..

shaga
15. apr 2018

Ja mám Teréziu, všetci sa čudovali prečo dávam také meno 😊 a volám ju Terez 😉

mijo53
15. apr 2018

@lilyianka Asi podľa knihy Lujza a Lotka, veľmi pekná knižôčka

bronislavka
15. apr 2018

My mame Auréliu a všetci sa pýtajú kde sme k tomu menu prišli a pritom je to normálne v slovenskom kalendári ☺️
Neviem si predstaviť že by sám volala inak
A okolie si zvyklo a už to nikto nerieši 😉

svetlanaapeto
15. apr 2018

Moja sestra dala meno svojej dcérke Valentina

eliniatko
autor
15. apr 2018

Určite také tie tradičné slovenské/slovanské ale aj iné mená "staršieho dáta" sú veľmi netradičné, ale krásne osvieženie. Mne sa veľmi páči aj taký Cyril, Cyprián, alebo Filipa, a prekvapivo aj Filoména 🙂

anett9
15. apr 2018

@eliniatko Melinda je dosť frekventované meno už desiatky rokov hlavne na juhu Slovenska v maďarsky hovoriacich obciach a mestách

mishamisura
15. apr 2018

Ja mám 5 ročnú sesternicu Oxanu 😊😊

martina398
15. apr 2018

Sestra dala synovi meno Waldemar podla spevaka Matusku jej manzelovi sa to pacilo.

salome51
15. apr 2018

Môj manžel chcel dať nášmu druhému synovi meno Iľja. Ale to som nedovolila 😂. Tak máme Alexeja a Maxima. Dievčatko sme chceli Zoju. Ale to sú také normálne používané mená

kikiballa
15. apr 2018

V mojom okoli sa vyskytuju mena ako Matylda,Timotej,Ezra a Anabela...my mame Alexandra 🙂

majak622
15. apr 2018

Velmi netradicne sme na to isli. Mame Jozefa. Po tatovi. Tie pohlady v porodnici, na matrike, u lekara su proste 🔝🤣✌ a teraz premyslame nad Dorotkou alebo Juliankou.

katecameron
15. apr 2018

No ja Jozefov poznám veľa vôbec to nieje netradičné meno

eliniatko
autor
15. apr 2018

@anett9 ja som tu v BA stretla za svoj život zatiaľ iba jednu 🙂 ale teda nezvyčajnosť sa teda hodnotí asi aj miestom

persefona25
15. apr 2018

U nás v okolí máme malú Ruth a Esther a chlapčeka Eliáša 😊

obsadenemeno
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
montemotherone
15. apr 2018

@eliniatko môj syn má tiež klasické slovenské meno a veľa ľudí naň reaguje nadšene Jeej ty máš krásne meno 🙂 Pri dnešných Oskaroch, Christiánoch, Nicolasoch, to už začína byť exotika 😀

babatkoo
15. apr 2018

Ja mam doma syna Arthur Viliam. Velmi sa mi pacil vyznam oboch mien. Arthur je zo starej welštiny: Arth - medved - muz silny ako medved a Viliam - má nemecký pôvod a jeho význam je „ muž s pevnou vôľou". Nas Arturko je býk a mena mu skvele pasuju k povahe aj vyzoru. V nasom okoli su este traja Arturkovia

majak622
15. apr 2018

@katecameron ano aj ja poznam. Od 30 hore 🤣

eliniatko
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eliniatko
autor
15. apr 2018

ja poznám jedného malého Jožka, inak mužov vo veku minimálne mojom, ale častejšie môjho otca 🙂

lilyianka
15. apr 2018

@vanesanova tato sa vola iba Lota

obsadenemeno
Odpoveď bola odstránená
Zobraz