@lilyianka 🙄
Este ma napadlo, jeden znamy dal synovi meno Fedor...tiez neviem dovod, ja sa na to nejak nepytam...len myslim, ze je to takisto malo frekventovane meno
Kolegov brat ma zase dceru Melindu
skôr mi to príde smiešne a nepochopiteľné, ale tradičné slovanské meno na ľudí pôsobí netradične :D dosť divne reagovali, kým som bola tehotná a povedala, že dcérka sa bude volať Ľudmila. teraz sa už nečuduje nikto, lebo ona proste taká Ľudmilka na prvý pohľad je a iné meno si pre ňu neviem predstaviť 😉
@lilyianka moja znama sa vola charlota a volaju ju lota.
My sme dali tiez stare slovanske meno Bohumir, ma silny vyznam, volame ho Bohusko alebo Usko, nechceli sme aby sa volal rovnako ako x dalsich deti..
Ja mám Teréziu, všetci sa čudovali prečo dávam také meno 😊 a volám ju Terez 😉
My mame Auréliu a všetci sa pýtajú kde sme k tomu menu prišli a pritom je to normálne v slovenskom kalendári ☺️
Neviem si predstaviť že by sám volala inak
A okolie si zvyklo a už to nikto nerieši 😉
Moja sestra dala meno svojej dcérke Valentina
Určite také tie tradičné slovenské/slovanské ale aj iné mená "staršieho dáta" sú veľmi netradičné, ale krásne osvieženie. Mne sa veľmi páči aj taký Cyril, Cyprián, alebo Filipa, a prekvapivo aj Filoména 🙂
Ja mám 5 ročnú sesternicu Oxanu 😊😊
Sestra dala synovi meno Waldemar podla spevaka Matusku jej manzelovi sa to pacilo.
Môj manžel chcel dať nášmu druhému synovi meno Iľja. Ale to som nedovolila 😂. Tak máme Alexeja a Maxima. Dievčatko sme chceli Zoju. Ale to sú také normálne používané mená
V mojom okoli sa vyskytuju mena ako Matylda,Timotej,Ezra a Anabela...my mame Alexandra 🙂
Velmi netradicne sme na to isli. Mame Jozefa. Po tatovi. Tie pohlady v porodnici, na matrike, u lekara su proste 🔝🤣✌ a teraz premyslame nad Dorotkou alebo Juliankou.
No ja Jozefov poznám veľa vôbec to nieje netradičné meno
U nás v okolí máme malú Ruth a Esther a chlapčeka Eliáša 😊
@eliniatko môj syn má tiež klasické slovenské meno a veľa ľudí naň reaguje nadšene Jeej ty máš krásne meno 🙂 Pri dnešných Oskaroch, Christiánoch, Nicolasoch, to už začína byť exotika 😀
Ja mam doma syna Arthur Viliam. Velmi sa mi pacil vyznam oboch mien. Arthur je zo starej welštiny: Arth - medved - muz silny ako medved a Viliam - má nemecký pôvod a jeho význam je „ muž s pevnou vôľou". Nas Arturko je býk a mena mu skvele pasuju k povahe aj vyzoru. V nasom okoli su este traja Arturkovia
@katecameron ano aj ja poznam. Od 30 hore 🤣
ja poznám jedného malého Jožka, inak mužov vo veku minimálne mojom, ale častejšie môjho otca 🙂
@vanesanova tato sa vola iba Lota
@eliniatko svagrinej sestra dala dcere meno Lota...preco neviem....len viem, ze keby to bol chlapec mal sa volat Pascal