Aké nezvyčajné mená nosia vaše ratolesti? Alebo budú nosiť?
Markus a Mia
Elisa, Charlotte 🙈
Natalie a Jesse
Hanna 💕
Shanaya,Rima, Kaziah, Grace, žijem v UK, tak tu rôzne mená ,pisem ti niečo na inšpiráciu. To sú dievčenské.
Edgar, Elma, Elias..
Na Slovensku po slovensky 🙂. Martin, Adam
Sindy, Riana
@oli18 Martin je latinské meno a adam hebrejske..
@jana_eyre_2 diky ze si preluskala uja Googla a vyviedla ma z omylu. 👍😬
@oli18
@autumm
@jana_eyre_2 čo riešite ide o to že nie sú nezvyčajné, či sú alebo nie sú slovenské :D a hlavne radšej Martin kapusta ako Edgar kapusta
My sme dlho hľadali a pátrali v kalendári...našom...rozšírenom...aj medzinárodnom...mame dosť mäkké priezvisko ešte aj s makcenom a dlznom...čiže moje podmienky boli ze meno krátke, tvrdšie, bez makcenov....aby sa rovnako písalo a čítalo, a aby sa mu skrátene dalo nejako pekne "uderne" povedať. Proste aby to.znelo ako chlap, keď sa predstaví...
Nakoniec sme našli v írskom kalendári meno Doran.
Takže to bude Doro, Dorko, Dorinko...A veľmi dobre to znie aj s priezviskom aj tak celkovo...dokonca mám pocit že to ani neznie veľmi neslovensky. Ved mame Doru, Dorotu...alebo poznám niekoľkých Zoranov (co.znie podobne ale nechceli sme balkanske meno)
@jana_eyre_2 slovenské mena neexistujú tým pádom 😁 iba slovanské alebo mena v slovenskom kalendári
@foxyfox áno máš pravdu, slovenské mena naozaj neexistujú, všetky u nás bežne zaužívané sú buď slovanské alebo latinské či hebrejske.. dokonca mena v kalendári si vydavateľ môže dať aké chce - aj nezvyčajné, nie je na to žiaden zákon čo by to určoval - ide vyslovene len o zaužívaný zvyk aké mená sa v kalendári nachádzajú..
a ako vidno aj v iných diskusiách o menach, aj tie mena ktoré boli v minulosti bežné tu ľudí irituju a poznám to aj z vlastnej skúsenosti - volám sa Dobromíra (a aj vďaka môjmu nepouzivanemu menu sa rada venujem menám a čítam si o nich).. ako kedysi spievali bez ľadu a skladu - všetci písme modrým perom.. ešte stále na Slovensku ľudí irituje niečo čo sa odlišuje..
@jana_eyre_2 iná farba nebude 🙂 ako ťa volajú?
@foxyfox rodina Dobruška, ostatní Mirka..
Naše deti sú Viola😍 a Valér 😍 Pre väčšinu ľudí sú dosť nezvyčajné, dokonca sa pýtajú, či sú v kalendári. Napíšem ti, s ktorými menami som sa ja v živote stretla: Jordana, Slovenka (srbské), Bernadeta, Belinda, Snežana (srbské), Meda (lotyšské), Tanisha (indonézia), Indira (indonézia), Silvio, Nikica (chlapčenské, srbské), Sahat (indonézia), Endwin.... takže stačí prezerať a prezerať kalendáre a nájdeš aj nemožné 😉
Ja osobne som za oprašovanie "zabudnutých" mien zo slovenského kalendára.
U nás má jedna dievčatko menom Severin....
Syn je Kevin, ale bol splodený v Anglosaskom prostredí😁
Senta, Liam u príbuzných v zahraničí
Moje sesternice maju Marinu a Felixa, to su pre mna krasne menej caste mena 🙂 pekne zneju aj u nas a nie su uplne odveci ani v zahranici.
Michael a Benedict
@blah24 dala si Benedicta? A ako ho volate? Ma aj skrateny tvar? Je to zaujimave meno
Edyn a Esmie ❤️