Ahojte kočky 🙂 chcem sa vás spýtať aké dievčenské mená teraz letia? Neviem si vybrať.. skúste dať inšpiráciu.
Neviem aké letia, ale my máme doma Rebeku🥰
ake sa ti pacia 😀 my mame klasicke...Júlia
Napríklad Anetka ako ja 😂🙌
To je dolezite,ake letia? Akoze aby si bola IN a mala 2555. Sofiu, Emu, Ameliu..? Myslis,ze o 20-30r.bude niekoho zaujimat,ci v r.2021 to meno bolo IN? Lebo po takej dlhej dobe bude uz davno OUT a potom co sa pojde premenovat,aby stale bola IN?
Daj si na fcb Trnavsky hlas - babence
aj v Pieštanoch Trenčine da sa povedat, že podobne mena sa opakuju donekonecna.Je tam asi 10 mien ktore letia dokola Sofia, Ema,Tamara, Hana, Agata, Viktoria, Karolina, Lea
z mužskych Matuš Jakub, Matej Tobias Teo Adam Samuel, Filip, Timotej
Nina, Sofia, Karolína, Ema, Nela, Viktória, Amália, Natália, Sára, .... teraz "letia" tieto mená .... možno by bolo práve vhodné sa im vyhnúť 🙂
Ja som zažila eru Dominik, v mojich časoch boli normalne bežne denne mena Monika, Jana, Dana, Denisa, Silvia, Ivana, Lucia, Zuzana, Katarina, Andrea, Marta, Karin,Henrieta, Naďa,Lenka, Irena, Ĺubica, Zlatica, Dagmar, Romana, Patricia, Adela, Taňa, Iveta - túto éru som zažila ja.Či si vyberieš z toho? 👀
Teraz začína jar, aktuálne teda by malo letieť meno Jarmila a Jaroslava, ale môžeš dať aj Morena ak si odvážnejšia.
@ttamia30 U nas uz lietaju motyle, meno som ziadne letiet nevidela🙊 Hlavne treba, aby sa to meno pacilo Tebe a manzelovi a hodilo sa k priezvisku, vobec by som sa v tomto neriadila modou, lebo ta sa meni a meno snad ostava.
@dazdovka boze,len Jarmila nie😅"cely zivot"nemam rada svoje meno 🙄
@jarmila2010 mne sa moje meno tiež nepáči, ale to asi 80% ľudí má tento "problem" 😁 Jarmila je pekné meno. Všetky mená sú pekné. Teda skoro 😁. Uršuľa by som sa nechcela volať a ani Gertrúda.
@kamajka 😀 no,moja mama chcela jedinecne😅...v tom case u nich na dedine a v okoli nebolo nikoho,kto sa tak volal...dcere sa meno paci...ale radsej by bola Kika(Kristina)..ako jej kamoska 😀
@kamajka ty si Maria?..sestru mam Mariannu...Jarmila a Marianna 😀
Nám sa lubi Lea
@jarmila2010 ja zas neznasam skratku Kika... 😬to je taka hrozna skratka, este horsia ako Kiko (Kristian), vo mne to evokuje meno pre rybicku🙈
@0silvia0 to aj ja...ale mne sa,ani to meno nepaci...
@jarmila2010 myslis meno Kristina? To je ok, len neviem, preco sa musia detom skracovat mena, ja som to nikdy nerobila a to ma dcera poriadne dlhe meno. Napriklad z Pauliny urobit Paju, z Kristiny Kiku atd.
@ttamia30 napr. Sofia, Nataly, Bianca...
Baby,naco sa striktne drzat priezviska,ked zena si ho aj tak zmeni.
@terezka1947 vážne? Veď už v dnešnej dobe si ho veľa žien nemení, keďže kopa ľudí žije nadivoko. A pochybujem, že do budúcna ich bude viac, skôr menej
Ja by som dala Lindu 🙂 lebo to sa nedá povedať ani škaredo a ani nijako skrátiť...
Celkové poradie používania dievčenských mien na Slovensku: (r. 2020)
1. Ema, Emma (735)
2. Sofia (686)
3. Nina (643)
4. Viktória (586)
5. Eliška (566)
6. Natália (550)
7. Nela (494)
8. Sára (460)
9. Mia (413)
10. Hana (403)
My mame Lilien a druha bude Ella
Je rozdiel,či je priezvisko Mrkvičková alebo Smith.....nepozerala som na to,čo letí..tiež by som nedala meno,ktoré by potom v praxi znelo...volám sa šarlot,ale píše sa ch-a-r-l-o-t-t-e