Základny prehľad fungovania financií - literatúra

carduelis
6. nov 2024

Ahojte, dajte mi prosím tipy na konkrétnu knihu, z ktorej by som získala základný prehľad o tom, ako funguje ekonómia štátu, dane, odvody a veci s tým súvisiace. Totiž, manžel rieši zmenu SZČO na sro a aj keď si k tomu čítame vysvetľujúce články, nerozumieme mnohým odborným pojmom. Vnímame, že v tom máme medzery a chceme sa dovzdelať v tomto smere, aby sme sa vedeli orientovať aj pri výbere rôznych možností sro. Určite to budeme konzultovať aj s odborníkom, ale predsa je lepšie mať nejaký základ.
Ďakujem

zic
6. nov 2024

@carduelis ja by som asi zacalopacne (toto mi pride zdlbava a budes tam mat vela omacok)... pozri clanky s rozdielmi sroa zivnost a studuj konkret e terminy, ktorym nerozumies... bude to viac zamerane na to co presne chces... lebo co, zacnes citat ucebnice z ekonomie? Ked toto je taka prakticka vec zo zivota...?

zic
6. nov 2024

@carduelis a este o daniach a odvodoch asi lepsie dobre internetove fora, aby si mala aktualne info... lebo sa to dost casto meni... odporucam Mihala (ci uz jeho prispevky alebo zaplatit skolenia... pozriet jeho fb ci linkedin)...