Pekný neskorý večer, poraďte nejakú knihu, ktorú by si podľa vás mal každý aspoň raz v živote prečítať 🙂
@vanda323 🤍
zalezi kolko mas rokov 🙂
Malý princ
AllatRa
harry potter. uplne vazne
Mengeleho dievča...
Viktor Frankl - Hladanie zmyslu zivota a Annu zo Zeleneho domu 🙂
Žitkovské bohyne
Kvety pre Algernona
Prečo zostať nažive od Matta Haiga
Betty Macdonaldovu. Naucit sa s humorom znasat aj tazke zivotne situacie.
Modlitba za Owena Meanyho
Alchymista od Coelha
Luise Hay-Miluj svoj život
5 jazykov lásky
@kittykat22 30
neviem, či výnimočná ale určite zaujímavá je kniha Sapiens
Atómové návyky
Denník Anny Frankovej
Tajomstvo 😉
@veronika2606 tak tuto knihu mám rozcitanu a neviem či sa odvážim ju citat ďalej strašne som plakala😳
Neznesitelna lahkost bytia - Milan Kundera, Obraz Doriana Graya - Oscar Wilde, Podvoleni - Michel Houellebecq alebo velmi zaujimava kniha je Symaptizant - Viet Thanh Nguyen. A urcite Cakanie na Godota od Samuela Becketta. Ak mas rada Francis Scott Fitzgerald a diela ako Na prahu raje, Velky Gatsby tak si pozri serial Z the beginning of everything kde zistis, ze jeho nielen inspiracia ale dokonca cele texty v jeho dielach boli vytrhnute z kontextu denniku jeho manzelky Zeldy Fidgeraldovej. Ona to spisala v knihe Poslední valčík je můj. Pohlad na ich zivot z jej strany.
Ale pokial ide o knihy tak samotne citanie ti neda vsetko. Zozen si zhrnutia diel a nahlady k nim. Napriklad zistis, ze niektore z nich boli pisane na popud doby alebo udalosti, alebo vyjadrovali nieco, co momentalne palilo spolocnost. Ked si precitas dielo a das si ho do suvislosti s tym, co mu predchadzalo alebo cim bolo inspirovane, tak budes mat z citania nielen zazitok ale aj pochopenie a odkaz. Ja mam doma Kompletní přehled české a světové literatury - Palmknihy - najdes to na google v .pdf + par dalsich.
@jjanulienka Aj ja som strašne plakala, ja som ju tiež čítala na etapy 😟
Ja som sa napríklad roky vyhýbala Americkej tragédii od Dreisera. Až keď som zistila ze mam doma hneď 2ks, skúsila som ju čítať a bola som šokovaná. Ani za 100r.sa podstata človeka ani trochu nezmenila. Ženú ho rovnaké túžby, emócie, ciele. Snaží sa bojovať za svoje šťastie...rôznymi spôsobmi pre druhých často nepochopitelnymi...
Za mňa Malý princ, to je kniha, ktorú mám veľmi rada. A tiež 100 vecí, ktorými si zbytočne komplikujeme život 🙂
Mengeleho dievca,Dvojicky z Osviencimu aj kniha The secret je fajn...ja milujem knihy o koncentracnych taboroch..je to na zamyslenie..
Holy Bible ♥️