Dobrý deň, plánujem svojej babke kúpiť na narodeniny knihu. Miluje knihy o Osvienčime, o druhej svetovej vojne. Vedel by mi niekto poradiť naozaj dobrú zaujímavú knihu na túto tému? Videla som ich v kníhkupectve veľa ale recenzie boli také všelijaké. Tak ak má niekto skúsenosť s nejakou dobrou knihou na toto téma tak prosím.
Za mna take naj z tejto tematiky su Utiekol som z Osviencimu a Odsudeni prezit - tuto odporucam najviac.
Huslistka s Osviencimu
Moja navzdy topka je Zlodejka knih
Odsúdení prežiť. Jednoznačne.
@lenkakubova ahoj, mne sa pacila urcite kniha o anne frankovej a mengeleho dieta
Odsúdení prežiť odporúčam aj ja 👌
Opr. Mengeleho dievca
Odsúdení prežiť! Pre mňa z tejto problematiky ozaj topka...a to ich mám dosť prečítaných..a ešte určitý zaujímavý charakter,hĺbku a pohľad na 2.sv.vojnu majú aj knihy od Kariku- Na smrť 1, 2.
Ja také knihy nečítam, ale raz sa mi dostali do rúk knihy od Jozefa Kariku Na smrť 1 a 2......a poviem ti, prečítala som to, dá sa povedať na jeden nádych. Veľmi dobre napísané a teda, že pri druhej časti som si veru riadne poplakala.
@lenkakubova naj knihy o osviencime su od Kariku Na smrt, a od Remarquea Jiskra popela
@lenkakubova veľmi zaujímavá kniha s vojnovou tematikou je Slávik 😊 je to celkovo jedna z mojich najobľúbenejších knih
@lenkakubova Vojna nemá ženskú tvár
@lenkakubova ja ich čítam tiež. Už tu bola spomínaná kniha Odsúdení prežiť - výborná. Mna naposledy prekvapil Denník Anny Frankovej - Komix. Naaadherne spracovaný, skvost v mojej knižnici. Trošku fikcia ale s podobnou tematikou - Zachráňte Amélie, alebo Dcéra dvoch matiek.
@lenkakubova Mne sa páčilo Mengeleho dievča a Hana.
Hana je skvela!! Vsetky spomenute sa mozu pacit a mne sa pacili aj Irenine deti. Zalezi podla mna aj od veku babky a celkovej povahe, ci radsej zvolit nieco viac beletristicke alebo skor faktograficke.
@lenkakubova Taktiež odporúčam Hanu, výborná knižka, aj Mengeleho dievča, len som sa pri nej teda naplakala..
@lenkakubova knizku Odsudeni prezit mam na predaj/ minimalne znamky po citani
Osvienčimská uspávanka, Odvleceni.
Tak s recenziami je to tazko, aspon pri knihach, co som sa presvedcila na vlastnej kozi. To co jednemu sa moze zdat nezaujimave, tak druheho to zaujat moze. Su knihy, ktore sa mne citaju dobre, lahko a sestra ma problem docitat.
Ak si necitala, citaj Frankla, je to velmi osobne, velmi ozdravne, suvisi nielen s pribehom - jeho zazitkami, ale aj s jeho profesiou a tym, ako sa da aj na tom vyrast - https://www.pantarhei.sk/287207-napriek-vsetkem...
Motýľ a husle, krásna kniha 🦋
Zlodejka kníh, Kniha stratených mien, Žena s modrou hviezdou, V inom čase
@lenkakubova za mňa určite Zlodejka kníh, Kým Paríž spal, Krajčírkin dar, Listy pre Margot. Všetky som čítala a všetky má uchvátili
@lenkakubova Viktor Frankl Hľadanie zmyslu života
Zlomení anjeli
Irenine deti
@lenkakubova pozrite knihy od Michaela Ella Hajdukova, napr. Zakon krvi, Zlatovlasska, Germanka su z obdobia 2.sv. vojny, pribehy z pohladu nemeckych mladych dievcat.
Mne sa paci ako pise🙂