Som vášnivá čitatelka 🙂 knihy milujem a čítam každý den🙂 aka je tá vasa obľúbená? Inšpirujte ma🙂
Dan Millmann: Sokrates
Sen o červenom pavilóne..čínsky 4 - dielny historický román 🙂 momentálne čítam 1813 válečný požár od Sabine Ebertovej
Jozef Banáš: Som Baťa, dokážem to! teraz som si to našla pod stromčekom a je to veľmi inšpiratívne. Ale napríklad aj Život sira Alexandra Fleminga je zaujímavá kniha alebo Chatrč alebo Analfabetka, ktorá vedela počítať.
doctorow: ragime, vonnegut: bitunok c.5, orwell: 1984, toole: neonova bible, napriklad
Ja momentálne Ken Follet 1.diel trilógie Storočie: Pád titanov.
Hlboký dojem vo mne zanechali knihy Medzi odtieňmi sivej (nemýliť si s podobnou), Strácam svoje ja, Utorky s Morriem
Robin Cook, historické knihy od Grossingovej, a Weirovej,(šesť knih o ženách Henricha VIII), zo slovenských autoriek jednoznačne Vasilková a Džerengova.
Mne sa veľmi páčila od Mandy Robotham - Denník pôrodníčky. Inak srdcovka je Gogoľ - Mŕtve duše a Nietzscheho Tak riekol Zarathustra
. Pripnem sa
Napr Arundhati Roy - Boh maličkostí alebo trilógia od Roberta Fulghuma - Tretie prianie
Jack London: Tulák po hviezdach
Skus skupinu “vsetko o knihach”
@kikk tak to určite odporúčam aj tú Strácam svoje ja.
https://www.martinus.sk/?uItem=81498&gclid=CjwK...
Nenapíšem jednu...
V. C. Andrewsová: Kvety v podkroví boli od nej zatiaľ najlepšie, ale aj ďalšie jej knihy sú fajn, Jana Pronská má pekné knihy, L. Riley: Sedem sestier, momentálne čítam Moniku Wurm, a tá je pre mňa absolútny top.
Je toho viac, ale úplne ma chytila za srdce Temná veža od Kinga. Harry Potter je tiež srdcovka. Z autorov, ktorých rada čítam napr. Murakami, Lovecraft, Yalom, Mitana, Dušek...
Posledné som čítala výborný debut Hochholczerovej Táto izba sa nedá zjesť. Veľmi odporúčam. 😊
Mario Puzzo Krstny otec. Za mna kniha, ktora pre mna znamena to, ako ma rodina fungovat.
@roobett to sa cita ci praktizuje? 😅
Isabel Allende - Dom duchov
@roobett ja som myslela tu kamasutru 😅
Lucia Berlin: Manual pre upratovacky