Ahojte, hľadám:
a) knihu, kde sa môžem niečo naučiť a zároveň si precvičiť nejaké príklady
b)knihu, obsahovo niečo na štýl matematickej filozofie
Za všetky odpovede ďakujem 😊.
@dievecka mam jednu velmi fajn, ale teda je v anglictine, do slovenciny ani neviem ci sa chysta preklad...
@dievecka zo slovenskych knih ma napadol jedine ivan a jeho matematika 1 a 2 😀 ale teda to je uz trosku iny level matematiky 🙂
@kaktusik007 Tak to zrovna (Ivan) vobec nie je pekna matematicka kniha.
@dskjhfdlkdjhl ale ona nechcela peknu knihu... chcela kde sa moze nieco naucit a precvicit si priklady - a to ivan splna :-P a aj ta matematicka filozofia... ta teoria tam je skvela, zacnes citat a v polovici definicie si sa stratila 🙂
@kaktusik007 Tak prave na matematicku analyzu su ovela krajsie knihy, Ivan zrovna nie je ani matematicky, ani metodicky nejaka super kniha.
@dievecka Ak chces aby to bola aj filozofia, tak potom napr. Petr Vopenka: Prilezistostni rozpravy s matematikou.
@kaktusik007 Lepsie je napr. napisana kniha Kluvanek, Misik, Svec: Matematika I, Matematika II. Ale ovela lepsie sa citaju Jarnikove prve diely na dif. a integralny pocet.
@dskjhfdlkdjhl 9. ročník ZŠ a kľudne trochu vyššie, niečo na precvičenie mozgových buniek cez prázdniny 😊, veľmi rada by som bola, keby tá kniha samostatne niečo naučila počítať + nejaké príklady na precvičenie alebo druhá možnosť, keby obsahovala niečo z histórie matematiky napr. Prvotná myšlienka teórie množín + vysvetlenie prečo táto intuitívna myšlienka bola z časti chybná a pod. ale zase nie moc vysoká matematika, taká max. pre 2. ročník stredných škôl 🙂
@dievecka skus si zohnat toto: https://www.databazeknih.cz/knihy/matematici-ja...
@dievecka a teda tie tituly, ktore tu predtym padli, tak ani jeden nie je vhodny pre tuto vekovu kategoriu.
@dskjhfdlkdjhl ďakujem, porozmýšľam.
@dievecka A potom, ale to asi len niekde v antikvariate, kniznici-byvali take mini knizocky SMM (skola mladych matematikov) vzdy na nieco zamerane a tie sa daju precitat a clovek sa nieco nove nauci, dost casto nieco, co v beznej skole nie je. A na pocitanie su fajn ulohy z MO, daju sa najst zadania, aj riesenia na nete.
@dskjhfdlkdjhl do MO sa zapájam každoročne 🙂
@dievecka Tak si mrkni aj kategoriu B, C (C je pre prvy rocnik SS, B pre druhy rocnik). Kedze pises, ze sa zapajas, tak zrejme aj vies, kde mas hladat stare rocniky.
@dievecka a pre aku vekovu kategoriu to ma byt? Resp. aku matematiku ma ten, pre koho je kniha urcena, za sebou?