Ahojte, vedeli by ste mi odporučiť nejaký dobrý historický román na štýl Angelika, Večná Ambra, Krásna Catering... Ďakujem za tipy
Theodor Dreiser- Americká tragédia a Sister Carrie
Aj Anna Karenina sa vám bude dobre čítať, ak ju ešte nemáte prelúskanú.
Krásna Catherine a Odviate vetrom + Scarlett - spolu s Angelikou moje topky.
jane eyre 😁😁
no a napr. burlive vysiny, profesor, shirley, david coperfield, pycha a predsudok (mne osobne sa moc nepacila, ale je to popularne)
A Búrlivé výšiny, samozrejme...
@jana_eyre sme to napísali naraz 😀
napriklad Gricska carodejnica, alebo od Bertrice Small- Sky O'Malley
Burlive vysiny je krasna knizka 🙂 Alebo potom Rozum a cit sa mi pacil. Vlastne cokolvek od Austenovej alebo skus nieco od sestier Bronteovych 🙂
mne sa osobne velmi páčili knižky od Michelle Moran - Nefertiti, Nefertari a Kleopatrina dcéra. Ešte je nádherný román Horovo oko. Všetko egyptská téma ❤
Vecna Ambra...Plamene inkvizicie...Cachticka pani a Lasky Zofie Bosniakovej od Niznanskeho
Johannes Mario Simmel - Láska je len slovo
@denka259 čokoľvek od Benzoniovej - Krásna Catherine ale topka od nej séria Marianne, alebo séria Fiora, V službách kráľa, Mandzuska princezná ale tiež Odviate vetrom, Gričská čarodejnica, nie typicky historická ale krásna Sally Salminenova- Katrina alebo Bickmorová Lietajúca lekárka
Gričská čarodejnica 👍 Alebo ja mám veľmi rada aj Annu Kareninu 🙂
Cokolvek od Diany Gabaldon. Alebo Juliette Benzoni, ak to ma byt lahsie. Len nie Gricsku carodejnicu, to je jedna z najmizernejsich knih, ake som kedy mala v rukach (prve diely este povedzme, ale to pokracovanie cisty otras)
@denka259 hocico od Jane Austen.
@denka259 vášnivá žena. Topka
Milosť pre Gregora Mocha, Zlatý človek autor Mor Jokai,
Umberto Eco - Meno Ruže, Baudolino
Robert Graves - Ja, Claudius boh
Zagorka - Cisárova špiónka
Dakujem vam vsetkym krasne za tipy ;)
@denka259 Juliet Grey Maria Antoinette - všetky tri časti.
A. Dumas - Kráľovná Margot
Mika Waltari - Egyptan Sinuhe, seria Prekliati krali - teraz si nespomeniem na autora
Trilogia Maria Antoinneta
Neviem autora ale krátka knižka - vo vire kvetov
@denka259 Jana Eyrová, Polyanna