Ahojte, tak trošku nechápem prečo si veľa ľudí myslí že knižky sú zbytočne vyhodené peniaze ....veď predsa deti sa pri Tom vzdelávajú učia nie? Lepšie ako tablet stále v ruke ...
A je pre Teba podstatne, co hovoria druhi ludia? Ja knihy kupujem (sebe, manzelovi, aj detom) a je mi uplne jedno, ci druhi kupuju, alebo nie.
Tak re mňa sú to trošku tiež vyhodené peniaze a to knižky fakt ľúbim. Ale keďže môj dom nie je skladisko a nie je nafukovací , tak uprednostňujem knižnicu - a chodím aj s deťmi do detskej , nevadí , že ešte nevedia citat.
Toto prvykrat pocujem (citam)…
Tieto temy tu v poslednom case su fakt tak strasne okato vytvorene so zamerom burlivej diskusie, ze az…
opäť závisí v akej spoločnosti sa pohybujes. my máme doma viac kníh ako oblečenia (práve sa sťahujeme, oblečenie som hodila do pár vriec, knihy balím už týždeň do bananovych krabíc a furt nemám zbalené 🙈) ale verím tomu že nejaká influencerka má doma viac šminiek než kníh 😉
@ivanak49 Niekoho knihy proste nebavia, mne to nepride divne. Mna zase nebavi kozmetika a to zase mne pripada ako vyhodene peniaze. Hoci niekomu to pripada ako investicia. Kazdy ma pravo na svoj pohlad na vec.
@ivanak49 hmm pre mňa je kniha vyhodené peniaze, lebo ju prečítam povedzme za deň a potom mi len zavadzia (nikdy nečítam jednu knihu 2x). Dcéra prečíta aj tri knižky za deň, malý byt máme na to, aby som toľko kníh kupovala. Chodíme do knižnice a všetky strany spokojné. Takže za mňa - áno, kúpa knihy sú vyhodené peniaze. Ak dostanem ako darček, tak prečítam a následne darujem ďalej.
Aj ja mam extremne vela knih. V poslednych 30tich rokoch je medzi kvalitnou literaturou velke mnozstvo nekvalitnej. Aj kedysi bola, ale nie v takom meradle. Dnes si kde kto mysli, ze ma na to, aby napisal knihu. Keby som mala cas, tak by som radsej chodila do kniznice. Za mladi som vela citala. Dnes citam len uzsie zamerane knihy. No pre deti a mladez je velmi uzitocna rozmanita cetba.
@ivanak49 to povie len nevzdelaný človek...
Milujem knižky, milujem čítať, ale kupovať stále nové je finančne náročné... sem-tam, keď ju veľmi chcem mať v zbierke, tak si kúpim, ale inak tiež uprednosťňujem knižnicu, pokiaľ je takáto možnosť, kupovať stále nové by pre mňa osobne boli naozaj vyhodené peniaze, ktoré radšej miniem inak...
To zalezi od ludi, niekto nakupuje knihy, niekto oblecenie a niekto alkohol. Kazdy ma inu prioritu v zivote. Nech si kazdy kupi to co uzna za dolezite a druheho do toho nic. A uz vobec nechapem, ze to trapi niekoho cudzieho za co da iny peniaze.
@ivanak49 nepoznam veru takych ludi a asi to trochu hovori o hodnotach. Na druhej strane, vela veci a info je na nete, to nemozeme klamat. Ale nejaky roman ci ina beletria net urcite nenahradi. Nas 9r zacal citat dobrodruzne a detektivky, za 1den precital celu knizku. Kedze nemienime pol vyplaty minut na knihy, tak sup do kniznice, hoci je to cesta do ineho mesta 20km, ale 10knih si maly zoberie stale 😁😁😁
Áno, beriem to tak, že v porovnaní s knižnicou je kupovanie kníh, ktoré potom len stoja v poličke zbytočné. Ale určite človeka veľmi veľmi veľmi obohatí keď číta knihy, a držať ju fyzicky v rukách je perfektné 🙂
u mňa sú knihy práveže najlepšia investícia.Teda jedna z najlepších.Ja nerada chodím do knižnice.Najradšej mám svoje knihy kúpené.Ked ešte tak pekne voňajú tlačou a novotou🙂
@ivanak49 je mi jedno, čo si myslia iní, kupujem si knihy do svojej osobnej knižnice, ktorá raz bude veľká. Kupujem knihy aj nové, aj z druhej ruky..Nepijem, nefajčím, nakupujem v sekáčoch, nijako ma to neobmedzuje. Jedna kniha do mesiaca musí byť. Tento rok nonstop niečo čítam.
Knižky nie sú vyhodené peniaze. Ak ma veľmi zaujme kniha, kúpim si ju. Mám i také, z ktorých si denne čítam úryvok. Je to lepšie ako film. Pretože sú tam zapísané i pocity, emocie.. to vo filme nie je.
Pre deti je tiež lepšie knižka ako pozerať do pc, NTB, tabletu.
Ako písali vyššie.. niekto venuje peniaze na alkohol, cigarety... každý má svoju záľubu.
Až ma srdce zabolelo. Kto to hovorí? U nás doma asi nie je izba bez knihy. Ešte aj na vecku mám jednu 🤣🤣🤣
Nemám záujem o burlenie diskusie..len bohužiaľ sa stretávam v mojom blízkom okolí s názormi že vyhadzujem zbytočne peniaze nakoľko moja rodina ani manželova ani dokonca sami necitame knihy ani sme nikdy nečítali no dcérka má 4 roky čítať ešte nevie ale od kedy sa narodila môj pohľad na vec sa zmenil a každý večer čítame knižky veľa som kúpila na burzách bazároch no idú Vianoce a chcela som nejaké pekné nove no od najbližšej rodiny je to zbytočne že zachvilku začne škola nebude ju už baviť čítať budeme mať dosť učenia príde v škole tablet notebook mobil a že sa mi vykašle na knihy ...aj keď tým tabletom mobilom sa chcem vyhnúť čo najviac...........
Keď nejakú knihu chceš kúp si ju … nemusí tá zaujímať, čo si mysli niekto iny. Kupujem knihy väčšinou z druhej ruky. 0,50 € do 5€ niekto minie na cigarety, ja na knihu… malý ma veľa kníh … niečo precita sam, alè ked pojde do Skoly tak mu. To pojde lepsie … bavia ho knihy … na tablete okrem rozpravky nejde nic …
@ivanak49 poviem ti takto..som obrovský knihomol,čítam od detstva,stále..bez knihy neukoncim deň,začínam ho o 5 ráno len s ňou. Čítam cca 160 kníh ročne, mám doma veľkú knižnicu. Voľakedy som knihy kupovala,ale pri terajších cenách, keď sa kniha hýbe od 17 do 20€ a viac, som majiteľkou 2 čítačiek a minimálne raz do týždňa som v knižnici. Máme fantastickú knižnicu,kde kupujú všetky novinky,ja v appke striehnem a hneď si ich rezervujem.
Takže áno,aj ja teraz považujem za zbytočne kupovať knihy,keďže 2x tú istú nečítam. Nie je čas..doslova denne ich vychádza veľa nových,tak načo strácať čas so starými.
Ja to chcapem, ja uz knihy necitam odkedy musim neustale citat medicinske knihy, tak sa mi k tomu uz vytvoril odpor
Ja si to tiez myslim. Moj syn precita 8-10 knih v priebehu 10 dni, niekedy aj do tyzdna. Chodi do dvoch kniznic,mesacne si napoziciava z kazdej po 8 knih,co je max. Teda 16 knih mesacne. Fakt si neviem predstavit,kde by sme to doma skladovali a naco,keby tie precitane uz aj tak necital. Zopar,co dostal k sviatku od rodiny si popredal na detskej burze,ale na to,ze tie knihy stali okolo 10-11e nove a predal to za 1-2e, je to podla mna cista strata. Takto zaplati 3e na rok v kniznici a moze citat do aleluja.
@ivanak49 Pozri,ak to dceru bavi sa znova vracat k tym istym knizkam,tak ma vyznam ich kupovat. A na sviatok je to nahodou pekny darcek. Ked boli deti male,tiez som im na sviatok kupila knizku. Ale v kniznici vidam aj vela takychto malych deti s rodicmi,ktore si sami vyberu,co ich bavi. Inak moj syn zacal mat vztah ku kniham az ked nastupil do skoly a naucil sa citat. Vtedy sme zacali chodit do kniznice. Jasne,ze mobil,tablet je neodmyslitelnou sucastou jeho zivota,ale rovnako tak miluje citanie knih. Takze nie je pravda,ze ked ju pohlti technika,prestane citat.
Nemysli. Urcite nie vela.
ja som s papierovými knihami skončila viac - menej, kupujem len do čítačky knihy a je to super, veľa kníh som predala ale stále mi veľa zostalo, pomaly ich dávam pri schránky v dome a ľudia si ich berú a taktiež beriem do práce do vytvorenej knižnice
@ivanak49 obaja s mužom čítame veľa väčšinou odborné knihy a historické. Nikdy som si nemyslela že sú to vyhodené peniaze ale zaujima ma obsah nie vlastnenie knihy preto veľmi casto knihy aj predávam a veľmi veľmi casto chodíme do kniznice. Okrem toho mame dve obrovské kniznice doma a ďalšie obaja u rodičov a je to jednoducho kopa prachu☹ muz sa kníh ale vzdať nechce tak ich sem tam oprasujem. Poznám aj domácnosti kde nie je ani jedna kniha a prvýkrát keď som to zistila že takí ľudia sú tak ma to úprimne šokovalo, ale tak všetci sme neakí.
Knihy milujem a nie sú to vyhodené peniaze. Je to investícia.
@valeria_h pre toho kto cita, ale autorkina cela rodina nie 🤔 ja si knihy kupujem pod stromcek a rozmyslim si aku, ba dokonca som pokupila aj v bazaroch take co som citala uz asi 8x a este budem. Niektore knihy som po kupe ihned predala ako sklamanie a to aj od obkubenych autorov.
Inak chodim do kniznice roky.
Ja som knihomol, kníh mame naozaj veľa, snažím sa kupovať hlavne eknihy, dom nie je nafukovací 🤷♀️ Podľa mňa vynikajúca investícia. Za mňa su zbytočne vyhodené prachy pätnásty par topánok, sedemnásta kabelka, nová handra v skrini, ktorá sa už nedá zavriet, ale na knihu sa nájde miesto a peniaze vždy. A je mi úplne fuk, ci to ostatní via tak ako ja alebo úplne inak.
veľa ľudí chodí aj do knižnice.. knihy požičia a po istom čase vráti...