Poraďte novú knihu ako darček pre staršiu ženu

27. mar 2022

Poradíte nejakú dobrú knihu (hocijakého zamerania) pre staršiu ženu (po 60tke) ktorá aktívne číta?
Ďakujem krásne

kakakina
27. mar 2022

Boh plače potichu

laurika999
27. mar 2022

Veď jej daj darčekový poukaz do kníhkupectva a nech si vyberie sama.

kornelies
27. mar 2022

Okrem toho, ze nevieme, aky druh literatury ju zaujima, to bude tazky oriesok. Urcite novinku, kedze je aktivna citatelka. Nemam sice 60+, ale mna bavi biograficka literatura maliarov, socharov. Este sa nikomu nepodarilo mi kupit moj zaner, vsetci mi nosia evitovky, ktore posuvam dalsim ludom.

jaskolka
28. mar 2022

Kniha je náročný darček, hlavne ak je aktívna čitateľka, lebo ak ozaj dobre nepoznáš jej knižnicu, tak sa, nemusíš trafiť do vkusu, pripadne do toho, čo už čítala, a co ešte nie.
Aký žáner ma rada? Detektívky, ženské romány, literatúru faktu, historické romány, sci fi, niečo o umení?
Ja by som volila poukážku do kníhkupectva,majú v rôznej hodnote a vyberie si podľa seba.A to vravím ako osoba ktorá takisto miluje knihy, a veľa čítam.

autor
28. mar 2022

@kornelies zaujímavé, to môže byť dobrý tip

autor
28. mar 2022

@kornelies
@jaskolka nakoľko je to blízka teta tak viem čo číta, zo všetkého. Od umenia cez ťažšie romány, určite nie evitovky, v mestskej knižnici má veľa prečítaného ale preto hľadám niečo novšie.
A nakoľko chcem do knihy napísať venovanie tak chcem knihu. Moja mama sa tiež s ňou rozpráva o knihách takže nie je ťažké zistiť či nejakú knihu čítala.
A v poslednom rade, viem že si viac bude vážiť darček s knihou ako poukázku

jaskolka
28. mar 2022

Tak môžeš ešte skúsiť ísť do kníhkupectva, a tam sa opýtaj, či majú nejaké novinky z tohoto žánru. Určite ti poradia, keďže najlepšie vedia, čo nové vyšlo.

diefca
28. mar 2022

Ak chces nieco narocnejsie, skus pozriet nominacie a laureatov literarnych cien, ako napr. Pulitzer, Nobel Prize, Booker Prize, apod. Za mna bola zaujimava kniha Syn pana sirot, ale ta uz je trochu starsia.

cacianka
2. apr 2022

A trochu iný koníček nemá, žeby si jej vybrala tým smerom ?. My sme napr .kúpili slovenské kroje, alebo niečo z dejín Sk, umenia, maliari , také encyklopédicke.
Bežný román zhltne alebo požičia v knižnici, tak niečo hodnotnejšie.

prasiatko30
2. apr 2022

Ali smith - jesen/zima/jar/leto - je to seria 4knih este som necitala ale je velmi vysoko na mojom wish liste
Maggie o’farrell - hamnet - toto ma tiez velmi dobre recenzie
Nino haratischwili - osmy zivot pre Brilku - rodinna saga rodiny pochadzajucej z georgie - rodnej to krajiny josifa visarionovica - tuto som citala, je totaka 1000stranova buxna ale stoji za to.
Mario Vargas Llosa - ma zaujimave knihy
Chimamanda ngozi adichie - polovica zlteho slnka - o obcianskej vojne v Nigerii
Isabell allende akurat vydala novu knihu Violeta - vypada velmi dobre ale este som necitala a ani neviem ci je prelozena do sk

avanka
6. apr 2022

Ja by som volila knihy z jej detských čias,české ságy Chaloupkova páté jablko, Hana Márie Körnerová a napr jej heřmánkové údolí, Eva tvrdá dedičství, štepán javůrek chaloupky, Karin lednicka šikmý posteľ a podobne