Poradite mi zaujimavu knihu, ako vychovavat male dietatko? Ako byt nad vecou? Ako nieco vysvetlit, a byt kludna?
Psychologia milujucich rodicov je velmi dobra.
za mňa najlepšia kniha aj celkovo prístup je REŠPEKTOVAŤ A BYŤ REŠPEKTOVANý
Pre dieťa do 1 roka psychológia pre milujúcich rodicov, žiadnu inú nemusis, tam máš všetko.
Pre staršie deti je toho veľa a väčšinou je to na jedno kopyto, kde tam malé rozdiely. Všetky čo ti tu poradili sú dobre. Ideálne by bolo keby si si prečítala apson 2-3 a z toho si vybrala niečo čo bude sedieť tebe a tvojmu dieťaťu.
Mne napríklad veľmi sadla kniha montessori pre batolata, nebola len o výchove ale celkovo ako dieťa rozvíjať. Čítala som pred tým vývojovú psychológiu od vagnerovej a prišlo mi že ten montessori prístup je naozaj veľmi dobrý a berie ohľad na tu detskú psychiku a ich stupeň dozretia.
Ale ak máš malé babo tak naozaj siahni po ten psychológii pre milujúcich rodičov. Potom možno skús tu montessori pre batolata a potom ako sa stat lenivou mamou 🤭🙂
Ale naozaj aj tie čo ti radili sú super, treba poznať samu seba, treba vidieť-vnímať dieťa a vychovávať podľa toho.
Určite odporúčam túto, svoje deti síce nemám, ale celý život čítam a vzdelávam sa a táto kniha ma zaujala👍