Poraďte knihu

hruska91
9. sep 2021

Ahoj, kamosi knihomoli. Nemate odporučiť nejaku dobru knihu, ktora vas vtiahla do deja, taka kniha nad ktorou ste rozmyslali este ked ste prave necitali? Viem ze je to individi ale dajte tip.
Poslednu dobu sa mi vo vybere nedari (posledne tri citans: knihkupec z kabulu, to si robite zarty pane Feymane, zmiznutie stephanie millerovej...) Citam hociake zanre okrem erotickych a hororov dikes

dankovicova
9. sep 2021

pre mňa také dobré knihy Matkin, to môžem jednu knihu aj dvakrát čítať, to je proste moje 🙂

marca12
9. sep 2021

@hruska91 Neznamy v nasej spalni pribeh je inspirovany skutocnymi udalostami a je to zaujimava kniha. Nutila ma premyslat nad zmyslanim zien vo vztahu s psychopatmi.

vlucifuk
9. sep 2021

@hruska91 Kde raky spievajú (tá ma dostala, neopísateľná, nezabudnuteľná),
Priznania štyridsiatničky, ktorá si posrala život (vtipná oddychovka ako takmer všetko od Alexandry Potter),
Mačací kožuch a ťava pri Čínskom múre ( milý cestopis sympatickej Slovenky),
Môj príbeh ( výborná biografia M.Obamovej ),
pekné sú knihy zo života od Silvie Bystričanovej (žiadna prudká romantika, skôr ľudskosť),
no a akákoľvek severská detektívka, top je u mňa Jorn Lier Horst...A nesmiem zabudnúť na Roberta Bryndzu. Oplatí sa prečítať aj jeho detektívky, aj tie ostatné knihy. 😉

len_nig
9. sep 2021

Mne sa veľmi páčila staršia krimi Na zabitie. Dlho som nečítala tak dobre spracovanú knižku 😊
Alebo potom napríklad celá séria kníh od Angely Marsons, prípadne Pasažier 23 od Fitzeka boli super

heleninamama
9. sep 2021

Donna Tart - Tajný príbeh. Naozaj skvele napísané, ťažká téma a pritom sa ľahko číta.

janinah
9. sep 2021

Mali sme šťastie,Krvavé jahody,zo starých Klobučníkov hrad,Kľúče od kráľovstva

janka_23
9. sep 2021

@hruska91 všetky od Tess Gerritsen

ailiba
9. sep 2021

@hruska91 Tomáš Dusek: Čarodej.... To je fakt pecka, úplne napínavé, nepoznám nikoho, komu by sa nepáčilo. Je to viac dielov. Dokonca môj ocino moc čítať nemusí a na dovolenke sa od toho nevedel odtrhnúť. Za mňa George Martin: Tuffove dobrodružstvá a ešte Nečakane variácie. To sú veci, že odloží knihu a rozmýšľaš. Napínavé, dobrodružné.

sendy1977
9. sep 2021

Tisíc žiarivých sĺnk. https://www.martinus.sk/?uItem=60977

paulinka17
9. sep 2021

Ja sa tu pripnem

vanda323
9. sep 2021

@hruska91 Láska po Arabský, napísala moja kamka...

nnoovvaaja
9. sep 2021

Pred chvíľkou som dočítala knihu Projekt ideálna manželka. Je o profesorovi genetiky ktorý má aspergera a snaží sa nájsť pre seba ideálnu ženu. Cela kniha je veľmi vtipne písaná a zaver je necakany a nádherný zároveň. Odporúčam velmi

marcela64
10. sep 2021

detektívky od A. Christie? 🙂

galganka
10. sep 2021

Neviditeľné besy srdca. 👍

ladyvi
10. sep 2021

@heleninamama skus od nej aj Stehlika. Obe su vyborne knihy 😉

selu11
10. sep 2021

@hruska91 Krimi od Jo Nesbo.

hruska91
autor
10. sep 2021

dakujem za tipy, vsetky si zapisujem :D popozeram na martinuse

zadda1
10. sep 2021

do tejto diskusie sa rada pridám 🙂 a prispejem tým, čo ma posledne zaujalo - už spomenutá Michelle Obama - Môj príbeh, potom veľmi zaujímavá knižka Sapiens-stručná história ľudstva - veľmi zaujímavo, miestami aj zábavne napísané odkiaľ sme a kam spejeme.... a potom perfektné oddychové čítanie od Patrika Hartla (teraz beží v kinách film podľa jeho knižky) - ten chlap je pre mňa úžasný "típek" :D

https://www.youtube.com/watch?v=ChWAK7j1BCc
babababka
10. sep 2021

Lyndon Robert:Cesta sněžných ptáku plus ešte 2 diely.Všetky knihy od G.Mussa.Pobavila ma ešte:Policejní stanice Brooklyn.

anna_maria1
10. sep 2021

John Hart: Volanie krvi 🙂 Nie je to take hrozne a strasidelne ako ten nazov 🙂

evabb35
10. sep 2021

@hruska91 Ono je to strašne individuálne. Radšej doporučím časopisy, kde sú recenzie na knihy: ROZUM a KNIŽNÁ REVUE. Sú tam aj rozhovory s našimi a zahraničnými autormi, s literárnymi kritikmi a prekladateľmi a podľa toho sa dá dobre zorientovať v ponuke.

balaskovae
10. sep 2021

Malý princ 🙂

gertrudka222
10. sep 2021

Takych je vela, zalezi od toho, aky styl mas rada. Niekoho vtiahne do deja aj motivacna literatura, vies ako.

adriannasvk
10. sep 2021

Za mna silna kniha je Posledny su od Kimmela ale neviem ci ju kupis este...ja som ju citala uz pred par rokmi a stale sa k nej vraciam....

asfodelka
10. sep 2021

@hruska91 ja uz citam velmi malo, lebo nemam tolko casu, ale pred rokmi ma velmi zaujala kniha od Milorada Pavica - Chazarsky slovnik. Rozmyslala som nad nou roky a vzdy ma napadne nejaka myslienka z nej. 😉 nie je slovnik v pravom slova zmysle.