Píšem knihu. Prosím o zhodnotenie

novyuzivatelc1
5. júl 2023

Dobrý deň,
začal som písať takú mini knihu. Ak by si niekto našiel čas na prečítanie, zatiaľ, 2 kapitol, tak: https://www.wattpad.com/1334331416-zmiznutý-kap...
Budem rád za každú recenziu.

salome123
5. júl 2023

@novyuzivatelc1 pripadá mi to ako školský sloh. Sorry ☹

ckocka
5. júl 2023

Je to ako policajný zápis - kto, kde, kedy čo robil.

simona20201309
5. júl 2023

Môj milý denníček,....

simona20201309
5. júl 2023

@novyuzivatelc1 skúsiš nám zhrnúť o čom má byť tá kniha?

juliacenc
5. júl 2023

Je to take, akoby to pisal drevorubac. Ale moze to byt celkom zaujimave urcite pokracuj a skus to pisat viac s lahkostou.

haley7897
5. júl 2023

@novyuzivatelc1 súhlasím s vyššie uvedenými názormi, tiež mi hlavou prebehlo pri čítaní "sloh/policajny zápis". Príliš veľa irelevantnych detailov nedolezitych pre príbeh. Odvádzajú pozornosť od línie deja a odrádzajú človeka od toho aby čítal.

ada12345
5. júl 2023

Velmi popisujes do detailu kazdu jednu drobnu cinnost, aj ked nema s dejom nejaky suvis. Znie to potom ako dennik. Casto pouzivas slovo "tak" a tiez pozor na gramatiku - napr. hladni sa pise s makkym i, ak je vas viac.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
5. júl 2023

@novyuzivatelc1 Nie, nepaci sa mi. Velmi mechanicky opis udalosti.

simca06022011
5. júl 2023

Velmi zdlhave, sekave, kopa kratkych viet, opisov. vela teraz, este,... neviem ako na diktat text ok. Inak som precitala tak polku prvej kapitoly... ked chces napisat nieco skus to spojit do jednej vety.. napr. by uplne stacilo pozname sa od zakladnej skoly, vela sme spolu zazili, od stresov na prijimackach po zabavu . A dost, zbytocne pisat kde kde chodite, a kadejake detailiky do tohto textu.. a k uz k nejakej aktivite treba ist a nie opisovat vsetko po jednoom kroku.. vybral som ucebnice, toto a hneto a zacal toto... ee. Alebo zacat tym ze ste na vylete a potom pocas knihy postupne opisovat pri nejakej prilezoitosti kto je kto a kde ste sa spoznali.

lukbe
5. júl 2023

@novyuzivatelc1 hmm,predo mnou už veľa toho popísali. Veľmi nudné. Rada čítam,toto som vsak nezvládla,len som preskakovala. Rozprávanie ako pri písaní maturitného slohu,ale veľmi nezáživné. Chyba tomu iskra.

juliacenc
5. júl 2023

@novyuzivatelc1 nenechaj sa odradit. Kazdy nejak zacinal a musi sa naucit co a ako. Mas napad na pribeh tak ho napis. Potom si to mozes este 100x upravit, cim viac budes pisat tym viac sa do toho dostanes ako to ma byt. Je to super, ze mas napad a chut robit nieco take. Gratulujem si talentovany cloviecik takze hor sa do toho a zlepsuj sa kazdy den. Mat fantaziu je velky dar.

cosmic_origin
5. júl 2023

@novyuzivatelc1 70% písania je o tom, že si to musíš po sebe prečítať a prerobiť. Hlavne nech sa v blízko seba nenachádzajú tie isté slová, hlavne "byť", to treba, tam kde sa to dá nahradiť iným slovesom. Ešte sa mi vôbec nezdá akoby rozprávač toho príbehu bol stredoškolák. Odporúčam pridať nejaké slangové výrazy.

stellarstar
6. júl 2023

Ja som písala oveľa lepšie knihy ako toto neviem čím nazvať 🙄 ale kniha to určite nebude

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
radkaradix
6. júl 2023

@novyuzivatelc1 prečítala som to celé, celkom ma to aj zaujalo, som zvedavá, čo sa deje so Zuzanou a či bol Peter skutočne opitý u Mareka.. 🙂 no očividne si stredoškolák a píšeš ešte tak detsky, zbytočne presne, asi aby to vyznelo dospelácky, napríklad, že ste hrali 50 minút, vyznieva to až smiešne, napísala by som, že sme hrali asi/necelú hodinku.. alebo, že bolo osemnásť hodín :D napísala by som, že bolo šesť hodín a začínalo sa stmievať a pod.. uvoľni sa a píš tak, ako by si to naozaj povedal ty sám.. a určite nevymenúvaj každý krok, čo spravíš, nemusíš písať, že si sa s rodičmi pozdravil a pod. Nepodstatné a čitateľ si to domyslí. Alebo to skús napísať inak.. napríklad, kývol som rodičom na pozdrav a sadol si nad nemčinu.. keď som bola na základke, asi šiestačka, tiež som mala pár podobných pokusov 🙂 je úžasné, že ťa to baví, rozvíjaj to, aj keby si s písaním neskôr skončil, odlož si to a v dospelosti si to znova prečítaj, bude to milá spomienka.. a možno s písaním neprestaneš a raz sa budú naše deti o tebe učiť na hodinách literatúry ;) zatiaľ na sebe makaj, veľa čítaj a píš píš píš!

jaskolka
6. júl 2023

Je to na štýl "píšem sloh v 6 triede". Chýba tam veľmi priama reč,dialógy postáv, veľmi ťažko sa to číta. Zároveň veľmi veľa opisu, ktory ide akoby len po povrchu.
Neviem koľko máš rokov, ja som také "poviedky" písala v takej 5-6 triede na základnej škole.

jaskolka
6. júl 2023

@novyuzivatelc1 niekedy je lepšie začať akoby "skokom priamo do deja"
Čisto len príklad - Uff, konečne skončila škola. Vlečiem sa domov, batoh mám ťažký ako cent, ale už tu je náš panelák. Po rozume mi chodí včerajšok, ako sme sa zabavili s Petrom. Peter je môj kamoš z detstva, strašne veľa sne toho už zažili...
Tých diskoték, čo sme pretancovali, tam som zbalil aj svoju prvú babu (aj prvý bozk padol). Peter sa tri dni zo mňa rehotal, keď som mu opisoval, aké nemehlo som bol....
Aj na, skúšky sme šli spolu, skrátka Peter je partak, fajn chalan
Zaujatý myšlienkami som otvoril dvere, hodil batoh do kúta.. Co to? Z obývačky počujem dáke hlasy, žeby sme mali navštevu?
"Dobrý deň, pani Halasova". Prekvapený som hľadel na nízku, štíhlu ženu s blond vlasmi. Petrova mama. Co tu robí?
"Ahoj, Martin. Prosím ťa, nevieš, kde je Peter? Nemôžem sa mu dovolať od včera. Neprišiel domov, to nikdy ešte neurobil."
Zarazilo ma to. Neprišiel domov? Veď včera nevravel, že by sa nejako pohádali s mamou. Žili len oni dvaja spolu, otec odišiel, mal Peter 10 rokov.
" Neviem, pani Halasova. Včera sme normálne sa rozlúčili, nič nespomínal. "
Pani Halasova si vytiahla novú vreckovku. Oči už mala celom rozmazane, hlas sa jej triasol. Moja mama jej prisunula tácku s keksikmi. Asi aby si upokojila nervy, sladké ukludnuje...

Atď... Viem, že som ti toho dosť pomenila, pridala, ale možno takým štýlom by ti to šlo ľahšie. Písala som to len stručne, ale dalo by sa s tým ešte oveľa viac vyhrať.

novyuzivatelc1
autor
8. júl 2023

@jaskolka ďakujem, to je super

karolinakr
21. sep 2023

@jaskolka a ty by si nechcela začat písať?

karolinakr
21. sep 2023

toto ne... prečitaj si Kariku, ten má šťavu..neviem, ako to robí, ale jeho čitat je radost, teba utrpenie..
inak nejak treba začať.neodhováram ťa, nech skončíš...prednedávnom som dočítala Martina Edena, ten začínal písaním poviedok,potom skušal poémy, verše,nakoniec sa dostal k románu
A tvoje sú aké ambicie?
On aj študoval vetné skladby
Ked chceš prerazit, budeš musiet zabŕdnut hlbšie do slovenčiny

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelaa
21. sep 2023

@novyuzivatelc1 je to milé, pokračuj v tom, ak ťa to baví. Moja dcéra píše podobné príbehy pre svoju radosť. Baví ju to a ja som rada, že to rozvíja. Tak sa nenechaj odradiť 😉