Najlepšia kniha akú ste kedy čítali

14. aug 2024

Aká je najlepšia kniha čo ste kedy čítali? Nemyslím moc odborné knihy alebo motivačné ale také pri ktorých po prečítaní nemôžete prestať myslieť na dej a kľudne by ste ju dali odznova zas 🙂

titi22
14. aug 2024

Jeho temne hmoty, problem troch telies, duna, trhlina, Donbas, Spev Siren, Sapiens. Sice tie tri posledne su neni fikcia, su brutalne dobre a treba si ich precitat

simsalabim
14. aug 2024

Mna velmi oslovil Dom duchov od Isabelle Allende. Citala som ju 1x, ked som mala asi 14 a idvtedy sa k nej periodicky vraciam.

jaskolka
14. aug 2024

Je ich veľa. Ale moja obľúbená je séria kníh od Weirovej, o tudorovskych manželkach

liz_lemon
14. aug 2024

@simsalabim Dom duchov je top kniha

babulkomale
14. aug 2024

Prečítala som ich stovky ak nie tisíce, vraciam sa k viacerým, ale najviackrát som čítala knihu Pippi Dlhá Pančucha ❤️

viestta
14. aug 2024

Vajce a ja

dusankomoj
14. aug 2024

Mám ich prečítané 3-4 krát (niektoré aj viac a nie sú tu všetky),ale naposledy sa mi páčila Läckberg: Kukučie vajce.

kosicanka2018
14. aug 2024

Les kostí, cela trilogia je super

dusankomoj
14. aug 2024

@viestta jasné Vajce a ja( Mary) to je srdcovečka😍 to sa číta iba tak ku káve.

simsalabim
14. aug 2024

@liz_lemon mne sa pacia vsetky jej knihy, ale tato je top. Magicky realizmus ako styl mi velmi sedi.

len_nig
14. aug 2024

Za mňa jednoznačne Harry Potter knižky, jedine, ku ktorým sa vraciam od detstva aj teraz 😊 inak málokedy natrafím na takú, čo si prečítam rada znova.

veltraud
14. aug 2024

krstny otec, na vychod od raja, zvieracia farma

ivik4
14. aug 2024

Tato, uplna topka za mna, aj kamoske som ju kupila

tinka8512
14. aug 2024

Jennifer Rosner, Zluty ptacek zpiva. Zial slovensky preklad neexistuje, ja som citala v inom jazyku,nie v ceskom ale kniha bola uzasna, ako matka co ma dceru som ju vedela velmi precitit a plakala som na konci. Kniha je podla skutocneho pribehu.

aeruginosa
14. aug 2024

Charlotte Brontë - Jana Eyrová
Erich Segal - Lekári

Veľmi peknú myšlienku mala Polnočná knižnica od Matt Haig..

jessicai
14. aug 2024

Nemala som rada čítanie, ale táto kniha to v mladosti zmenila..."Krásna Katarína". Je viac dielov a nedalo sa mi od nej odtrhnúť. 🙂

miggy
14. aug 2024

Medeny jazdec , Peter a Lucia

lucka_ke
14. aug 2024

Liečiteľ od Noaha Gordona a všetky knihy od Dicka Francisa (detektívne príbehy), z detstva ešte Anna zo Zeleného domu, k tej sa občas vrátim keď mi je smutno
u Francisa milujem jeho štýl písania a to ako jeho hlavní hrdinovia uvažujú, akí sú... ešte sa mi páčila aj séria kníh od M. Z. Bradley Darkover (sci-fi)

diaszoky
14. aug 2024

Dostante nas odtialto

kvadrinkaaa
14. aug 2024

Zagorka- Gričská čarodejnica 4 diely a Plamene inkvizicie 2 diely. Ja som tým žila celý čas, čo som to čítala. ♥️😍
Keď som mala cca 15 rokov, nezabudnuteľná kniha pre mna, ktorá mi vela dala a totalne ma zmenila - Odviate vetrom. 😊

tetapetra
14. aug 2024

@diaszoky ideš preč!!!

sweetlife001
14. aug 2024

Moja srdcovka je Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj. Nad žiadnou knihou som toľko po prečítaní nerozmýšľala ako nad ňou. A určite si ju v budúcnosti prečítam ešte minimálne raz.

estellas
14. aug 2024

@dusankomoj Tak to je dokonalá izba, vyzerá krásne. 😍

livuska124
14. aug 2024

Moja srdcovka je Jana Eyrová, čítala som ju minimálne 10x 😀
Ale najlepšia kniha, ktorá ma tak vtiahla do deja, že sa mi ešte aj snívalo o nej, že som prežívala s postavou jej pocity, kde je neskutočne vykreslený celý psychický stav postavy a jej vnútorné prežívanie je pre mňa Dostojevskij - Zločin a trest. Zrejme nie každému sadne (tie opisy vnútorného prežívania postavy môžu niekoho nudiť), ale, ale pre mňa to je majstrovské dielo.

liz_lemon
14. aug 2024

@simsalabim mne sa paci hlavne Allende, napr. Marquez ma az tak neoslovil

simsalabim
14. aug 2024

@liz_lemon aj mne skor Allende. Asi tym zenskym pohladom na vec.

subartic
14. aug 2024

mňa hlboko zasiahla kniha Ema -Soňa Rebrová , tú knihu som čítala opakovane niekoľkokrát a vždy ma tak zasiahol koniec že až .

zojazoja
14. aug 2024

Editt Piaf

vero13
14. aug 2024

Tajný denník Adriana Móla a Sofiina voľba

fliacik
14. aug 2024

Celá séria Sedem sestier, brutálne knihy, čítala som ich na jeden dych, jednu po druhej