Prosím odporúčte mi nejakú knihu ktorú sa podľa vás oplatí prečítať. Na žánru mi nezáleží, ale na obsahu áno.
Ďakujem krásne
To má byť román alebo niečo psychologické?
S.King - Dallas 63
Od uplne prvého slova az po samy koniec som sa nevedela od toho odtrhnúť, velmi pútavo a zaujimavo napísané. Nie je to uplne téma, ktora ma zaujíma a ani som to nechcela citat, ale nechala som sa ukecat a vobec to neľutujem. Fakt odporúčam 🙂
Mne keď je psychicky ťažko, vždy čítam Harryho Pottera.. aj teraz ho čítam..
Ale inak je mnoho dobrých kníh.. mám rada Elenu ferrante (všetky jej knihy som čítala) alebo khaled hosseiny "a hory odpovedali".. mám rada aj detektívky, to je veľa titulov čo sa mi páči.. naposledy som čítala tiež od rowlingovej Cormoran Strike.. to je taký Harry pre dospelých, čita sa to super, hoci to vyšetrovanie má trhliny keď to porovnám s inými detektívkami..
Bill Bryson - ľudské telo, príručka pre používateľov
@unicornlady si precitam ja :D ..vdaka za tip
@simona_11 mne sa velmi - uz desatrocia - paci Dom duchov od Isabelle Allende. Mam rada magicky realizmus.
Strasne vela...ked kuknem do kniznice doma.. Tak od Guy Gilbert, Dostojevskij, Exupery.....Vnutorna sloboda, Muzska menopauza, Motyl, Dvere, ...Jung... Tona knih o vychove... Vsetko co bolo ospevovane je citatelne.. Atd. 🙂 Vela. :D Anyway, nik nepozna tvoje preferencie... Mystery,detektivky, eroticke romany, fantasy, naucne a sselfhelp su v kurze u mnohych..
Mňa veľmi bavila kniha Pochovajte ma za lištu, ale rozhodne nie je pre každého 🙂 Je zvláštna, ale mňa presne také knižky bavia.
@simona_11 Rychlokurz geniality, z klasiky Traja kamarati
Dítě války,Zimný voják,knihy od Okeovej,Douglasovej,Kornerovej,St.Frya,V.Šikulovej.
Mne sa veľmi VEĽMI páčila kniha Niečo príšerné a krásne. Odporúčam, pre mna 20 z 10 .. potom mám rada Remarqa alebo Francoise Saganovu. Zo slovenských napr Karika píše veľmi dobre, hoci strašidelné 🙈
Trilógia Medený jazdec.....Klobucnikov hrad od J.A Cronina... Kľúče od kráľovstva a Tri lásky tiež od Cronina...Johnymu dali pušku...Mesto zlodejov....Krvavé jahody
Podla mna na zanry zalezi, kazdy riesi nieco ine, zaujima ho nieco ine, asi tazko ta potesi nejaka kniha o IFRS alebo ekonomike ak ta to nezaujima :D Detto ak ta nezaujima historia nebudes prave nadsene hltat knihy zo starovekeho Rima...
Z romanov sa mne velmi dobre citaju Ken Follett trilogie, Mika Waltari. Aj ALberto Moravia RImanka/Horalka. Z takych "modernych" som asi 4x precitala Twillight sagu :DDako ci to stoji za precitanie neviem.. :DDD ale mna to neskutocne bavilo. A Pribeh carodejnice, Hry o trony, vsetky krimy od Jo Nesboa. Z takych naucnych zase Nezacalo to vami, o vztahoch su perfektne knihy od M+M Bartos ( Zrodeni k prepojeniu, zmysluplne vztahy... ) ---
A kopa ineho, nepovazujem vacsinu knih za starty casu.. aj ked v poslednej dobe uz mam problem nieco normlane nove najst :(
@simona_11 určite Biblia.
Muži sú z Marsu, ženy z Venuse 👌👌
@simona_11 inspirace Bata
Som Bata, dokazem to
Hana
7 sestier
Neviditelne besy srdca
Mama milovala Gabcika
Harry Potter, všetky časti ☺️
Tiež mám rada Kingovky 🤗
Ďalej rada čítam Dana Browna - Anjeli a Démoni, Da Vinciho kód, Stratený Symbol...
Ale väčšinou teda čítam fantasy - Eragon, séria Pekelné Stroje, Zaklínač a úplne top pre mňa trilógia Výnimočná/Ohnivá/Iskrivá... Čítam skôr také oddychovky ☺️
Nedávno som dočítala knihu s názvom "Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj" a odporúčam všetkými desiatimi. 🙂
@simona_11 wau a to my máme vedieť aké máš kritériá na "dobrú knihu" a čo ťa baví?