Knihbot alebo knihvrátok

jannka89
27. nov 2024

Ahojte, chcela som predať nejaké knihy po deťoch. Na Martinuse mi uviedlo za niektoré knihy zúfalo nízke ceny, tak som skúsila knihbot ... Tam mi odpísali, že maju záujem o knihy, ale neuviedli cenu ... Máte s nimi skúsenosť? Oplatí sa predať knihy výhodnejšie cez nich? Alebo existuje ešte niečo, kde prednám knihy naraz? Akože pôvodne sme chceli s deťmi knihy predať, aby si za to mohli kúpiť ďalšie knihy, ale ak mi majú dať za knihu v top stave, pár centov, to ich radšej darujem. Ďakujem za rady 😊

belle_vie
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lapersefona
27. nov 2024

Môžeš predať cez bazos alebo na facebooku sú skupinky s bazarmi knih

emily_88
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
butterflyeffect
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katica06
27. nov 2024

@jannka89 kesže moje knihy v Martinuse nechceli, časť som predala tu, väčšinu cez fcb skupiny po 3€-10€, zvyšok sme darovali do mš a škd

cocolinka
27. nov 2024

@jannka89 ja som predavala cez knihobot, kupila som si asi styri nove knihy, jo nesbo a podobne, za dva tyzdne ich precitala a isla predat, dokopy ma vysli na vyse 50 euro, cize top stav, dostala som za ne z knihobotu asi 15 euro za vsetky, v podstate nove knihy, aj to mi vyplatili az potom ako sa predali, akoze jednanie vsetko v pohode, ale nevrarila sa mi ani polovica investovaneho 🤷‍♀️

betyss
27. nov 2024

@jannka89 skuste ešte restorio stranku, tiez je to ako knihobot ale stym, ze dopredu vam daju vediet cenu za ne a necakate az kym sa predaju

betyss
27. nov 2024
betyss
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jannka89
autor
27. nov 2024

Ďakujem všetkým 🙃 idem to pozrieť

bozenas
27. nov 2024

Včera som si práve porovnávala Restorio a Knihovrátok. Restorio mi "ponúkal" za knihy pár centov, knihovrátok ako tak lepšie.

lalala94
27. nov 2024

Minule som čítala recenzie na jednotlivé weby, ktoré vykupujú knihy a knihobot z toho vyšiel najlepšie. Ono ide o to, či chceš predávať ty - čiže písať inzeráty, riešiť komunikáciu a posielať balíčky alebo sa ti to nechce riešiť. Ak s tým nemáš problém, tak si to porieš sama - tu na bazár daj inzerát, na bazoš, marketplace na FB, na FB je aj veľa čitateľských skupín a motyka raz vystrelí. Ak toto absolvovať nechceš, tak to posuň nejakému webu. Ja som oslovila knihobot, zajtra mi príde kuriér vziať knihy a oni ich nacenia. Mne je ale jedno, za koľko ich dajú. Sú to všetko odborné IT knihy, absolútne nemám chuť riešiť predaj po svojej línii. Som rada, že sa mi v skrini uvoľnilo miesto.

lucik194
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vkatush
27. nov 2024

Martinus ešte minulý rok/začiatkom roka dával pekne za knihy. Ale od leta či kedy sa to zmenilo (tuším to malo niečo so skladom).
Predtým som kľudne knihu predala za 5-8 eur, teraz mi za úplne novú nepoužívanú ponúknu 80 centov 😑

majka2959
3. dec 2024

@jannka89 Ak chcete predať knihy po svojej línii, okrem hore spomínaných možnosti je aj Čarovná polička, kde napíšete názov kníh a určíte si cenu, za akú ich chcete predať. Potom so záujemcom riešite predaj osobne či poštou.

kiwi3
3. dec 2024

zalezi, co od toho clovek caka, ak sa chce cim skor zbavit, kludne knihovratok a podobne. ak chce aj nieco zarobit, tak musi riesit vsetko sam. ved to ma aj logiku.

jannka89
autor
3. dec 2024

@kiwi3 je mi jasné, že najideálnejšie by bolo predať si to sama, a, že čím viac účastníkov predaja, môj zisk sa znižuje... To k tej logike 😀 chcela som porovnať spoločnosti ktoré, ktoré vykupujú knihy, resp. ich predajú za mňa, knihobot neuviedol sumy, a ja s nimi nemám skúsenosť, preto sa pýtam tých ktorí skúsenosť majú...tiež som sa dozvedela nové možnosti predaja kníh, za čo dotyčným ďakujem 😉