Kniha o vzťahu matka a dcéra

basska_b
13. dec 2020

Priatelia, nečítali ste nejakú dobrú knihu na tému, ako nás ako matky a ženy ovplyvňuje vzťah medzi matkou a dcérou? Prípadne keď sú vzťahy komplikovanejsie a dcéra stále vníma kritiku, stále vidí prísne oči matky, aj keď matka tam nie je... Môže byť odborná (psychologicka) aj beletria. Môže byť aj v angličtine, nemčine. Zoženiem si. Ja nemám nejaký výrazný problém so svojou mamou, je veľmi zlatá, ale zaujal ma taký fenomén, že napríklad dcéra sa cíti, že sa musí matke vyrovnať prípadne že nikdy nie je dosť dobrá v jej očiach... ďakujem krásne ☺

evkano1402
13. dec 2020

https://www.martinus.sk/?uItem=581789
asi myslis nieco take...ale ak si tym nepresla (a ver ze nechces) je mozne ze nebudes rozumiet, co chcel autor povedat

basska_b
autor
13. dec 2020

@evkano1402 to znie dosť desivo, ale super tip 👍 Inak, švagriná mi dala takú knihu poviedok českých a Aňa Geislerova (myslím, že práve ona, tá herečka) tam napísala poviedku Ema ma babičku. Je to asi 20 strán, ale brutálna pecka. Až hrôza obchádza. Dcéra ma nemanželské dieťa, otec dieťaťa samozrejme v ťahu a tak žijú s babičkou. Malá ma 2-3 roky len a babička ju úplne kradne tej mame. Mama robí len okolo domácnosti to, čo jej matka povie a babka sa stará o malú, ktorú jej kradne, malá ma proste babku radšej.

jumama
13. dec 2020

Aj takato je https://www.grada.sk/vztah-matky-a-dcery-4623/ ak poznas mozno autora, on velmi vela kniziek o asertivite napisal a o najroznejsich vztahovych problemoch. Kniha je pisana z pohladu dospelych ludi, dospelych dcer, co mali problematicke vztahy s mamou, vysvetluje, kde sa stala chyba a preco to nefunguje. Cize nie je to navod ako byt dobrou mamou, ako vychovavat, skor iba tak nepriamo moze clovek pochopit, kde nerobit chyby ako mama.

basska_b
autor
14. dec 2020

@jumama Tiež dobrý tip 👍 ďakujem krásne

basska_b
autor
14. dec 2020

Ešte som našla takúto
https://www.knihyprekazdeho.sk/Kniha/matky-dcer...
Bolo by treba všetky kúpiť a recenzie napísať ... predsavzatie 2021 😀

evkano1402
14. dec 2020

alebo pozri
https://www.youtube.com/c/NarcissismSurvivor/vi...
Sice tam hovori pan o svojom vztahu k mame, ale je dost dobre a systematicke.
Ale chod od tych najstarsich videii.