Maminky. Mám čoskoro dvojročnú dcérku, veľmi temperamentnú a tvrdohlavú. Máme veľmi náročné obdobie vzdoru a netušila som doteraz ako dokáže skúšať také malé dieťa, aké scény vie robiť....je veľmi precitlivená, všetky emócie prežíva veľmi intenzívne a je to pre mňa neskutočne náročné. Hľadám knižku, niečo kde by som dostala "návod" ako na ňu. Rady ako sa k nej správať, ako ju navádzať správnym smerom. Bojím sa, že zlyhám a chcem ju nasmerovať najlepšie ako viem. Veľmi pekne ďakujem 😊
@bajuss21
- Naomi Aldort - kniha Vychovávame deti a rastieme s nimi
- kniha Respektovat a být respektován
- kniha Nejsou stejné (asi existuje aj slovenska verzia, ja poznam len cesku)
- kurz Výchova Nevýchovou (za mňa je toto najlepšie)
dobrá stranka je: Deti sú taky lidi je aj na fb a kniha Ako prezit rodicovstvo. Aj nerozbitné deti napriklad je fajn.
Este ma napadla:
Harvey Karp - The Happiest Toddler on the Block
Elisabeth Pantley - The No-Cry Discipline Solution
Laura Markham - Peacefull Parents - Happy Kids
Ale z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze univerzalny navod neexistuje. Mozes sa naucit rozne triky a skusat. Mozno zaberie, mozno nie. Mozno zaberie dnes, ale za tyzden uz nie.
Aha rodičovstvi !! Kniha presne na toto obdobie… plus si pozrite stránku nevychova, robia prednášky o emociach deti a ako ich zvládať
Výborná kniha: Výchova výchovou. Teraz som ju dočítala. Odporúčam.
@bajuss21 ja urcite odporucam: ako hovorit s detmi aby nas pocuvali a ako pocuvat aby nam doverovali.