Kniha o štátoch sveta

alex2019
8. aug 2024

Ahojte, neviete mi poradit nejaku knihu, kde by bolo vela fotiek a vsetky staty sveta - tj 1 stat - 1 dvojstrana. Mala som taku knihu ako dieta, vsetky staty tam boli plus na kazdej tej strane tabulka s hlavnymi udajmi ako pocet obyvatelov, hlavne mesto atd, vlajka bola na kazdej strane..
Syna teraz zacali zaujimat staty a neviem zohnat taku knihu, vsade len atlasy kde je kopec vselijakych info, map a tak, co je pekne ale proste chcela by som aby si to mohol listovat a bolo uplne jasne, ze na kazdej strane je iny stat kde su nejake zaujimave veci ktore vidi na fotkach. Uz som sa pytala aj v panta rhei ale nevedeli mi poradit.
Nemate nieco podobne doma? Dakujem za rady.

yeon_bouw
8. aug 2024

@alex2019 napadá mi Lexikón krajín sveta, len neviem, či sa dá momentálne kúpiť. A musí to byť jedna kniha? Napr. cestovateľské príručky podľa svetadielov majú tiež veľa fotografií aj informácií.

janicast
8. aug 2024

@alex2019 mám takú ale.v češtine-darovala by som ju.

majka2959
8. aug 2024

@alex2019 Nebola to náhodou kniha Vlajky nad svetom? Mali ju príbuzní a ja som sa u nich na prázdninách z tejto knihy naučila všetky hlavné mestá, tak ma to vtedy veľmi zaujímalo. Nájde sa v antikvariátoch.