Ahojte, ako prvorodička by som sa chcela dozvedieť čo najviac užitočných informácií ako sa starať o malé bábätko.
Poradili by ste mi nejaké dobré knihy o výchove dieťaťa (napr. od 0-3 rokov)? Ďakujem.
@vero96 tú psychlogiu milujúcich rodičov mám aj ja a súhlasim :D niekedy mám chuť dať to svojim prečítať :D
@ildiko36 dakujem za taku vychovu teda... nerev, lebo ti dam dovod, preco mas dvojku a nie jednotku z matiky, ale nezvelicuj, to nemoze boliet, ja v tvojom veku... Typicke pre generaciu nasich rodicov, ze v skutocnosti nevedeli co maju v mnohych situaciach robit, tak sa snazili vychovavat z pozicie sily alebo ako si pamatali ze boli vychovavani oni. VDAKABOHU ze mnoho rodicov je schopnych pretrhnut ten bludny kruh plny traum z nepochopenia a vychovavat deti dnes inak
@ildiko36 nie,nie su to zeny minuleho storocia bez urazky- ale tieto mamky urobili a preniesli na nas aj vychovne chyby a zle vzorce svojich rodicov. Npr. Nerev ako baba, chlapi neplacu- nesmie sa s nimi maznat.... a dievky musia byt poslusne a podriadene muzovi. Prepac ale v dnes to je uz nepouzitelne. Je nova doba. Aj ked verim ze vsetko robili s najvaciou laskou a vo viere ze vychovavaju spravne.
@maranta_leuconeura tak kazdý ma ineho rodiča, sa ich mam vyborne a nemam ani problem deti nechat s babkou alebo zo svokrou, toleruju moje rohodnutie i moju predstavu o vychove a robia vsetko tak ako ja poviem
@ildiko36 a teraz si protirecis, lebo to nie je ich vychova - ked ta respektuju- ale tvoja v ich podani.
@zuzinka888 boze vy tu vsetko vytačate, vychovajte svoje detska ako chcete , i ked podla knizky..
@kik2022 ako neprísť o dieta,Viliam dobias. Prvá pomoc pre deti
Rešpektovať a byť respektovan,aha rodičovstvi, ako rozprávať s deťmi aby nás počúvali, ako si vychovať svojho Martana ? Neviem presný návod)
@hortenziaj neviem sice o čom v tej knihe píše Dobiaš ale ho poznam osobne , mňa učil a je super človek😊
@ildiko36 prvá pomoc pre deti,ako reagovať keď sa duši,zastava srdca,bezvedomie a také rady aj ohľadne horúcok a tak. Čo by mala vedieť každá mamička si myslím.
A viac kníh som mala od neho, a fakt kapacita riadna, a hlavne múdry,pokorný človek. Chcela by som spoznať osobné
Psychologia pre milujucich rodičov, toto mali čítat naši rodičia, detsky mozog: novorodenec, prečo sú danske deti štastne, klub nerozbitnych deti, rešpektovať a byt rešpektovaný, kniha o rodičovste ....