Khiny pre 18 ročnú

12. jan 2022

Ahojte, aké by ste odporúčali knihy pre 18 ročnú? Nemám rada také tie typické teen romány. Skôr niečo poučné alebo smutné nejakým spôsobom. Normálne čítam fantasy ale teraz by som chcela niečo iné.

mirkasmile
12. jan 2022

Kate Mosse - Labyrint, Hrobka, Zimní duchovia, a akurát čítam Citadelu.
Je to historická ducharina, alebo ako to povedať. Opisujú sa tam skutočne udalosti, no zároveň sú to vymyslené postavy. A aj často smutné, ale aj náučné.
Myslím 😀
Inak čítam detektívky ako Nesbo, Dan, Bryndza....
Ale hento, aký si dala opis, hneď som si na tu Kate spomenula 🙂

autor
12. jan 2022

@mirkasmile ďakujem za typy, určite si pozriem a Citadelu myslíš od Exuperyho, lebo našlo mi toho viac

kitycat
12. jan 2022

Mysli Citadelu od Kate Mosse.

Ja mam rada a casto citam Phillipa Pullmana - Zlaty kompas, Magicky noz, Jantarovy dalekohlad, je to ale fantasy

bajachalupka
12. jan 2022

Mňa extrémne bavili v tomto veku životopisné, také reálne zo života, napr. Kúpili sme zoo, nebo nie je výmysel, a kopec z prostredia osvienčimu

prasiatko30
12. jan 2022

Opakujem sa - ale navstiv skupinu vsetko o knihach - pridavaju sa tam knihy vsetkych moznych zanrov s kratkou recenziou toho kto to cital, kazdorocnesa poriada aj citatelska vyzva

autor
12. jan 2022

Práve posledné čo ma fakt bavilo, bolo mengeleho dievča, tak si z prostredia Osvienčimu chcem aj ďalšie knihy prečítať

akvi
12. jan 2022

Poradim sice fantasy, ale stoja urcite za precitanie - Tron zo skla, Meno vetra, Eragon, Temne hmoty. A nieco naucne, vyborna je kniha Preco spime.

mirkasmile
12. jan 2022

Od tej Kate Mosse

jumama
12. jan 2022

Murakamiho knihy - napr 1Q84 je moja top. Nie kazdy mu pride na chut, niektory povazuju jeho knihy za prilis zlozite, ale mne sa velmi pacili.

katulienkax
12. jan 2022

Sofiina voľba - bola u nás aj maturitné téma, Hlava 22, George Orwell 1984, Zvieracia farma

missviolet
12. jan 2022

Zlodejka knih. Trinasty pribeh. Guernseyska literarna a kolacova spolocnost. tieto knihy na mna v tom veku aj teraz urobili dojem

jana_eyre_2
12. jan 2022

V tvojom veku som strašne rada čítala e.m.remarque.. všetky knihy čo som mohla od neho som prečítala.. bolo to smutné, napísané chlapskym stylom, o láske, vojne a bolesti, priatelstve.. traja kamaráti, čierny obelisk, tiene v raji, či noc v lisabone boli moje najobľúbenejšie knihy od neho..

A taká Jane eyre tiež nie je na zahodenie😅